Reklama

Reklama

Wolffův revír

(seriál)
  • Německo Wolffs Revier (více)
Německo, 1992, 173x45 min

Hrají:

Jürgen Heinrich, Nadine Seiffert, Helmut Zierl, Ralf Wolter, Ulrich Matthes, Claus Theo Gärtner, Thom Hoffman, Juraj Kukura, Josef Ostendorf, Alexander Held (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se pohybuje mezi rutinní všedností a zvláštností každého jednotlivého případu a v němž se případy vyšetřují a objasňují s pomocí lidského a často psychologického jemnocitu a menšího fyzického nasazení. V centru dění stojí komisař Andreas Wolff (Jürgen Heinrich), angažovaný čtyřicátník s rozumem, srdcem a citem pro oběti a pachatele, pro něhož je spravedlnost někdy důležitější než zákon. Při řešení případů v hlavním městě Berlíně Wolffa účinně podporují jeho spolupracovníci. Kolega Günther Sawatzki (Klaus Pönitz) je Wolffovou pravou rukou a často mu pomáhá z nebezpečných situací.

Státní zástupce Dr. Peter Fried (Gerd Wameling) se stará o potřebné podněty k zamyšlení a přispívá svým jemnocitem ale i svou vychytralostí k objasňování případů. Velmi sympaticky a realisticky působí seriál prostřednictvím pohledů do Wolffova soukromého života, kterých se nám pravidelně dostává a jež mohou být dokonce spjaty s jednotlivými případy. Především dcera Verena (Nadine Seiffert) s sebou přináší svěží vítr do každého dílu a představuje nám Wolffa z jiné stránky - jako rozvedeného muže a otce, který se navzdory svému náročnému povolání láskyplně stará o svou dceru.

Vrchní komisař Wolff je z rodu policistů, kteří dokážou používat i ne zcela tradiční vyšetřovací metody, aby dopadl pachatele a zjednal nápravu spravedlnosti. Jednou se s falešnou totožností vydává za důkazy do podsvětí, podruhé vytrvale odmítá přijmout přiznání mladistvého výtržníka. Vrah ze žárlivosti, nebezpečný maniak, gang vykradačů obchodů s elektronikou - to jsou "zákazníci" vrchního komisaře Wolffa a jeho dobře fungujícího týmu spolupracovníků z komisařství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Elrond88 

všechny recenze uživatele

45%, koukatelný odpočinkový německý krimiseriál, pokud třeba běží jako kulisa v televizi při večeři... jinak nezaujme ()

wenca odpad!

všechny recenze uživatele

Wolf by si mohl Lensennem podat ruce :D ... jak já tuhle sračku v dětství nesnášel, ale nebylo na co jinyho koukat... ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Ne moc příjemní herci (holt Německo), ale zase, že by to bylo něco tak děsného? To fakt ne = lehce nadhodnotím a dávám 2z5 ()

ranp 

všechny recenze uživatele

U mě je to tak na 30%. Teď jak to chodí kolem půlnoci na Primě, tak se u toho dá usnout, aniž bych se budil v noci hrůzou. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Tuctový nemecký krimi seriál, ktorých je už hádam niekoľko desiatok a nedajú sa od seba prakticky rozoznať. Ja mám pocit akoby ich všetky točil jeden režisér (alebo všetci nemeckí režiséri rozmýšľajú rovnako :) ()

rozbris odpad!

všechny recenze uživatele

Začátky byly hrozné, pak se to na chvíli rozjelo, a pak najednou zase jeli z kopce až k odpadu:-) Jediný co jsem si odnesl, že takhle docela dobře bych chtěl v takovým věku mít taky, ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Normální detektivní seriál se zajímavějšími i méně zajímavými díly. Příběhy z běžného života všedních lidí, tak jak život jde. Proto naprosto nechápu to kanální hodnocení. Celkově za slušný průměr dávám 3* ()

HArna odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt ne! Tohle je totální sračka, která nemá ani známku průměrnosti, co k tomu ještě říct? Je to totální sračka! ()

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk ani nemusí znát název. Stačí jen vědět, že je to německý kriminální seriál a hned ví, že má přepnout na jiný kanál ()

Reklama

Reklama