Reklama

Reklama

Let's Scare Jessica to Death

Trailer

Obsahy(1)

Do komunity mladých lidí přichází na farmu neurotická dívka Jessica, která byla právě propuštěna z ústavu pro duševně choré. Pronásledují ji hrůzostrašné vidiny a po jejím příchodu se začnou dít podivné věci. (Hans.)

Recenze (23)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mluví-li někteří CSFD uživatelé v souvislosti s nějakým snímkem o nudě, tak mi zkušenost říká, že je poměrně dost pravděpodobné (alespoň v případě starších hororů), že se budu nudit také. Tentokrát to kupodivu neplatilo, protože ačkoli má film opravdu vražedně pomalé tempo, zhulenecký výkon paní Lampertové mě nepřestával bavit. Není to žádná excelentní podívaná (možná bych ani nemluvil o hororu), ale má to takovou poměrně originální atmosféru, že nic nezkazíte, pokud tomu hoďku a půl obětujete. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt evidentně sjeté Zohry Lampert a jejího, pravděpodobně záměrně, mimózního výkonu, tak by nebylo moc co kritizovat. I na tu bizarní hudební složku se dá zvyknout a vlastně se k tomu až nečekaně hodí. Ač má Jessičino poněkud nešťastné léto zdánlivě velmi rozumnou stopáž, tak díky pomalosti získáte dojem, že to mělo dobře tři hodiny. Což není výtka. Rozhodně se to však vyplatí vidět, jelikož tak skvěle ztvárněnou atmosféru nejistoty zda je to "tak či tak" (abych zbytečně něco nevyzrazoval), se nedaří navozovat zase až tak často. Respektive skoro nikdy. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zajimava, neznama upirina, ktera stavi na dusive letni atmosfere a stupnovani neklidu, ktery se z postav postupne prenasi i na divaka. Ne kazdemu asi sedne pomale tempo a styl (ostatne neocekavam, ze by to krom mne v nejblizsich letech tady jeste nekdo jinej videl) , kterym je cely ten upirsky problem pojaty, ale ja si to vylozene uzival. je to jen takovy maly film, s dobrymi az vybornymi herci a nekolika zajimavymi napady, ale rozhodne stoji za pozornost. Dnes uz se takove horrory prakticky netoci. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Malé překvapení se ukrývalo v tomhle přes čtyřicet let starém balíčku. Nelekejte se jeho povrchové zaprášenosti, vnitřek totiž obsahuje hezkou dávku paranoidní atmosféry. Ta, i přes skoro hlemýždí tempo, dokáže místy vyvolat slušné mrazení, jemuž můžete poděkovat podivné syntezátorové hudbě, doplněné o nepříjemné zvuky různého klepání a pískání. Navíc, hlavní hrdinka má vskutku jedinečného, až drogově opojného výrazu. Let´s Scare Jessica to Death je zkrátka zajímavým příspěvkem do upírského subžánru. Jen uchopeným jinak, než by divák čekal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jessica je zajímavá tím, že střídá několik žánrů a z paranoidního příběhu o labilní hrdince, kterou pronásledují vidiny a slyšiny a neví, jestli jí hrabe, nebo opravdu viděla, co viděla, přechází do duchařiny (aspoň na mě tak většina filmu působila) a ve finále do upířiny. Je to pomalejší, ale má to dobovou i podivnou atmosféru, k níž přispívá ujetá hudba i obě herečky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní příběh o Jessice. Jessica je magor, což zpočátku až tak nevadí. Jen ty vnitřní hlasy jí poněkud vadí. K tomu se přidá občasná vidina, ale jinak prožívá klidný život se svým manželem a přítelem na venkově, kde zakoupili rozlehlý dům. Zdejší obsah samozřejmě kecá, jeho autor film zřejmě vůbec neviděl. Jo a pak je tu ještě jedna dívka. Bledá zrzka, která nemá domov, a tak se toulá. Napětí mezi postavami pomalu narůstá (prosluněný sad mi připomněl Babiččin dům). Pomalu. Tak pomalu, že unavenější jedinec (jako jsem byl zrovna já) má co dělat, aby neusnul. Posledních deset patnáct minut se konečně rozjede a Jessica si uvědomuje, že sny a přeludy se stávají skutečností. Osazenstvo městečka je čímsi napadeno, obyvatelé se chovají divně a mají jizvy (kdo by si nevzpomněl třeba na Dagona). Nejednoznačný konec dává prostor vícero interpretacím. Atmosférická hudba upozorní diváka v pravý čas - pozor, tohle nevypadá dobře... Hodně komorní drama... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

I keď má film striedmych 90 minút, mne spôsoboval dve a pol hodinové psychické muky. Film sa takmer nehýbe dopredu, sfetovaná Jessica pobehuje polovicu filmu po dome a polovicu po priľahlých stráňach a lúkach, jedného z hridnov zmlátia dôchodci v starobinci chodítkami a barlami, druhý sa zas podobá na nemeckého pornoherca a celý film (i v noci) práškuje sad s troma jabloňami... Pozrite si radšej dvakrát za sebou Zombie Strippers. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalý ale dost dobrý film který se tváří totálně všelijak. Pomalu hodinu jsem nevěděl o co tam jde až nakonec.... No raději nic. Film má fakt parádní atmosféru která se postupně přidává. Ona osamocená chata a parní letní den umí své. Herci byly výborní a hlavně představitelka Jessicy který to bláznovtsví si opravdu užívala. Jen škoda že nebylo více nějaký porce strachu, protože ona ta atosféra celý film neutáhne, ale za mě palec nahoru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nevím, odkud čerpal informace autor obsahu, z filmu to však patrně nebude. Hlavní hrdinka totiž nepřichází do komunity mladých lidí, protože tam žádná taková není. Jessica, její manžel a jejich kamarád (mimochodem zvláštní trojice, že?) se stěhují z New Yorku na venkov, kde za poslední peníze koupili farmu. Snaží se utéct před shonem velkoměsta a zejména pomoci Jessice při její rekonvalescenci po propuštění z ústavu pro duševně nemocné. Na místě se potkávají s krásnou neznámou ženou, která tu dle svých slov přespává a nabídnou jí, že může zůstat... A velmi pomalu se začíná roztáčet kolotoč podivných událostí. Vražedně pomalé tempo a slušná atmosféra podivna, která mi nevím proč připomněla detektivky P. D. Jamesové. Až na několik zdařilých "scary" okamžiků (koupání Jessicy s Emily v jezeře či hrozivý futrál na basu pod schody) se ničeho horrorovějšího příliš nedočkáme, snad jen děsivý šepot, který slýchá uvnitř své hlavy Jessica, může vyvolat mrazení v zádech. Zde několikrát skloňovanou skřípavě třaskavou hudbu považuji spíš za otravnou a v tomto ohledu pak za přímo nesnesitelné obyvatele vesnice s jejich prázdnými úsměvy. SPOILER: Dostane se nám sice vysvětlení jejich podivného chování, ale nedaří se mi ztotožnit s představou, že po kousnutím upírem se z vás stane vypatlaný debil. Za lidovku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný, ale divácky náročný snímok, ktorý stavia na halucinogénnej atmosfére, vďaka ktorej sa samotný sledovateľ dostáva do pozície titulnej postavy, keďže nevie čo je skutočnosť a čo nie. ()

faana21 

všechny recenze uživatele

Horor, 1971. Ano, byl to horor, zejména dívat se na to! Film utahaný, jak páteční šichta, šeď, nuda, zívačka, otrava a jako bonus bytelná pitomost. A jednu hvězdičku zato, že jsem to vydržel až do konce. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu je cítit podivný neklid, strach, a to především díky hudebnímu doprovodu. Film má vynikající, jedinečnou atmosféru, ovšem pomalejší tempo si vyžaduje speciální náladu, mne tento film sedl výborně. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi zručná réžia. Skutočne pomalé budovanie atmosféry s výborným finále ma bavilo. Čo ma nebavilo boli hlavne herecké výkony, ktorým dominovala úplne iritujúca Zohra Lampert. Neznáma klasika v ktorej sa pohybuje niečo medzi upírom (bol aj pomenovaný vo filme ako upír ale slnečné lúče ho nezastavujú) a zombie (k čomu by som sa skôr prikláňal, ale nie flesh-eaters ale skôr tí klasický voodoo). Ak sa vyzbrojíte hutnou dávkou trpezlivosti tak si môžte vychutnať pomerne zaujímavý a neznámy horor (z ktorého v dnešnej dobe ten strach až nejde) . ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nie moc zaujímavý film.Aj keď na imdb je dosť vysoko cenený.Dej sa strašne vlečie a nič sa tam dokopy nedeje.Hlavná ženská postava s večne hlúpym úsmevom na tvári a šaškujúca ako keby bola retardovaná,chlapík ktorý takmer v jednom kuse postrekuje na traktore jablone,aj v noci,asi vôbec nespí.Niekedy ani nie jasné či to čo vidí Jessica je naozal alebo len výplod jej fantázie.Ináč film mal veľký potenciál,strašidelný dom,duchovia,podivný domáci buráni atď.Ale výsledok nie je moc zaujímavý. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Slabé jako šípkový čaj. Opravdu se u toho někdo bál? Možná by to fungovalo o něco líp, kdyby protagonisté měli aspoň špetku charizmatu, kdyby byli o něco méně opatrní. Scénář přitom nebyl vyloženě blbý. Byl prostě jenom řídký. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Místo "Vystrašme Jessicu k smrti" by se film mohl jmenovat "Unuďme diváka k smrti". Tempo je vskutku mrtvolné, hororem je film zhruba poslední pár minut a většinu filmu se jedná o drama o jednom netradičním milostném čtyřúhelníku. Nicméně i přes pomalé tempo to jako drama solidně funguje, postavy jsou docela zajímavé a závěr je slušné psycho. A já nemám srdce dát míň jak tři. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosferická podívaná, datovaná počátkem sedmdesátých let, vypadající na první pohled jako stará poctivá duchařina. No řekněte sami. Starý dům, o jehož minulosti místní nechtějí raději ani slyšet, záhadná dívka v bílém, mizící dřív než řeknete švec a hlavní hrdinka, jež neustále slyší podivné hlasy. Ale nenechejte se zmást, jde totiž o takovou netradiční upířinu. Tím teď nemyslím nějak špatnou, ale prostě odlišnou od všech těch klasik, kde se na vás tasí dva špičáky, denní světlo a osikový kolík znamená smrt a s česnekem a krucifixem chodíte z bezpečnostních důvodů i na kutě. Celkově pomalý, ale ve výsledku velmi dobrý film. Nevím proč, ale místní obyvatelé mi z nějakého důvodu připoměli pohostinou chásku z neméně skvělého hororu Dead & Buried. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Velice depresivní snímek plný halucinací, hlasů a nepříjemných zvuků. Pokud nemáte rádi filmy s pomalým tempem tak to ani nepouštějte, tady se jede opravdu pomalu budování tohodle šílenství jako opravdu pečlivé. Je tu několik scén ze kterých opravdu mrazí a je hodně zvláštní i hlavní hrdinka Jessica, o který nevíme do posledních chvil jestli s ní cítit, litovat, podezírat nebo nenávidět. Hodně zvláštní film se z toho vyklubal, rozhodně je to originálně pojatá upířina, která se mi se svojí netradičností docela zalíbila. ()

wonka 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý a hlavně strašidelný nezávislý horor o přistěhování do zvláštního domu na odloučeném venkově v Connecticutu. Důraz je kladený na atmosféru, neustálé balancování na hraně nadpřirozena a nepříčetnosti. Velkou předností je znepokojivý hudební doprovod, skvělá pastorální kamera a přesvědčivé výkony herců. ()

Reklama

Reklama