Reklama

Reklama

Shogun Assassin

  • Japonsko 真田幸村の謀略
Trailer

Obsahy(1)

Šílený, paranoidní šógun se rozhodne nechat zlikvidovat elitního samuraje Ogamiho, o kterém se domnívá, že by pro něj mohl být hrozbou. Plán však nevyjde, je zavražděna pouze samurajova manželka Azami. Ogami se tak se svým malým synkem Dajgorem vydává na cestu pomsty proti celému šógunátu, stává se z něj legendární nájemný zabiják Vlk samotář, vrah se synem.
Snímek vznikl pro americký trh sestřihem z prvních dvou dílů japonské samurajské série Vlk samotář a mládě (Lone Wolf and Cub). Kromě nadabování do angličtiny došlo ke zjednodušení zápletky, doplnění voice-overu vyplňujícího mezery v ději a nahrání nové, elektronické hudby. (VanTom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

To že ide o podarený zostrih dvoch Japonských samurajských filmov som sa dozvedel až po pozretí tejto snímky. A nie som prekvapený. Ide o vynikajúco nakrútené boje na meče, skvelá kamera a neustále tečúca krv s odseknutých končatín, rôznorodý typ bojovníkov a cit pre detail v každom zábere. No dej mi nedával dokopy ustálenú formu. Čo som samozrejme pochopil keď som zistil že išlo o 2 časti ktorá má každá po hodine a pól. Nesedela mi tam hudba ktorá bola otrasná, nepodobalo sa to na nič Japonské. Išlo o elektronický hnus ktorý bol v Američanmi celkom vymenení . A však aj s tohoto zostrihu ma tieto filmy nesmierne zaujali.. Takmer vo všetkých smeroch to je lepšie ako Lady Snowblood ktorej som dal 5 hviezd čo som však zmenil. štýlovosť, boje, hrdina, nepriatelia to všetko je tu spracované oveľa precíznejšie. čo odseknutá končatina to vytrénované zakončenie samuraja. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby som mal Shogun Assassin hodnotiť ako prehliadku iai a kendžutsu tak bez akýchkoľvek pochybností dostane plný počet. Ja mám však zhodnotiť film. Film, ktorý je síce zaujímavý a správne japonsky krvavý, ale vzhľadom na to, že ide o zostrih niekoľkých filmov dosť nekompaktný, takže vlastne ani nemôže ísť o plnohodnotný film. Zaujímavé je ale spätne zistiť, čo bolo inšpiráciou pre Tarantina keď točil Kill Bill.....niektoré veci sú doslova ukradnuté (kto ste mali možnosť vidieť vystrihnutú scénu z vol. II viete o čom hovorím). ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

342...345 ninjů... Naprostý kult ve všech myslitelných ohledech. Tajemný Lone Wolf se svým synem na cestě za klidem duše (a nebo do zatracení; vyberte si), která je lemována nějakou tou stovkou mrtvol, hektolitry krve a spoustou odpadajících lidských částí. Jedná se o sestřih úvodních dílů volné série o jejich společné cestě. I tak to obsahuje emocionální hloubku, jakou byste tomu na letmý pohled záležitosti nepřiřkli. Jediná, bohužel velká, výtka míří k tomu, že je místy až přespříliš poznat, že se jedná "pouze" o sestřih. Jeden z filmů bez něhož by Tarantino neměl co vykrádat v Kill Billovi. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě se nejedná o plnohodnotný film, ale sestřih prvních několika dílů série o Lone Wolfovi. Film tedy poztrácí mnohé podstatné detaily příběhu, takže se může stát, že se divák v příběhu ztratí. O nějaké postavy a jejich motivace tu však nejde. Tento film je založen na opravdu zběsilém střídání akčních sekvencí, které jsou často natočeny s velkou invencí, alespoň mě jako Evropanovi to tak připadá, v zemích východních to ta výjimečně vypadat nemusí. Jako příklad bych uvedl víření rób ninja-gejš. Kdo nechce sledovat tuhle úžasnou sérii krvavých efektů, která má příběh ořezaný na úplnou dřeň, nelze mu než doporučit původní sérii, která je samurajskou tematikou a hutnou hrdinskou story prodchnutá skrz naskrz. To, že shlédnutí je povinnost pro každého fanouška podobných filmů podpořím ještě faktem, že sám Quentin Tarantino se nechal tímto dílkem víc než inspirovat a ztvárnil mnoho akčních scén v Kill Billovi na základě shlédnutí právě Shogun Assassina. (stříkání krve je úplně identické a i některé scény se zdají být podobně snímány) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Filmaři najali hluché odezírače ze rtů, aby pomohli sestavit anglické dialogy tak, aby pohyby rtů odpovídaly pohybům japonských herců. (Rominator)

Reklama

Reklama