Tim BurtonKamera:
Thomas E. AckermanHudba:
Danny ElfmanHrají:
Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Winona Ryder, Jeffrey Jones, Catherine O'Hara, Sylvia Sidney, Annie McEnroe, Tony Cox, Glenn Shadix, Robert Goulet (více)VOD (2)
Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)
Videa (1)
Z Burtonovej filmografie som určite videla aj lepšie filmy, napr. osobne mám slabosť pre Mŕtvu nevestu (2005). Ale i tak Beetlejuice zaraďujem k tomu lepšiemu, čo som od neho videla. Zbožňujem tie nádherné kostry vynárajúce sa z hrobov s pohŕdavými úškľabkami a ksichtami a skoro zakaždým s nejakými ironickými poznámkami. A k tomu ešte Burtonov dvorný skladateľ Danny Elfman... mám pocit, že k plnohodnotnému "burtonovskému" uspokojeniu treba iba bláznivú Elfmanovu hudbu a Burtonove mŕtve prízraky. Jeho morbídny štýl je proste jedinečný a nezameniteľný a ja jeho filmy budem snáď obdivovať navždy. ()
Pořád se mi nedaří vysledovat ten moment, kdy Burton změnil optiku, přestal si z ýbrvážných, ýbrhlubokých gotických postav typu Lydie dělat tak trochu srandu a začal místo toho točit prefabrikované fantazie, které jako by z deníčku nějaké podobně unylé slečinky vypadly. Ve všech Burtonových stereotypních nuďárnách po roce 2000 dohromady se neskrývá ani zlomek originality a nápaditosti, jaká je právě v Beetlejuice. ()
Záhrobní poetika Noční můry před vánoci ve hrané podobě. Jedna z mála Burtonovek ve kterých prvoplánovitá komediálnost dost drasticky válcuje jeho jinak trademarkovou melancholickou atmosféru... a vůbec to není na škodu. Winona je k sežrání, Beetlejuice je prase, duchové jsou looseři a vůbec je to prostě velice zábavná jednohubka. 8/10 ()
K tomuhle snad nelze nic říct, Tim Butron má svůj styl a děkujme bohu, že se ho drží, takhle legendární hororová komedie nemá výtek, srší vtipem od začátku do konce, má nádherně vystupňovaný děj a celkový dojem je nezapomenutelný. Je to jeden z filmů, který jsem viděla opravdu nesčetněkrát a pořád je v něm něco, co mě láká k dalšímu, podrobnějšímu, zkoumání detailů a té neuvěřitelné atmosféry, která ovládá celý film. ()
Burtonova rozverná duchařina, která kvůli představiteli titulní role patří k tomu horšímu z jeho tvorby. Nemůžu si totiž pomoct, ale Keaton je průměrný herec, který přemalovaným zjevem a tunou přehrávání atmosféru nevytvoří. Skvostem jsou naštěstí scény v miniatuře města, tradičně Elfmanova hudba a dokonalá goticky-depresivní Winona Ryder. Dojmy z dětství byly ale o několik tříd výš. ()
- Když v roce 2010 zemřel Glenn Shadix (Otho), poslední píseň hrající na jeho pohřbu byla „Day-O“ ("The Banana Song") ze slavné scény seance u stolu. (Othello)
- Nejoblíbenější film Michaela Keatona (Betelgeuse) z těch, ve kterých hraje. (ČSFD)
- Když Adam (Alec Baldwin) s Barbarou (Geena Davis) sedí v kanceláři, můžeme slyšet hlas, který vyvolává pasažéry letu 409. Šestého října 1955 havaroval let 409 v horách ve Wyomingu. Nikdo havárii nepřežil. Tato událost byla v té době nejhorším leteckým neštěstím a dodnes se nezjistilo, proč nastala. (Othello)