Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (633)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horrorová komedie s bandou slavných herců. Pár dobrých záseků rozesměje, přesto film mohl být i vtipnější a poněkud smrdí nevyužitým potenciálem. Pouhý náznak pozdější burtonovské úchylné temně-humorné stylizace. Napoprvé se mi "Beetlejuice" líbil hodně, napodruhé v dospělosti už to byla tak trochu nuda. Takže mírný nadprůměr a potřetí si to radši odpustím, ať nemusím jít s hodnocením ještě níž. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $73,707,461Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2013 v USA $7,010,933 //počet predaných kusov 1,243,084║ Tak klasický Burton a jeho mátoženie z duchmi... len škoda že ten dej je len taký prvoplánový, dá sa to ako tak zniesť ale nič vás neprinúti k tomu aby ste sa k tomuto filmu opäť vrátili, citeľne tam chýba zdatnejší režisérov rukopis. /50%/ ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Celý ten potenciál parodie strašení a vymýtání nebyl ani zdaleka využit, jak se dalo, a Beetlejuice vlastně vůbec nějak postrádá silnější a zapamatování hodné scény. Nic nebrání tomu, abych do týdne úplně vypustil z hlavy všechno o téhle nenápadné komedii. Čekal jsem o hodně víc. Ani Michael Keaton to nijak nezachránil. Co si budeme namlouvat, na konec osmdesátých let celkem slabota a jedno z těch (nej)méně povedených děl Tima Burtona. Nic, co bych dlouho udržel v paměti. Nezáživné, ale jako jednohubka dostačující. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Burtonova rozverná duchařina, která kvůli představiteli titulní role patří k tomu horšímu z jeho tvorby. Nemůžu si totiž pomoct, ale Keaton je průměrný herec, který přemalovaným zjevem a tunou přehrávání atmosféru nevytvoří. Skvostem jsou naštěstí scény v miniatuře města, tradičně Elfmanova hudba a dokonalá goticky-depresivní Winona Ryder. Dojmy z dětství byly ale o několik tříd výš. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, to v první řadě! Burton zde už naplno pracuje se všemi svými budoucími motivy - smrt a fascinace záhrobím, bizardní monstra, černý smysl pro humor... Do toho vpadá jako kometa opravdu nezapomenutelně živočišný démon Beetlejuice Michaela Keatona, který zastiňuje ostatní herece tak, že si na ně po skončení snímku ani nevzpomenete (tak si aspoň připomeňme jména - slušný Alec Baldwin, Geena Davis a mlaďoučká Winona Ryder). Opravdu roztomilý hajzl! Kromě Keatona a plného kotle burtonovského humoru si z filmu nejspíš zapamatujete šťavnaté kalypso v podání Harryho Belafonta, zj. Banana song u stolu a Jump in Line na konci. Beetlejuice jsem měl moc rád už když jsem byl malý... - a teď se mi líbí ještě o něco víc ;-) 80% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Alec Baldwin (Adam) se nechal slyšet, že si po dotočení filmu myslel, že bude špatný a zničí mu kariéru. (Duoscop)
  • Titulní postava Betelgeuse (Michael Keaton) je pojmenována po hvězdě ze souhvězdí Orion. (ČSFD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama