Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Recenze (633)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle sice asi nejslabší film TIma Burtona, ale i tak je dost zábavný, má pár dobrých nápadů a slušnou atmosféru (i když kdyby film od Burtona neměl slušnou atmosféru, bylo by to na pováženou ;-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lepší duchařskou komedii snad ještě nikdo nenatočil aneb Tim Burton to zase všem natřel:) A opět je u toho jeho dvorní skladatel a génius v jedné osobě - Danny Elfman. Michael Keaton je coby bioexorcista Beetlejuice k sežrání:) Mně obvykle nesympatická Winona Ryder je taky dobrá, ale kdo to všechno korunuje (kromě Baldwina a Davisové), to jsou záhrobní přízraky...maskéři a výtvarníci zřejmě museli zešílet...tím správným způsobem;) Ode mě při každé repríze za 90%. PS:Kdo neviděl Jeffreyho Jonese a Catherine O'Harovou trsat limbo, neviděl absolutně nic:)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímeček mám moc rád - je v něm tak akorát strachu a smíchu zároveň, Winona je božská a celou dobu mi příjemně mrazí v zádech - a dokonce mi vůbec nevadí, že film vypadá opravdu nechutně osmdesátkově! :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takový skoro typický Tim Burton. Není to sice jeho nejvydařenější dílko, ale určitě je to těžká pohodovka se spoustou výborných vtipných scének a velmi dobrými herci v čele s famózním Michaelem Keatonem. Ten opravdu řádí a je na něm vidět, že se při natáčení bavil. Kromě scének, kde vystupuje on, je nezapomenutelná scénka, ve které všichni nechtěně zpívají a tančí tu známou písničku "É-o-é-é-é-o" od Harryho Belafonta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $73,707,461Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2013 v USA $7,010,933 //počet predaných kusov 1,243,084║ Tak klasický Burton a jeho mátoženie z duchmi... len škoda že ten dej je len taký prvoplánový, dá sa to ako tak zniesť ale nič vás neprinúti k tomu aby ste sa k tomuto filmu opäť vrátili, citeľne tam chýba zdatnejší režisérov rukopis. /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý film od boha jménem Tim Burton. Toho režiséra miluju. Nebojí se udělat něco jinak než ostatní a to se někdy vymstí. V tomto případě naopak. Skvělý námět, zpracovaný géniem oboru a tak vzniká velmi zábavný film pro milovníky stylu Tima Burtona a možná i jiné nekrofili(jako jsem já:D). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael McDowell .. Jeden z prvních filmů, který jsem od Tim Burton viděl. Už tenkrát mě svým osobitým stylem velmi oslovil! Dosti ujetá černá, hodně černá a zábavná fantasy komedie. Vedle povedené režie záři i opravdu skvělý herecký ansámbl navrch doplněný krásnou hudbou.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zběsilé, nabité nápady, se skvělými herci (ano nejlepší je Keaton), a nejlepší scéna je skutečně "Zpívá celá rodina" aneb Harry Belafonte trochu jinak. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším Burtonovým filmům ještě trochu neučesané, ale pořád supr. Michael Keaton je skvělej a pořád dělá neodolatelný píčoviny a hudební doprovod je kombinovaný z tradičního Elfmanova repertoáru a rozjuchaného kalypsa. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Fantastická duchařská komedie s výbornými herci a skvělou atmosférou, kupodivu se mi líbí i český dabing. Osobně bych krom sladce depresivní Winony Lydie ocenil ohromně vtipnou Catherine Delii. ()

May 

všechny recenze uživatele

K tomuhle snad nelze nic říct, Tim Butron má svůj styl a děkujme bohu, že se ho drží, takhle legendární hororová komedie nemá výtek, srší vtipem od začátku do konce, má nádherně vystupňovaný děj a celkový dojem je nezapomenutelný. Je to jeden z filmů, který jsem viděla opravdu nesčetněkrát a pořád je v něm něco, co mě láká k dalšímu, podrobnějšímu, zkoumání detailů a té neuvěřitelné atmosféry, která ovládá celý film. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Pořád se mi nedaří vysledovat ten moment, kdy Burton změnil optiku, přestal si z ýbrvážných, ýbrhlubokých gotických postav typu Lydie dělat tak trochu srandu a začal místo toho točit prefabrikované fantazie, které jako by z deníčku nějaké podobně unylé slečinky vypadly. Ve všech Burtonových stereotypních nuďárnách po roce 2000 dohromady se neskrývá ani zlomek originality a nápaditosti, jaká je právě v Beetlejuice. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absurdní a nevkusná komedie od Tima Burtona! Film spoléhá na špatné efekty, nezábavné,trapné vtipy a bizární atmosféru. Postava Beetlejuice (nebo měl bych říci spíše Betelgeuse?) mi vůbec nesedla a po čase mi přišla otravná,drzá a stupidní. Pro mě ztráta času. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Burtonova rozverná duchařina, která kvůli představiteli titulní role patří k tomu horšímu z jeho tvorby. Nemůžu si totiž pomoct, ale Keaton je průměrný herec, který přemalovaným zjevem a tunou přehrávání atmosféru nevytvoří. Skvostem jsou naštěstí scény v miniatuře města, tradičně Elfmanova hudba a dokonalá goticky-depresivní Winona Ryder. Dojmy z dětství byly ale o několik tříd výš. ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama