Reklama

Reklama

Wolffův revír

(seriál)
  • Německo Wolffs Revier (více)
Německo, 1992, 173x45 min

Hrají:

Jürgen Heinrich, Nadine Seiffert, Helmut Zierl, Ralf Wolter, Ulrich Matthes, Claus Theo Gärtner, Thom Hoffman, Juraj Kukura, Josef Ostendorf, Alexander Held (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se pohybuje mezi rutinní všedností a zvláštností každého jednotlivého případu a v němž se případy vyšetřují a objasňují s pomocí lidského a často psychologického jemnocitu a menšího fyzického nasazení. V centru dění stojí komisař Andreas Wolff (Jürgen Heinrich), angažovaný čtyřicátník s rozumem, srdcem a citem pro oběti a pachatele, pro něhož je spravedlnost někdy důležitější než zákon. Při řešení případů v hlavním městě Berlíně Wolffa účinně podporují jeho spolupracovníci. Kolega Günther Sawatzki (Klaus Pönitz) je Wolffovou pravou rukou a často mu pomáhá z nebezpečných situací.

Státní zástupce Dr. Peter Fried (Gerd Wameling) se stará o potřebné podněty k zamyšlení a přispívá svým jemnocitem ale i svou vychytralostí k objasňování případů. Velmi sympaticky a realisticky působí seriál prostřednictvím pohledů do Wolffova soukromého života, kterých se nám pravidelně dostává a jež mohou být dokonce spjaty s jednotlivými případy. Především dcera Verena (Nadine Seiffert) s sebou přináší svěží vítr do každého dílu a představuje nám Wolffa z jiné stránky - jako rozvedeného muže a otce, který se navzdory svému náročnému povolání láskyplně stará o svou dceru.

Vrchní komisař Wolff je z rodu policistů, kteří dokážou používat i ne zcela tradiční vyšetřovací metody, aby dopadl pachatele a zjednal nápravu spravedlnosti. Jednou se s falešnou totožností vydává za důkazy do podsvětí, podruhé vytrvale odmítá přijmout přiznání mladistvého výtržníka. Vrah ze žárlivosti, nebezpečný maniak, gang vykradačů obchodů s elektronikou - to jsou "zákazníci" vrchního komisaře Wolffa a jeho dobře fungujícího týmu spolupracovníků z komisařství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Cortesz odpad!

všechny recenze uživatele

Opět další z řady německých kriminálních seriálů, které jsou pořád o tom samém. Zde to tvůrci chtěli okořenit i rodinými problémy hlavní postavy, které má například se svojí dcerou. Mimochodem hlavní postava je mi opět silně nesympacká a ještě k tomu vypadá fakt dost blbě :-D. Nmůžu jinak : odpad! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Já nechápu proč to má tak blbé hodnocení. Jasně není to sice nějaká špička, ale zase co vidím ty nové krimi seriály tak to zas tak příšerné není. 55% ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

První řady na výbornou, poslední už byly trcohu moc přetažený. Wolffa jsem měl ale vždycky docela rád a navíc docela dlouho vydrřel nebejt trapnej, což se u mnoha podobných německých sérií nepovedlo. ()

melisos odpad!

všechny recenze uživatele

Německé krimi peklo , aneb co dalšího má ještě odtud přijít . Nevkusné a trapné . Postavy a případy velmi nudné . Nulová spojitost s krimi nebo akčním žánrem . Jedna z dalších idiocií na našich televizních stanicích . ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za to, že když se člověk ve tři ráno vrátí z kalby a zapne televizi, tak se tam aspoň něco hýbe. I když vlastně pořádně nevím, o čem to bylo. ()

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Je až zarážející, že se Germoši poté, co dali světu komisaře Schimanskiho, už nezmohli na nic jiného a krmí nás těmito odvary. ()

cubiczech odpad!

všechny recenze uživatele

Občas pobaví vtipné rozhovory Wolfa s jeho dcerou, jednou jsem to zapnu a koukám, že Wolf chrlí protialkoholní moudra, přeskočí z lékařsky diagnostického způsobu vyjadřování ihned k tomu otcovskému, fakt jsem se zasmál, ale tohle stejně dobrý krimi seriál nedělá... ()

Jarosh66 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z německých pokusů natočit slušný detektivní seriál. Bohužel je to pořád stejná písnička a pořád stejně hrozné jako jeho kolegové. ()

Janos 

všechny recenze uživatele

Některé díly nadchnou,při jiných ihned berete do rukou ovladač a přepínáte.I tak docela v pohodě.Naprosto průměrná záležitost. ()

bernau84 

všechny recenze uživatele

poprvé když to dávali tak jsem to šmahem přepnul podruhé už sem to snes. Oproti průjmům typu "Starej", "Sinan Toprak" nebo jinejm německejm krásám to eště de - v jednom díle který se odehrává na pouti hraje i světoznámá horská dráha "Cyklon" na pražskym výstavišti, a co se nestane? žlutý vozík vylítne ven - a tomu já věřim... ()

Reklama

Reklama