Reklama

Reklama

Wolffův revír

(seriál)
  • Německo Wolffs Revier (více)
Německo, 1992, 173x45 min

Hrají:

Jürgen Heinrich, Nadine Seiffert, Helmut Zierl, Ralf Wolter, Ulrich Matthes, Claus Theo Gärtner, Thom Hoffman, Juraj Kukura, Josef Ostendorf, Alexander Held (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se pohybuje mezi rutinní všedností a zvláštností každého jednotlivého případu a v němž se případy vyšetřují a objasňují s pomocí lidského a často psychologického jemnocitu a menšího fyzického nasazení. V centru dění stojí komisař Andreas Wolff (Jürgen Heinrich), angažovaný čtyřicátník s rozumem, srdcem a citem pro oběti a pachatele, pro něhož je spravedlnost někdy důležitější než zákon. Při řešení případů v hlavním městě Berlíně Wolffa účinně podporují jeho spolupracovníci. Kolega Günther Sawatzki (Klaus Pönitz) je Wolffovou pravou rukou a často mu pomáhá z nebezpečných situací.

Státní zástupce Dr. Peter Fried (Gerd Wameling) se stará o potřebné podněty k zamyšlení a přispívá svým jemnocitem ale i svou vychytralostí k objasňování případů. Velmi sympaticky a realisticky působí seriál prostřednictvím pohledů do Wolffova soukromého života, kterých se nám pravidelně dostává a jež mohou být dokonce spjaty s jednotlivými případy. Především dcera Verena (Nadine Seiffert) s sebou přináší svěží vítr do každého dílu a představuje nám Wolffa z jiné stránky - jako rozvedeného muže a otce, který se navzdory svému náročnému povolání láskyplně stará o svou dceru.

Vrchní komisař Wolff je z rodu policistů, kteří dokážou používat i ne zcela tradiční vyšetřovací metody, aby dopadl pachatele a zjednal nápravu spravedlnosti. Jednou se s falešnou totožností vydává za důkazy do podsvětí, podruhé vytrvale odmítá přijmout přiznání mladistvého výtržníka. Vrah ze žárlivosti, nebezpečný maniak, gang vykradačů obchodů s elektronikou - to jsou "zákazníci" vrchního komisaře Wolffa a jeho dobře fungujícího týmu spolupracovníků z komisařství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Naděje, že jednoho krásného dne některá z českých stanic uvede dobrý německý krimiseriál po zhlédnutí Wolffova revíru spáchala sebevraždu. Nechť odpočívá v pokoji. Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Janos ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle seriál sledujete delší dobu, určitě jste si všimnuli zajímavého posunu v "ratingu" či nastavené úrovni něčeho malilinko "provokativního". Komisař Wollf začínal jako příjemný otec s nepříjemnou dcerou s jasným "rodinno-kriminálním" určením. Dnes se čím dál tím více stává "liberálnější" podívanou, která se v každém díle pokouší dokonce i o špetičku erotiky. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nevím, zase tak příšerné se mi to nezdálo, konkrétně pana komisaře na začátku seriálu bych nezařadila do kategorie "příšerný," ale "za hřích stojící"... ale to jsem zase odbočila někam úplně jinam a navíc je nutno počítat s tím, že můj vkus byl vždy trochu podivný. Místy se tomu občas i podařilo vybřednout z obvyklého marastu německých seriálů, ale zásluhou naivní psychologizace a pokusem o rodinnou tématiku to opět sklouzlo když ne ke dnu, tak dost blízko k němu. Nebýt toho úděsného Wolffova fracka - být to moje dcera, přežila by tak pět minut - mohlo to být možná lepší. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

No je to nuda. S babičkou som to pár krát sledoval a väčšinu stopáźe som prekýval hlavou. Riešime tu krimi zápletku, alebo najnevýznamnejšiu postavu v dejinách tupých nemeckýchj seriálov: Wolfovu dcéru? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Andreas Wolff bez bázně a hany, vdovec vychovávající ve volném čase nezvladatelnou dceru Verenu, toť zrcadlo Majora Zemana po dvaceti letech. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejhorší na tomhle seriálu je ta jeho dcera, která má na hlavě různé kreace hoven na hlavě...(Podle mé sestry můžete mít bud "Prdel na hlavě" nebo "Hovno na hlavě") A bohužel ona má to hovno i v hlavě ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Úplně téměř stejné jako podobný německý krimiserál Siska. Zázrak to není, ale případy jsou někdy zajímavé a herecké obsazení je na tom docela slušně. Nic víc teda. 42% = ** ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Strašně nezáživné stejně jako 99 % všech německých krimiseriálů, ale řadit to k takovým perlám jako Esmeralda, Rosalinda nebo kterákoli jiná mexická pinda, tak to fakt ne. Jedna hvězda a ani o chlup míň. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne ten istý prípad, čo Siska. Pár častí s rodičmi pri večeri 10 rokov dozadu stačilo, hlavne že sa to páči cieľovej skupine. To nemyslím nijak ironicky. ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Opět Němci a jejích kriminálka opět katastrofická nuda kde není vůbec v žádném díle nic super. ()

Reklama

Reklama