Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán námorníctva sa musí dostať k nukleárnej ponorke, ktorá uviazla na dne oceánu. (TV Markíza)

Recenze (27)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Norfolk (anglicky Norfolk Island, norfolcky Norfuk Ailen) je malý ostrov v jižním Tichém oceánu. Leží na 29° 01′ 59" j. š., 167° 57′ 00" v. d., 1400 km východně od Austrálie, 740 km severozápadně od Nového Zélandu a 750 km jižně od Nové Kaledonie. Spolu se dvěma sousedními ostrovy tvoří Norfolk jedno z vnějších teritorií Austrálie. Symbolem ostrova, vyobrazeným i na jeho vlajce, je jehličnan blahočet ztepilý (Araucaria heterophylla), endemit, který ve volné přírodě roste pouze zde, i když se v jiných částech světa pěstuje jako pokojová rostlina. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film jde celkem rychle na věc. Hlavní a zásadní událost se stane už mezi 10 a 15 minutou, ale možná, že právě v tom je ten problém, protože ten zbytek filmu věnovaný záchranářské akci mě až tak nestrhnul. Nedá se říct, že bych se vyloženě nudil, technická stránka filmu mi přišla ok, ale chybí tu nějaká větší obava o postavy. Všichni jsou až moc v pohodě a přesvědčení o tom, že budou zachráněni, ale jo vidět se to dá.60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film o záchraně přeživších z havarované atomové ponorky US. Navy - Gray Lady. Heston si zde pro změnu střihl roli záchranáře. Přeživší posádku nelimituje jen ubývající vzduch v nezatopených sekcích, ale i otřesy mořského dna, které vrak ponorky nezadržitelně posouvají k podmořské průrvě...čas na vyproštění uvězněných námořníků se rychle krátí. Film nepostrádá napětí ani akci, trikově je také celkem zvládnutý. Pokud to však shrneme v globálnějším kontextu, tak nevybočuje z řady tehdy asi oblíbených katastrofických filmů... (Letiště, Letiště nepřijímá, Skleněné peklo atd...). Tři záchranné vesty jsou tak akorát. * * * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od spojenia mojich dvoch oblubenych zanrov (ponorkovy film + katastroficky) som ocakaval dvojnasobnu zabavu. Ale vysledok je strasna nuda. Trikova stranka je dost slaba, akcne sceny nudne a bez napätia, postavy nezaujimave. Nudil som sa rovnako ako posadka pri cakani na to, kedy ich konecne vyzdvihnu z uveznenej ponorky. Oni ale aspon sledovali lepsi film: Jaws. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Atomová ponorka USS Neptun se potopila nedaleko pobřeží Connecticutu po srážce s norskou nákladní lodí.... Scénář : James Whittaker a Howard Sackler. Kamera : Stevan Larner. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Vlastne tak 3.5*. Dobre obsadený (v malej úlohe tu debutoval Christopher Reeve), avšak neveľmi známy a tiež nijak výnimočný film, ktorý by tiež mohol spadať do katastrofického žánru. I keď film nepôsobí nijak honosne, má slušné tempo a občas aj niekoľko pôsobivých momentov. Neviem, o čo išlo užívateľom v ich predchádzajúcich dvoch komentároch. (3. komentár k filmu) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle stojí a drží především na kulervoucím castingu. Z Hestona mám sice trvale dojem, že se herecky zaseknul někde v padesátých letech, ale všichni ostatní si to dávají s přehledem. Především D.Carradine(čím častěji ho vídám v jeho starších rolích, tím je mi sympatičtější) a S.Keach to táhnou nahoru. Ale i překvápka jako mladičký McHattie nedělají ostudu. Děj je sice jednoduchý a relativně předvídatelný, je ale schopný držet pozornost a gradovat nějáké to napětí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len taky sivy sedivy podpriemer s nedostatocnou akciou a podpriemernymi kulisami. Reziser David Greene je pravom zabudnuty  : 20 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Katastrofická dráma o záchrane jednej ponorky, ktorá uviazla na dne a mieri vďaka zosunom čoraz hlbšie. Treba riešiť náročné úlohy a preto sa rolí chytajú také hviezdy ako Heston, Carradine či Keach. Sranda, že Christopher Reeve točil v rovnakom roku hlavnú úlohu v megatrháku Superman a v tomto si strúhol iba nepodstatnú a drobnú vedľajšiu rolu. Od príbehu nečakajte tempo, dôraz je kladený skôr na dramatické prvky, pár špeciálnych efektov a hru s modelmi vo vodnej nádrži. Niekedy akoby film koketoval s televíznym spracovaním. Nič, čo by trvalejšie ostalo v pamäti, preto sa divím tomu hviezdnemu obsadeniu. Hodnotenie: 55% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Neznámé, na 70.léta překvapivě strhujícím způsobem natočené ponorkové drama, které ani v českém znění příliš netrpí. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU THE FELL THAT CALLED FOR A BUCKET OF CHICKEN? Hafo napínavý snímek a navíc o ponorce a to já prostě můžu. Jako bonus tu ještě účinkuje velikán Charlton 'nezničitelný' Heston. Ponorka zasažená lodí, která v mlze jela poslepu, protože měla rozbitý sonar, ponorka se poroučí ke dnu a obrovské drama může začít. Ze začátku nic nenasvědčovalo, že by se záchranou akcí měl být nějaký problém. Ponorka v ideálním úhlu, moře klidné, modrá obloha a na racky to bylo daleko od pevniny, takže ti dali taky pokoj, jenže pak se objevil sesuv půdy a dole začalo být pořádné horko. Kdo má rád ponorky, tak si přijde na své. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sice kvalitně herecky obsazený ponorkový thriller, ale pouze průměrný. Chtělo by to větší spád a lepšího scénáristu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film o kterým jsem v životě neslyšel. Ponorka po srážce s lodí bez radaru klesne na dno a rozjíždí se dramatická záchranná operace. Herecky slušné (hrdina Heston, v pozadí Carradine, Cox atd..), technicky taky slušné, dokonce se to ani nerozjíždí hodinu jak to bylo u podobných filmů obvyklé. Stejně mě to ale nijak nestrhlo, dokonce i ty dvě "nečekané" úmrtí mě nechaly chladnými. Možná je to námětem, protože katastrofické filmy ani ponorkové filmy mě zas tak neberou a možná taky tím, že režisér nedokázal přijít s jedinou wow či překvapivou scénou. Průměrné 3*. ()

Noddy

všechny recenze uživatele

Norfolk - prístavné mesto na východnom pobreží USA, štát Virginia (36°50′38.37″ s.š., 76°18′11.20″ z.d.), je to domovská základňa atlantickej flotily vojnového námorníctva USA. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námětově ponorkový boom byl převážně v devadesátých letech a na výběr je toho více než dost, avšak není od věci se podívat i do doby dřívější. Tento snímek vznikl v sedmdesátých letech, kdy byl zase  boom nejrůznějších katastrofických snímků, mezi které se plně řadí. Určité věci si od jiných příběhů zapůjčuje, jako např. poslední cestu kapitána, která právě vyústila v katastrofu. Ano, od čeho jiného jiného než z Titanicu. Ale pro pozdější filmové tvůrce se stal i v mnohém inspirací, což filmoví fanoušci jistojistě poznají. Po dějové stránce se tu ničím nezdržuje a jde se ihned k věci. Netrvá tedy dlouho a ponorka má problém. Srážka s nákladní lodí ji pošle ke dnu. Hlavní věcí je pro záchranu použití experimentálního stroje pojmenovaného jako Snark. A samozřejmě jde o to, jestli záchranná akce bude úspěšná. Scénář byl sepsán dle knihy autora Davida Lavalle ´Event 1000´. Dramatizace krapet vázne, ale to na sedmdesátá léta není nic neobvyklého. Vadou na kráse je občasné přehrávání, ale to není vina herců, ale kaskadérů v katastrofických scénách. Krapet to tomu dodává nechtěný komický nadhled.  Na takovém filmu jsou důležité vizuální efekty a ty jsou přijatelné. Vývoj děje objímá realismus a to i ve vzniku patřičných zvratů, které jsou  však už z dnešního pohledu přeci jen předvídatelné. V tomto je potřeba na dané skutečnosti vzhlížet okem shovívavým. Samotný závěr pro někoho může být napjatý, ale na celý film je to prostě poněkud málo. Snímek v lepším průměru, který stále může oslovit. V řadě námětově ponorkových snímků se nijak neztrácí. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Úvodní srážka byla opravdu nevyhnutelná? Organizace záchranných akcí (transport techniky atd.) šlapala jako hodinky. Něco bylo zobrazeno hodně podrobně, něco naopak dosti zrychleně. Silné momenty, hrdinství. Určitě se nejedná o špatný film. ()

Reklama

Reklama