Reklama

Reklama

Let's Scare Jessica to Death

Trailer

Obsahy(1)

Do komunity mladých lidí přichází na farmu neurotická dívka Jessica, která byla právě propuštěna z ústavu pro duševně choré. Pronásledují ji hrůzostrašné vidiny a po jejím příchodu se začnou dít podivné věci. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi zručná réžia. Skutočne pomalé budovanie atmosféry s výborným finále ma bavilo. Čo ma nebavilo boli hlavne herecké výkony, ktorým dominovala úplne iritujúca Zohra Lampert. Neznáma klasika v ktorej sa pohybuje niečo medzi upírom (bol aj pomenovaný vo filme ako upír ale slnečné lúče ho nezastavujú) a zombie (k čomu by som sa skôr prikláňal, ale nie flesh-eaters ale skôr tí klasický voodoo). Ak sa vyzbrojíte hutnou dávkou trpezlivosti tak si môžte vychutnať pomerne zaujímavý a neznámy horor (z ktorého v dnešnej dobe ten strach až nejde) . ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt evidentně sjeté Zohry Lampert a jejího, pravděpodobně záměrně, mimózního výkonu, tak by nebylo moc co kritizovat. I na tu bizarní hudební složku se dá zvyknout a vlastně se k tomu až nečekaně hodí. Ač má Jessičino poněkud nešťastné léto zdánlivě velmi rozumnou stopáž, tak díky pomalosti získáte dojem, že to mělo dobře tři hodiny. Což není výtka. Rozhodně se to však vyplatí vidět, jelikož tak skvěle ztvárněnou atmosféru nejistoty zda je to "tak či tak" (abych zbytečně něco nevyzrazoval), se nedaří navozovat zase až tak často. Respektive skoro nikdy. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nevím, odkud čerpal informace autor obsahu, z filmu to však patrně nebude. Hlavní hrdinka totiž nepřichází do komunity mladých lidí, protože tam žádná taková není. Jessica, její manžel a jejich kamarád (mimochodem zvláštní trojice, že?) se stěhují z New Yorku na venkov, kde za poslední peníze koupili farmu. Snaží se utéct před shonem velkoměsta a zejména pomoci Jessice při její rekonvalescenci po propuštění z ústavu pro duševně nemocné. Na místě se potkávají s krásnou neznámou ženou, která tu dle svých slov přespává a nabídnou jí, že může zůstat... A velmi pomalu se začíná roztáčet kolotoč podivných událostí. Vražedně pomalé tempo a slušná atmosféra podivna, která mi nevím proč připomněla detektivky P. D. Jamesové. Až na několik zdařilých "scary" okamžiků (koupání Jessicy s Emily v jezeře či hrozivý futrál na basu pod schody) se ničeho horrorovějšího příliš nedočkáme, snad jen děsivý šepot, který slýchá uvnitř své hlavy Jessica, může vyvolat mrazení v zádech. Zde několikrát skloňovanou skřípavě třaskavou hudbu považuji spíš za otravnou a v tomto ohledu pak za přímo nesnesitelné obyvatele vesnice s jejich prázdnými úsměvy. SPOILER: Dostane se nám sice vysvětlení jejich podivného chování, ale nedaří se mi ztotožnit s představou, že po kousnutím upírem se z vás stane vypatlaný debil. Za lidovku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jessica je zajímavá tím, že střídá několik žánrů a z paranoidního příběhu o labilní hrdince, kterou pronásledují vidiny a slyšiny a neví, jestli jí hrabe, nebo opravdu viděla, co viděla, přechází do duchařiny (aspoň na mě tak většina filmu působila) a ve finále do upířiny. Je to pomalejší, ale má to dobovou i podivnou atmosféru, k níž přispívá ujetá hudba i obě herečky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalý ale dost dobrý film který se tváří totálně všelijak. Pomalu hodinu jsem nevěděl o co tam jde až nakonec.... No raději nic. Film má fakt parádní atmosféru která se postupně přidává. Ona osamocená chata a parní letní den umí své. Herci byly výborní a hlavně představitelka Jessicy který to bláznovtsví si opravdu užívala. Jen škoda že nebylo více nějaký porce strachu, protože ona ta atosféra celý film neutáhne, ale za mě palec nahoru. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama