Reklama

Reklama

Policajt v utajení (Fabio Testi), který pronikl do samého nitra lukrativního mezinárodního drogového syndikátu, a impulzivní agent Interpolu (David Hemmings) se pokoušejí přežít na ulici už dost dlouho na to, aby se jim podařilo dostat kriminální živly na kolena v tomhle výbušném kriminálním thrilleru režiséra Enza Castellariho. Ve městě Řím se schyluje k násilnostem, a když se inspektoru Fabiovi a agentovi Miku Hamiltonovi podaří infiltrovat zvrácený svět tvrdých drog a sexuální zvrhlosti, jediné, co odděluje tamní pořádek od naprostého chaosu, jsou dva neústupní strážci zákona, kteří ve snaze dokončit svou práci zašli možná až příliš daleko. Teď, když už nemají času nazbyt a na každém rohu na ně číhá smrt, nadešel čas zvolit si v závěrečné bitvě svou stranu, odrazit krupobití nepřátelské palby a jednou provždy získat zpátky kontrolu nad ulicemi města. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V pořadí již čtvrté Castellariho poliziotteschi a již druhé ve spojení Enzo Castellari - F abio Testi. Co se týče oblíbenosti, tak po "Big Racket", "Street Law" a "High Crime" pro mne, bohužel, až čtvrté. Ze začátku jsem se hodně špatně orientoval, film byl celkem nepřehledný, nevěděl jsem, kdo s kým a proti komu, časem se to samozřejmě trochu zlepšilo. V druhé polovině film nabral solidní akční tempo a člověk se nenudil, do té doby bylo tempo opravdu velmi pozvolné, byla to jakási nemastná neslaná oťukávaná, místy vyplněná nesmyslnými spíše dodatkovými scénami. Fabio Festi jako tajný policajt se speciálním úkolem tu měl dobrou image, celkově velký frajer a to, co tu musel naběhat, uff, netřeba komentovat. David Hemmings (policejní inspektor) zahrál dobře, ale přece jenom tu mohl mít o něco více prostoru. Film má vynikající kameru, nápadité akční sekvence a groovy progresivní hudbu. Ze scén stojí za zmínku ta na stavbě, poté v metru, honička na motocyklech. Finální scéna ve vzduchu byla rovněž fantastická, ale čekal jsem přece jen o něco větší vzrůšo. Koukatelné, co se týče žánru tak určitě lepší průměr, navíc místy i docela zábavný. Přesto tomu něco chybělo, nemělo to zas až takový drajv, který by bez keců posadil diváka na prdel. Komentář zde jako čtvrtý v pořadí... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na jedné misce vah leží zmatená expozice (její povrchní komplikovanost má zřejmě maskovat prostotu zápletky) a úsměvné, téměř parodické znázornění komunity distributorů i uživatelů drog (komunistických pohlavárům se to ovšem jakožto ukázka dekadence imperialistického západu muselo náramně líbit), na misce druhé se pak vyjímá charismatický Fabio Testi, bravurní kamera, vynalézavé řešení akčních scén a vůbec stylistická vyspělost a modernost, díky níž bych snadno uvěřil, že film je alespoň o dekádu mladší. Jazýček vah sice míří kamsi ke kompromisnímu, průměrnému hodnocení, ale rád budu Cestě rajské smrti trochu nadržovat - jednak je možné, že za úvodním zmatkem stojí i mé nedokonalé porozumění anglickému dabingu (titulky jsem nikde nenašel) a pak je taky třeba uznat, že od chvíle, kdy je Fabiova skrytá identita prozrazena a místo slov přichází na řadu pěsti, zbraně a rozličné dopravní prostředky, se sledování stává čirou radostí. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že jde o film uváděný u nás koncem sedmdesátých let jako: "Cesta rajské smrti" .Na tehdejší dobu velmi zdařilý, zajímavý film o zátahu proti šiřitelům drog, bylo by vhodné jej zařadit do distribuce znovu. Je dobré, že postrádá onu schematičnost často viditelnou zvláště v našich filmech s obdobnou tématikou. Každopádně zaujme výkon Fabia Testiho, kterého jsem před tím neznal a který téměř po celou dobu nesleze s plátna. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím než Fabio Testi natočil fenomenální poliziotteschi Luca il contrabbandiere spojil své síly několikrát s režisérem Castellarim. Jedním z výsledků je i zdejší La Via della droga, která má velice podobný námět (pašování drog) jako i již zmiňovaná Fulciho perla. Velká škoda je jen pomalého a velmi zmateného úvodu filmu, jinak vše šlape jak má. Pořádná akce, honičky a přestřelky a do toho celou dobu kvílející soundtrack od Goblinů! Skoro by si tenhle film zasloužil absolutorium... PS: Testi se snad pro tyhle drsné poliziotteschi narodil a spolu s Francem Nerem to byli nekorunovaní králové žánru! PS2: Vykreslení narkomanů bylo vážně zábavné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Azda moje prvé filmové stretnutie s drogami. Ešte mám v pamäti niektoré scény... je to vydarený film. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy by asi byly objektivnější, ale závěrečná zběsilá honička čítající asi 20 minut v člověku nakonec rezonuje mnohem víc, než skutečnost, že první polovina je celkem nudná a chaotická. Zde původně chybně uvedená stopáž 132 minut a angažování Hemmingse ve mně vyvolávalo očekávání spíše solidnějšího filmu s nějakou sociálně politickou kritikou, ale je to čirej akčňák s moc pěknou titulní skladbou od Goblin. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Toto Castellariho poliziottesco má všechny neduhy, které jsem popsal u Il Grande Racket, a přidává další. Opět absentuje nějaký promyšlenější děj, opět jsou postavy jen tak zběžně načrtnuté, nicméně tady ubylo i akce, protože v první polovině jde v zásadě o naučný film o škodlivosti drog. Naštěstí ve druhé polovině se film konečně rozjede, karty se rozdají a už to šlape, jak má. Byť akce, která vše odstartuje, je dost pitomá (obstaráme si drogy tím, že vykrademe zásoby zboží, co zabavila policie), od té chvíle se Fabio (ani film) doslova nezastaví. Pořád před někým utíká, přeskakuje zdi i ploty, krade auta i motorky a gangsteři se ho snaží dostat. Perfektní konec, škoda slabého začátku. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Boj s drogami je věčný a povětšinou velmi neúspěšný. Proto Castellari opět spojil svoje síly s Fabiem Testim aby překupníkům nakopaly prdel alespoň pomyslně. Úvod ale není žádná sláva. Zmatené a jaksi chladné. Vůbec sem do příběhu nemohl proniknout. Testi těžce nevýrazný a jaksi odstrčen Davidem Hemmingsem (DEEP RED!). Dalo by se říci že takové dobré tři čtvrtě hodinky se střídají zajímavější scénky s těmi méně zajímavými. Nad vodou to drží právě Hemmingsovo charisma a hudba skupiny GOBLIN kteří jsou zde ve vrcholné formě! Muzika z tohoto filmu je sama o sobě fantastická záležitost. Po nevýrazné stopáži pak přijde nečekaný zvrat! Film nabere obrátky , Testi je konečně dominantním samcem a rozjede se velká půlhodinová akční nadháněčka kde Enzo konečně dokazuje jaký je machr. Režie se stává vynalézavou , bídáci umírají velmi stylově a já konečně chrochtám blahem. Testi lítá v letadle, na motorce , šplhá a utíká téměř v Belmondovském stylu. Kamera stejně skvělá a detailní jako u Il Grande racket. Závěr uspokojivý. Přes všechny počáteční neduhy to dopadlo nad mé očekávání. Povedené Poliziesco. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na "Cestu rajské smrti" do kin lákal povedený plakát Káji Saudka a také fakt, že film byl do 18 let nepřístupný a u vstupu do kina hlídkovala Veřejná bezpečnost. Dneska to přijde možná trochu k smíchu, ale tehdy to bylo něco vidět v tehdejší naší socialistické vlasti právě takový film. Boj proti narkomafii je věčný a tady si vzali tvůrci na mušku cestu drogy od uživatele přes dealery až po ty největší kápa. Námět trochu schematický, ale nedostatky umně maskuje nápadité aranžmá akčních scén a hlavně Fabio Testi, který nejenže byl borec co po celou dobu nesleze z plátna a poté, co je prozrazena jeho skutečná identita dojde na pořádnou akci, kdy všem těm padouchům dá co proto. Dneska mě film vyloudil místy úsměv na tváři a objektivně je film lepší průměr. Kdysi ale...proto dneska neobjektivní 4. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Enza G. Castellariho povazujem Obcan se Bouri, potom mal aj kvalitne filmy ako La Polizia Incrimina la Legge Assolve a Keomu. La Via Della Droga je potom jeden z tych kvalitnejsich filmov vo filmografii Castellariho. Fabio Testi v roli sympataka /Speed Cross, I Guapi/, dalej som videl aj Davida Hemmingsa /ako herec Blow-Up, ako reziser aj Race for the Yankee Zephyr/. Sherry Buchanan na urovni, vtedy este fajna, videl som aj Cianfrigliu. Autonahanacky nesmu chybat, su tu aj na motorkach nahanacky, rvacky, prestrelky. jak pise Karel, sceny v metre a na Stavbe - masaker, tak dobre nafilmovane veci som uz dlho nevidel. LiVentura ma nesklamal s komentarom, ten asi neda - nie je schopny toho - dohromady ucelene suvetia, ktore nielenze na seba logicky nadvazuju, ale davaju aj uceleny zmysel. Co sa tyka zaveru - s Karlom nesuhlasim, Erl to vystihol ovela lepsie . 88 % ()

Charon11 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl tenhle film poprvé, tak jsem z něj byl úplně odvařenej (za totáče) a do dnešních dnů si na něj vzpomínám. Nevím, jak bych ho hodnotil po 30-ti letech, ale televize na něj nějak zapomněly, nebo není tak dobrej jak jsme ho kdysi vnímal. Spíše ho nenabízejí prodejci práv na ty srágorky co teď v TV dávají. Škoda, rád bych viděl znova! ()

westman 

všechny recenze uživatele

Akční verze Francouzské spojky na italský způsob(skvělá scéna nahánění Testiho bandou zabijáků)Bohužel v tv jen americké sračky a od kvalitní evropské krimi dáváme ruce pryč.Legenda za jasných 5. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Akční je to až dost, takže to nenudí, ale na druhou stranu se tam nic nového neděje a všechno ostatní člověk už viděl někde jinde. ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvá tretina filmu je veľmi mätúca a ani samotná kostra príbehu nemá nejakú veľkú logiku. Námet s drogami je pútavý, ale veľmi nedrží pokope a má strašné chyby a je v rámci žánru podpriemer. Hviezdou je utajený policajt, ktorý sa snaží zničiť drogový kartel. Naháňačka v lietadle, na motorkách v aute a najmä štýlová scéna na nedostavanej stanici metra sú spolu s kvalitnými kaskadérskymi výkonmi rozhodne nadpriemer. ()

Reklama

Reklama