Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov o ňom nikto nič nepočul. A keď sa vrátil, nikto mu neveril. Na druhej strane, jeho dobrodružné cesty do krajiny Liliputánov sú dodnes neprekonané. Príbeh, ktorý Guliver rozpovedal, prežil až dodnes a tento film je toho dôkazom. Ohromujúce filmové spracovanie podľa románu Jonathana Swifta s hviezdnym hereckým obsadením... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediná filmová adaptace Swiftova románu, která ho pojímá v celé šíři. Nejenom divácky vděčnou Liliputánii, ale i zbytek románu - zemi obrů, mudrců atd. To se musí ocenit. Ted Danson jako Gulliver je v pohodě, triky vzhledem k rozpočtu jsou na vysoké úrovni. Ačkoliv se děj nevyhne několika tradičním hollywoodským schématům, hlavně v závěru, jde o vkusnou podívanou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý špektákl, který sice zredukoval myšlenkový potenciál Swiftova veledíla na nutné minimum, nicméně co ubral duchu, přidal formě – opravdu se je na co dívat a výtečný Ted Danson v hlavní roli dokáže evokovat sympatie k postavě osudem a různými živly zmítaného doktora Gullivera. Navíc i těch pár stěžejních myšlének scénárista Simon Moore zachovati ráčil. Náramně jsem se bavil, což se mi u televizních "výpravných" snímků stává zřídka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podivný kompromis mezi diváckou atraktivitou a věrností původní filozofii díla. Osobně si myslím, že bylo pamatováno na obé, ale ty "výchovné" scény vyznívají občas do ztracena, zatímco toho, co má zaujmout, je až moc. V každém případě si však každé rozumné zpracování jakékoli klasiky zaslouží pozornost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pýtate sa ma, či mu verím? Tak ma teraz dobre počúvajte, vy panák v obleku. Verím v NEHO.“ Spolu s MERLINOM môj najobľúbenejší trojhodinový Hallmark a obecne moja veľmi obľúbená televízna mini-séria s príjemnou až "poučnou" atmosférou. Určite má svoje mínusy (hoci je trikov veľa, nie vždy sú práve najkvalitnejšie). Ale sympatická atmosféra, zaujímavý scenár (len čo začnú nudiť kone, prídu liliputáni a sú vystriedaní Omarom Sharifom) a skvelý Ted Danson (ktorého mám rád od sitkomu "Na zdravie!" a mrzí ma, že sa napriek snahe nikdy nestal "vyloženou" hviezodu). Veríte na víly alebo ste skôr Dr. Bates? ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jonathan Swift napsal svýho Gullivera jako obrovskou satiru na lidi a vůbec tehdejší společnost. A co platilo tehdy, platí i dnes. A do filmu se jim povedlo přenést právě ten úžasný prvek satiričnosti a humornosti knížky. To, co má v sobě třeba pan Bean. Takovou tu naivitu velkého dítěte, přesto ale jistou úskočnost a sobectví. Všimněte si dobře, jak Lemuel vypráví těm cizincům o své (naší) zemi. Jak jim vysvětluje třeba soudnictví nebo odívání a tak. To je naprosto k popukání, protože to vysvětluje s takovou naivitou, že prosě nemůže ironizovat ani kritizovat to. On to obhajuje, ale ty obhajoby vyznívají ještě mnohem hůř, než kdyby se na to vybodl. Co se mě týká, jde o nejlepší zpracování Gullivera, jaký znám, přestože konec je dost jinej od předlohy. Ale je to tak zábavný a akční a humorný, s dobrou výpravou i triky a výtečným představitelem titulní role, že je škoda, že to nebylo v kině. A taky oceňuju, že je tu celá jeho cesta po Brobdingnagu, Laputě i ostatních zemích, kterými Lemuel Gulliver prošel. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Írsky spisovateľ Jonathan Swift napísal v roku 1726 satirický román "Gulliverove cesty". Je to jeho najznámejšie dielo, ktoré sa radí medzi klasickú anglickú literatúru. Jedná sa v podstate o fiktívny fantasy cestopis. Zachytáva neuveriteľné, dobrodružné príbehy doktora Lemuela Gullivera, odohrávajúce sa v neskutočných, rozprávkových svetoch. Táto literárna predloha sa stala predmetom viacerých filmových adaptácií. Ja som si pozrel verziu, ktorú v roku 1996 natočil režisér Charles Sturridge. Ten túto tému spracoval do formy stodeväťdesiat minútového televízneho filmu. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ted Danson. Napriek enormnej dĺžke som sa pri sledovaní tohto snímku nenudil. A bezprostredne po jeho zhliadnutí som si po dlhých rokoch opäť prečítal aj knihu. *** ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace geniálního Swiftova románu. Ted Danson si mě jako Gulliver získal a já jeho putování zhltl několikrát po sobě na videu. Na televizní počin zcela nevídané triky! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Swiftovo veledílo zneuctěno. Bohužel jsem knihu četl, tudíž se neubráním srovnávání. Nemohl jsem si nepovšimnout nosného příběhu celého filmu, který v knize vůbec nebyl. Taková ta myšlenka, kterou jsem pociťoval v knize ve filmu docela úplně chyběla. Místo podstatných pasáží z Gulliverových cest byl do filmu vehementně cpán blbý s knihou nekorespondující příběh, který vyznění hlubší myšlenky bránil. Samotný způsob jak se Lemuel Gulliver na jednotlivé ostrovy dostal byl ve filmu diametrálně odlišný od knihy. Spousta pasáží byla tedy totálně smyšlená. Myslím, že se kniha, kterou přečtete asi za 5 hodin rozhodně do 3 hodin dala nacpat nějakým lepším způosbem, který by se s ní v tolika ohledech nerozcházel. Hrozně mi vadily filmové efekty. Lidská fantazie prostě sahá dál než filmařské efekty v roce 1996, tudíž vážně myšlenému dílu přidávaly výrazně na směšnosti. S přihlédnutí na totálně otravný slovenský dabing, ve kterém jsem film zhlédl si nedovolím dát odpad. Jestli chcete poznat Gulliverovy cesty, tak raději obětujte 2 až 3 hodiny navíc a sáhněte po knize. * ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejpovedenějších HELLmarkovských počinů - Swift je přítomen, triky se překvapivě povedly, velmi dobří herci...vlastně co víc si přát? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelá televízna dobrodružná jazda, ktorá má na svoje pomery veľmi vydarené triky a výpravu a Teda Dansona, ktorý bravúrne zahral titulného hrdinu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude jen další obyčejná adaptace. A jasně, ona vlastně je, protože dostanete to, co od "Gulliverových cest" očekáváte, ale přece jen je to ještě trochu hlubší v tom, jak se prolíná Gulliverova minulost se současností, kdy se snaží s událostmi vyrovnat. Herecké obsazení film ještě pěkně koření. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento film dříve /jako malá/, než jsem věděla, že nějaká kniha - známý román - Gulliverovy cesty existuje... Možná, že kdybych knihu nejdříve četla a až pak skoukla film, líbil by se mi méně. Nicméně to tak nebylo - a mě se film velice líbil, myslím, že je i poučný. Pár malých motivů a zápletek bylo slabších a podivných, ale celkově byl film dost dobrý, myslím, že se také bude každému dítěti líbit. Ted Danson se do hlavní role hodí a když slyším o Gulliverových cestách, už si jako Gullivera nemůžu představit nikoho jiného než Teda. Čtyři hvězdičky oprávněně, kdybych to měla porovnávat s jinými filmy jako naoř. Forrest Gump, asi bych dala méně, ale jelikož je to film spíše pro děti ale je udělaný i tak, že se na něj můžou dívat i dospělí, myslím že 4 hvězdičky si film zaslouží. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl Swift, ale myslím si, že by byl docela spokojený. Nevím, co by na to řekl divák dnes, ale myslím si, že by mu vadily zastaralé efekty. Nevím, co by na to řekl filmový kritik, ale myslím si, že by se mu to moc nelíbilo. Za mě to bylo pohodové převyprávění jedné pohádky, které i přes nadměrnou stopáž příliš nenudilo. 65% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Je to vzhledem k předloze slušné zpracování, ale žádný nadčasový skvělý počin to není. Velmi dobré, 65% = 3/5 ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně asi jediná a nejlepší adaptace Gulliverových cest. Vzpomínám na ní už od samého dětství a vždy když běží v televizi rád se podívám. Vůbec mi nevadí levné triky a obecná televizní lacinost, tenhle snímed dokáže totiž strčit do kapsdy i různé Hollywoodské bijáky. Ted Danson jako Gulliver a Mary Steenburgen jako jeho manželka výborní. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ted Danson není bůh ví jaký herec a tenhle film nemá bůh ví jak kvalitní scénář. Výsledkem je více méně průměrná podívaná na jedno odpoledne, víc nic. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Mě se tohle zpracování líbilo. Bavil sem se u něj a Ted Danson tady podává skvělý výkon. Triky jsou pěkné a jedinou výhradu mám k viditelně hallmarkovskému pojetí filmu. škoda že se nenatáčel pro jinou televizi než hallmark. Určitě by to dostalo i tu pátou hvězdičku. I tak ale poklonu za to že se jedná o jeden z nejlepších hallmarkovských filmů a že je jich pomálu ()

Reklama

Reklama