Reklama

Reklama

Statečné srdce získá nevěstu

(festivalový název)
  • Indie Dilwale Dulhania Le Jayenge (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hudební komedie o indické dívce Simran (Kajol), která vyrostla v Londýně, která, ač přísně vychovaná, není nadšena vyhlídkou na dohodnutý sňatek v Indii. Proto přemluví otce, aby ji s jejími spolužačkami ještě před svatbou dovolil výlet po Evropě. Na tutéž dovolenou se také vydává partička mladíků. Největšího vtipálka Raje (Shahrukh Khan) Simran nesnáší, a snad proto je častým objektem jeho žertíků. A co se škádlívá… Po návratu domů se Simran svěří matce, že se zamilovala. Jakmile se to dozví její otec, ihned odjedou do Paňdžábu, kde se začne chystat Simranina svatba. Raj se vydává za nimi a musí vynaložit všechen svůj um, aby obměkčil Simranina otce. (Jezinka)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vidět Dilwale Dulhania Le Jayenge znamená vidět nejen Shahrukha Khana v bavorském kloboučku, ale také Anupama Khera v zářivě rudé rádionce a Amrishe Puriho poulícího oči tak, jako by chtěl trumfnout Arnolda Schwarzeneggera v závěru Total Recall. Sám film je víceméně ukázkou bollywoodského průměru, v němž jsou tradiční nešvary viditelnější o něco víc, než tradiční klady a není mi tak úplně jasné, proč se z tohoto debutu Aditya Chopry stal výjimečný komerční megahit, který studio Yash Raj Films dodnes ve svých snímcích okázale cituje a parafrázuje. Možná na domácí diváctvo působí tak magicky ubrečené oči Shahruhka a přirozená krása Kajol, možná to celé táhne ta ikonická scéna shledání v horčičném poli a možná jsou to ty evropské exteriéry v první polovině. Já si z Dilwale Dulhania (...) odnáším hlavně píseň Tujhe Dekha, protože ta už se dlouho před zhlédnutím stala mým koupelnovým evergreenem... :-) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ani čtyři stovky let britské kolonizace nezbavily Indy touhy po barevných cetkách, které jim zřejmě dodávají pocit domoviny. To by ještě nebylo nejhorší, za mnohem závažnější prohřešek v boji proti všem možným kýčům bych označila tento superkýč. Zcela stupidní příběh o tom, kterak jeden pidlooký mladík s odulými rty vyráží na cestu Evropou, během níž jen tak náhodou potká jednu dívku, která při zpěvu vydává enormně neluzné zvuky, je dokrmen tradičními indickými filmovými zpěvy a tanečky. Ona ho nejdříve nechce, on ji záhy chce, ona se do něj zamiluje, leč okolnosti v podobě despotického otce jim brání ve štěstí. A tak spolu hopkají, trdlují, občas hovoří hodně lámanou angličtinou a pozpěvují si. Nejzdařilejším úsekem tohoto filmu byly závěrečné titulky, ale čekání na ně se nekonečně táhlo. Kdo se k nim pronudí, je odměněn komickou vložkou v podobě souboje dvou nápadníků hlavní hrdinky. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takým zvláštnym guilty pleasure spôsobom lahodné. Kajol je dychberúca a Shahrukh Khan ešte pred svojou hereckou prvoplánovosťou. Pekné songy, a fajne využité prostredie. Taká tá romanca akú sme videli stokrát a predsa je niečím strašne fajn. Dĺžká nevadí je to tentoraz kupodivu naozaj miestami veľmi vtipné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantika ve velkém. První polovina filmu je o tom, jak se do sebe zamilují, druhá polovina je o tom, jak o savou lásku bojují. Má to tři hodiny, ale vůbec to nevadí. Je to zábavné - Indové ve Švýcarsku vypadají překvapivě skvěle - je to skvělé co do choreografie a vlastně i herecky mě to naprosto nadchlo. Začínám chápat lásku k Bollywoodu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se škádlili, pak se zamilovali a hádejte, jak to asi dopadne? Mladá dvojice si svůj vztah vyjasňuje na cestě Švýcarskem a poté na indických řepkových polích. Je to jednoduché, roztomilé a líbezné. Kajol a Khan se skvěle doplňují: ona, jako trochu upjatá kráska – on, jako šibal s dobrým srdcem. Snímek o lásce čelící nepřízni rodiny pobaví humorem a dojme romantikou. Potěší nenápadné lsti, které si dívka vymýšlí, aby nemusela svatební rituály podstupovat s nechtěným ženichem i mladíkovo odhodlání získat dívku čestným způsobem. Finále romantického snímku nemuselo být tolik akční. Nejhorší položkou byl otec dívky, který hrůzostrašně poulil oči, jakoby se mu ještě nedoneslo, že tenhle typ expresivního herectví skončil s němým filmem. KOUSEK DĚJE Pořád jsem si myslela, že se otec ze zapeklité situace, kdy přítelovi slíbil pro jeho syna svoji dceru za manželku - a ona už jaksi není k mání - vykroutí tím, že mu nabídne mladší dceru. Jasně, byla ještě školačka, takže by si ženich musel počkat, ale zároveň už ukázala tak nezávislého ducha, mnohem asertivnějšího, než měla poslušná Simran, že bylo jasné, že by dokázala zmetkovitého ženicha srovnat do latě tak, že by ani nemrkl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Když pomůže Raj (Shah Rukh Khan) Simran (Kajol) do vlaku, vysype se jí kufr. Když si pak sedají na podlahu vlaku, je jasně vidět, že na zemi nic neleží. Přesto si potom z pod sebe vytáhne Raj Simraninu podprsenku. (Stupet)
  • Ve scéně, kdy tančí Raj (Shahrukh Khan) se Simran (Kajol) v restauraci, a poté jí klidně upustí na zem a odejde, Shahrukh Khan improvizoval. Upuštění Kajol na zem vůbec nebylo ve scénáři. Takže šokovaný výraz Kajol je nepředstíraný. Režisérovi (Aditya Chopra) se scéna tak líbila, že ji ve filmu ponechal. (Stupet)

Reklama

Reklama