Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov o ňom nikto nič nepočul. A keď sa vrátil, nikto mu neveril. Na druhej strane, jeho dobrodružné cesty do krajiny Liliputánov sú dodnes neprekonané. Príbeh, ktorý Guliver rozpovedal, prežil až dodnes a tento film je toho dôkazom. Ohromujúce filmové spracovanie podľa románu Jonathana Swifta s hviezdnym hereckým obsadením... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediná filmová adaptace Swiftova románu, která ho pojímá v celé šíři. Nejenom divácky vděčnou Liliputánii, ale i zbytek románu - zemi obrů, mudrců atd. To se musí ocenit. Ted Danson jako Gulliver je v pohodě, triky vzhledem k rozpočtu jsou na vysoké úrovni. Ačkoliv se děj nevyhne několika tradičním hollywoodským schématům, hlavně v závěru, jde o vkusnou podívanou. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podivný kompromis mezi diváckou atraktivitou a věrností původní filozofii díla. Osobně si myslím, že bylo pamatováno na obé, ale ty "výchovné" scény vyznívají občas do ztracena, zatímco toho, co má zaujmout, je až moc. V každém případě si však každé rozumné zpracování jakékoli klasiky zaslouží pozornost. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý špektákl, který sice zredukoval myšlenkový potenciál Swiftova veledíla na nutné minimum, nicméně co ubral duchu, přidal formě – opravdu se je na co dívat a výtečný Ted Danson v hlavní roli dokáže evokovat sympatie k postavě osudem a různými živly zmítaného doktora Gullivera. Navíc i těch pár stěžejních myšlének scénárista Simon Moore zachovati ráčil. Náramně jsem se bavil, což se mi u televizních "výpravných" snímků stává zřídka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Írsky spisovateľ Jonathan Swift napísal v roku 1726 satirický román "Gulliverove cesty". Je to jeho najznámejšie dielo, ktoré sa radí medzi klasickú anglickú literatúru. Jedná sa v podstate o fiktívny fantasy cestopis. Zachytáva neuveriteľné, dobrodružné príbehy doktora Lemuela Gullivera, odohrávajúce sa v neskutočných, rozprávkových svetoch. Táto literárna predloha sa stala predmetom viacerých filmových adaptácií. Ja som si pozrel verziu, ktorú v roku 1996 natočil režisér Charles Sturridge. Ten túto tému spracoval do formy stodeväťdesiat minútového televízneho filmu. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ted Danson. Napriek enormnej dĺžke som sa pri sledovaní tohto snímku nenudil. A bezprostredne po jeho zhliadnutí som si po dlhých rokoch opäť prečítal aj knihu. *** ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento film dříve /jako malá/, než jsem věděla, že nějaká kniha - známý román - Gulliverovy cesty existuje... Možná, že kdybych knihu nejdříve četla a až pak skoukla film, líbil by se mi méně. Nicméně to tak nebylo - a mě se film velice líbil, myslím, že je i poučný. Pár malých motivů a zápletek bylo slabších a podivných, ale celkově byl film dost dobrý, myslím, že se také bude každému dítěti líbit. Ted Danson se do hlavní role hodí a když slyším o Gulliverových cestách, už si jako Gullivera nemůžu představit nikoho jiného než Teda. Čtyři hvězdičky oprávněně, kdybych to měla porovnávat s jinými filmy jako naoř. Forrest Gump, asi bych dala méně, ale jelikož je to film spíše pro děti ale je udělaný i tak, že se na něj můžou dívat i dospělí, myslím že 4 hvězdičky si film zaslouží. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • První filmová verze románu Jonathana Swifta z roku 1726, ve kterém jsou znázorněny všechny čtyři knižní díly. (ČSFD)

Reklama

Reklama