Reklama

Reklama

Wolffův revír

(seriál)
  • Německo Wolffs Revier (více)
Německo, 1992, 173x45 min

Hrají:

Jürgen Heinrich, Nadine Seiffert, Helmut Zierl, Ralf Wolter, Ulrich Matthes, Claus Theo Gärtner, Thom Hoffman, Juraj Kukura, Josef Ostendorf, Alexander Held (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se pohybuje mezi rutinní všedností a zvláštností každého jednotlivého případu a v němž se případy vyšetřují a objasňují s pomocí lidského a často psychologického jemnocitu a menšího fyzického nasazení. V centru dění stojí komisař Andreas Wolff (Jürgen Heinrich), angažovaný čtyřicátník s rozumem, srdcem a citem pro oběti a pachatele, pro něhož je spravedlnost někdy důležitější než zákon. Při řešení případů v hlavním městě Berlíně Wolffa účinně podporují jeho spolupracovníci. Kolega Günther Sawatzki (Klaus Pönitz) je Wolffovou pravou rukou a často mu pomáhá z nebezpečných situací.

Státní zástupce Dr. Peter Fried (Gerd Wameling) se stará o potřebné podněty k zamyšlení a přispívá svým jemnocitem ale i svou vychytralostí k objasňování případů. Velmi sympaticky a realisticky působí seriál prostřednictvím pohledů do Wolffova soukromého života, kterých se nám pravidelně dostává a jež mohou být dokonce spjaty s jednotlivými případy. Především dcera Verena (Nadine Seiffert) s sebou přináší svěží vítr do každého dílu a představuje nám Wolffa z jiné stránky - jako rozvedeného muže a otce, který se navzdory svému náročnému povolání láskyplně stará o svou dceru.

Vrchní komisař Wolff je z rodu policistů, kteří dokážou používat i ne zcela tradiční vyšetřovací metody, aby dopadl pachatele a zjednal nápravu spravedlnosti. Jednou se s falešnou totožností vydává za důkazy do podsvětí, podruhé vytrvale odmítá přijmout přiznání mladistvého výtržníka. Vrah ze žárlivosti, nebezpečný maniak, gang vykradačů obchodů s elektronikou - to jsou "zákazníci" vrchního komisaře Wolffa a jeho dobře fungujícího týmu spolupracovníků z komisařství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Tak já byla donucena koukat na to pravidelně, když jsem byla u babičky :) Je roztomilé sledovat úžas v očích seniora a stačí na to pan Wolff a pár vražd :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to sledoval, teď už nechápu proč. Je to typický laciný německý krimiseriál. No i když Wolff byl jeden z prvních... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

A tak koukat se na to dá, když člověk nemá co dělat, ale opět vůbec nic originálního...jen další němekcé zpracování hodně ohraného klišé....Jurgen Heinrich je smypaťák každým coulem, bohužel však on tento seriál nezachrání.. ()

ad odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší, než hrozné!!! Stěží jsem vydržel jednu epizodu a celou dobu jsem se téměř hlasitě smál, čímž jsem popuzoval ostatní tv diváky okolo sebe... Tohle přece nemůžou myslet vážně, že ne? ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

I když se může zdát, že jednou hvězdičkou tenhle seriál zatracuji, tak to je pravý omyl. Nemohu mu dát příliš dobré hodnocení, protože je pro mě až příliš tuctový. Podívám-li se ale na to hlouběji, tak se jednalo o kvalitní kriminální případy. Dokonce i hlavní představitel nebyl špatný. Nevím proč, ale docela se mi tenhle seriál líbil. Přesto nemůžu jinak než 1*. ()

pufina odpad!

všechny recenze uživatele

Zkoušela jsem se dívat tolikrát a ani jednou mě to nijak neoslovilo. Asi nikdy neosloví, děkuji pěkně, ale na tohle se opravdu nedá dívat. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvýraznějším dojmem z těch několika viděných epizod pro mě byla Wolfova předsunutá dolní čelist. Bohužel, anatomické anomálie na hvězdičku nestačí. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ale jo ta jedna hvězdička je za tu jeho dceru, která jednou málem utekla s vrahem podruhé s greenpeace... :))) ()

Reklama

Reklama