Reklama

Reklama

Něco se děje

(festivalový název)
  • Indie Kuch Kuch Hota Hai (více)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený hit, který se držel několik měsíců v britských žebříčcích návštěvnosti na desáté příčce, začíná vzpomínkou na nedávno zemřelou Tinu (Rani Mukherjee), jež těsně před smrtí zanechala osm dopisů pro svou maličkou dceru - ta dostává postupně za úkol znovu oženit svého tatínka Rahula (Shah Rukh Khan) se svou dávnou láskou Anjali (Kajol). Jednou z překážek na trnité cestě plné písní a tanců je Aman (Salman Khan), který se přibližuje k Anjali nebezpečně blízko - malá dcerka svůj Amorův úkol nakonec ovšem dovede do zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Luksa 

všechny recenze uživatele

Tak toto je bollywoodská komedie jak víno, vůbec jsem se při té délce nenudil. Dlužno dodat, že dvojka SRK a Kajol na mě funguje a oba jsou zde praštění, přesto však sympatičtí. Oblíbenkyně Rani hraje bohužel hraje druhé housle, navíc tady má divnou vizáž. Taky je fajn, že když už hrozilo, že film přepne do melodramatické hlušiny, děj se přesune do dětského tábora a jede se vesele dál. Myslím že oprávněně tento snímek patří v Indii mezi nejoblíbenější, já si ho také užil. Navíc mi docvaklo pár vtipných narážek z Om Shanti Om. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ohlas a ocenění tohoto filmu je mi docela záhadou, jedná se totiž o naprosto průměrný vzorek bollywoodské produkce (alespoň té exportní, pokud mohu posoudit), který navíc ke dvěma hvězdičkám u mě degraduje primitivní hudba. Vedle výskytu těch největších bollywoodských hvězd ale i tak mnoho zajímavého k vidění není, od tanečních čísel až po příběh, ani toho humoru jsem mnoho neobjevil. Navzdory hodnocení bych však jako něco typického neváhal doporučit, v Indii patří spolu s následujícím režisérovým "Kabhi Khushi Kabhie Gham..." k často citovaným i parodovaným klasikám. Bollywood ovšem umí mnohem víc. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická bollywoodska romanca s príchuťou dramédie. Scenár pôsobí síce klišovito, ale na tú dobu (rok 1998) to bolo celkom osviežujúce, teda v porovnaní s ostatnými filmami tejto doby. Karan Johar a jeho debut teda vyznieva rozhodne kvalitne (a v tejto línii kvality Karan našťastie pokračoval ďalej). Herecké obsadenie hviezdne, scenár so zaujímavou zápletkou, esencia indickej teatrálnosti (občas až príliš), pestré kulisy, a príjemný soundtrack - to všetko ťahá tento film vpred. Akurát chudáka Amana (Salman) mi bolo poriadne ľúto, no jemu ten pátos z nešťastnej Lásky akosi chtiac nechtiac pristane. 4* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá esence bollywoodské oddechovky. Tančí se, zpívá, všichni jsou krásní, všechno je naivní, předvídatelné, křiklavě barevné a, jak jinak, všechna gesta i emoce jsou vytuněné do extrému. A tak dětinské vtípky střídají slzy, které zejména v závěru tečou proudem všem postavám a jsou tak veliké, aby je nepřehlédli ani v poslední řadě kinosálu. Sice to všechno trvá tři hodiny, přitom už po pěti minutách je jasné jak to dopadne, ale co na tom. Jako zábavný relax to funguje dokonale a navíc jsou to vlastně dva filmy v jednom. Zábavnější a svižnější je kupodivu retrospektivní „školní“ část, kde každou chvíli probleskne v gestech i choreografii Pomáda, a kterou táhne především Kajol jako ztřeštěná Anjali. Ale ani ta druhá s plněním dopisního úkolu, nenudí, pokud přistoupíte na hru a užijete si ji místo sledování hodinek a příručky klubu náročného diváka. Jasně, není to nejlepší bollywoodský kousek a místy je až nesnesitelně pozitivní, ale občas trochu toho sladkého neškodí. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Malej Anjali zomrela mama pri pôrode, ale zanechala jej listy. V deň svojich ôsmich narodenín sa z toho posledného dozvedá, ako sa jej rodičia zoznámili a o priateľstve svojho otca s uličníckou Anjali. Mama ju na konci listu žiada, aby našla svoju menovkyňu a dala ju dokopy so svojim otcom, keďže mala pocit, že sa votrela do ich začínajúceho príbehu lásky. Prvá polovica je americký romantická komédia o vysokošlolských študentoch prenesená do Indie, tá druhá je klasický Bollywood. Asi najlepší z Karanových filmov, ktoré som videla... ale to ešte nehovorí nič o jeho kvalite :p 50% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama