Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1986 zatkli na Floridě detektivové Wilcox a Brown mladého černocha Bobbyho Earla, na stanici ho zmlátili a obvinili ze znásilnění a vraždy jedenáctileté Joanie. O osm let později se na profesora Paula Armstronga obrátí stará černoška Evangelina. Její vnuk Bobby čeká v cele smrti na popravu a chce, aby se případu ujal. Právník nejprve odmítne, ale po rozhovoru s manželkou si vše rozmyslí. Odletí s rodinou do Miami a pustí se do práce. Navštíví Bobbyho ve vězení, promluví si s místní patoložkou, Bobbyho tehdejším obhájcem a setká se s policisty Wilcoxem a Brownem, který ho varuje, aby dal od případu ruce pryč. Přestože mu Brown tvrdí, že je Bobby vinen, Armstrong odhalí ve vyšetřování i v soudním jednání řadu nedostatků. V atmosféře rostoucí averze mezi Armstrongem a Brownem vyjde najevo, že Bobby byl o rok dříve obviněn z únosu a znásilnění, byl však osvobozen. Prokurátorkou byla tehdy Armstrongova manželka Laurie. Vzápětí se Armstrong dozví, že ve věznici sedí kromě Bobbyho i nebezpečný masový vrah Blair Sullivan, rovněž odsouzený k trestu smrti, který tvrdí, že je vrahem malé Joanie. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Sean Connery se snaží (i když mi stejně přijde už trochu starý na tatíka desetileté S. Johansson), Laurence Fishburne se snaží, Ed Harris se velmi snaží, ale zase to jako celek moc nefunguje... Vynechme několik drobných iracionalit v námětu, které jsou zřejmé i většině "neprávníků", scénář je vcelku slušně zpracovaný, film utíká a má docela spád, ale prostě nikdo ničím nijak nevyčuhuje z průměru... V momentě, kdy pan Armstrong "vyřeší případ", je divák konfrontován s jinými fakty celého případu, které mohou spoustu lidí příjemně překvapit - i mě, podobné dějové zvraty mám rád. Ale jinak mi tenhle film vyšuměl z hlavy podobně rychle, jako utekla hodina a půl co jsem ho sledoval. Silnější 2*. ()

Freefinger 

všechny recenze uživatele

Snímek, co vám vyrazí dech více než Šestý smysl, bohužel ve špatném slova smyslu. První tři čtvrtiny filmu jde o kvalitní thriller, ale pak přijde mikrospánek a probuzení se do krkolomného béčka, které se topí v interiérovém močále. Už scéna kdy Laurence škrtí řídíce auto bezmocného Seana na místě spolujezdce jednou rukou, dává přitom blinkr, ladí rádio a popíjí limču, tak trochu naznačuje, že tu bývalý Bond nebude za drsňáka, ale když se vrah chystá podříznout jeho manželce hrdlo a on se zmůže jen na to, aby dal své holčičce ruku před oči a sám je zavřel, měl by roli bojácného seniora dohrát až do konce a na závěr nekrmit krokodýly... ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, dalsia ukazka toho, ze americky scenaristi nemaju ani sajn o com pisu. Neviem si predstavit ani jedneho zo svojich vysokoskolskych profesorov trestneho prava alebo pribuznych disciplin, ktory by bol tak neprofesionalny, vystraseny a uskostlivy ako harvardsky "odbornik" Sean Connery. Film ma sice v celku slusny spad, avsak myslienka samotna je postavena na hlavu, pocnuc absolutnou neuveritelnostou hlavnej postavy cez sprstavycucany sposob vysetrovania, nehovoriac o tom, ze pribeh je znacne okukany. Ale ako som napisal, ma to celkom spad a nudit som sa zacal az poslednych 20 minut. 1,5/5* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak úvodní hodinu jsem moc nechápal, proč to má tak nízký hodnocení. Sean Connery tam rozmotává jeden starej případ a těžko filmu něco podstatnýho vytknout. Jenže asi po hodině se všechno změní a zbytek stojí dost za hovno. Měl jsem pocit, že najednou koukám na nějaký laciný akční Béčko. Nadějně rozjetej film pohřbil stupidní závěr... ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné béčkové drama, kde Sean Connery obhajuje vraha, který se ho nakonci bude snažit zabít i s jeho rodinou. Průběh filmu nepůsobí na diváka nikterak zajímavě, řekl bych průměrně. Začátek filmu je dosti napínavý, říkal jsem si, pokud se udrží tempo, bude to excelentní film.......... Ovšem od druhé půlky začne děj postupně uvadat až k samému závěru, kde divák přestane mít vůbec strach o hlavní hrdiny, kterým jde o život. Jistě trochu škoda, ale jinak oceńuji zajímavý nápad režiséra, skvělé herecké obsazení a nechci opomenout výborné výkony herců *** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy "Vražedné alibi", kterou napsal John Katzenbach. Hlavní postava Paula Armstronga (Sean Connery) byla pro potřebu filmu pozměněna, zatímco postava Bobbyho Earla Fergusona (Blair Underwood) je věrna knižní předloze. (e.v.i.i.k)

Reklama

Reklama