Reklama

Reklama

Něco se děje

(festivalový název)
  • Indie Kuch Kuch Hota Hai (více)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený hit, který se držel několik měsíců v britských žebříčcích návštěvnosti na desáté příčce, začíná vzpomínkou na nedávno zemřelou Tinu (Rani Mukherjee), jež těsně před smrtí zanechala osm dopisů pro svou maličkou dceru - ta dostává postupně za úkol znovu oženit svého tatínka Rahula (Shah Rukh Khan) se svou dávnou láskou Anjali (Kajol). Jednou z překážek na trnité cestě plné písní a tanců je Aman (Salman Khan), který se přibližuje k Anjali nebezpečně blízko - malá dcerka svůj Amorův úkol nakonec ovšem dovede do zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ohlas a ocenění tohoto filmu je mi docela záhadou, jedná se totiž o naprosto průměrný vzorek bollywoodské produkce (alespoň té exportní, pokud mohu posoudit), který navíc ke dvěma hvězdičkám u mě degraduje primitivní hudba. Vedle výskytu těch největších bollywoodských hvězd ale i tak mnoho zajímavého k vidění není, od tanečních čísel až po příběh, ani toho humoru jsem mnoho neobjevil. Navzdory hodnocení bych však jako něco typického neváhal doporučit, v Indii patří spolu s následujícím režisérovým "Kabhi Khushi Kabhie Gham..." k často citovaným i parodovaným klasikám. Bollywood ovšem umí mnohem víc. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Po první hodině mám otřes mozku... ale nevadí, asi to bude chtít jinou náladu. Nějakou sladkou, ulepenou a hlavně plnou sentimentu po 90. letech :) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Karan johar a Kajol - jejich popularitu naprosto nechapu. Kajol je mi vrcholne nesympaticka a Joharovy filmy jsou naprosto plytke. Vim to uz od Kabhi khushi, kabhi gham. Ale ty filmy jsou tak casto zminovany, ze jsem to jeste jednou zkusila. At do me hrom baci, jestli jen okem zavadim jeste o dalsi. :-) ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem trhla rekord ve spotřebě kapesníků, plakat jsem začala hned po úvodním úředním lejstru. Upřímně řečeno, pokud bych psala komentář okem kritika, musím říci, že ten film je vlastně hrozně stupidní, naivní a předvídatelný. Taková zhuštěná jihoamerická telenovelka, u které se vynechaly díly 3 až 378. Ale i v těch telenovelách je alespoň nějaký záškodník, to ostatně i v pohádkách. Tady - nic! Všichni jsou hodní, krásní, bohatí, ohleduplní - jako na sjezdu Herbalife. Ale oko mé, slzami zkalené, soudnosti neschopné, nedovolí mi dát méně než čtyři. Bylo to totiž příjemné na ty tři hodinky zapomenout na ten fujtajbl venku plížící se za zdmi mého bezpečného bydliště. No, očekávám, že mi Ježíšek přinese k Vánocům akorát tak kočku, možná i několik. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá esence bollywoodské oddechovky. Tančí se, zpívá, všichni jsou krásní, všechno je naivní, předvídatelné, křiklavě barevné a, jak jinak, všechna gesta i emoce jsou vytuněné do extrému. A tak dětinské vtípky střídají slzy, které zejména v závěru tečou proudem všem postavám a jsou tak veliké, aby je nepřehlédli ani v poslední řadě kinosálu. Sice to všechno trvá tři hodiny, přitom už po pěti minutách je jasné jak to dopadne, ale co na tom. Jako zábavný relax to funguje dokonale a navíc jsou to vlastně dva filmy v jednom. Zábavnější a svižnější je kupodivu retrospektivní „školní“ část, kde každou chvíli probleskne v gestech i choreografii Pomáda, a kterou táhne především Kajol jako ztřeštěná Anjali. Ale ani ta druhá s plněním dopisního úkolu, nenudí, pokud přistoupíte na hru a užijete si ji místo sledování hodinek a příručky klubu náročného diváka. Jasně, není to nejlepší bollywoodský kousek a místy je až nesnesitelně pozitivní, ale občas trochu toho sladkého neškodí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že už od začátku víme, jak dopadne dlouhá retrospektiva jednoho krátkého manželství, tak film ztrácí napětí. Táhne se a občas nudí. Jakože roztomilá holčička, která stmelí dávný a nepřiznaný cit, je přesně z rodu přemoudřelých filmových fakanů, které mám chuť uškrtit. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Krásný i když dost předvídatelný příběh, pěkné obsazení a sousta dlouhých písní. Obsazení bezchybné. Film je ze začátku dost zdlouhavý, ale vůbec mi to nevadilo. 85% :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická bollywoodska romanca s príchuťou dramédie. Scenár pôsobí síce klišovito, ale na tú dobu (rok 1998) to bolo celkom osviežujúce, teda v porovnaní s ostatnými filmami tejto doby. Karan Johar a jeho debut teda vyznieva rozhodne kvalitne (a v tejto línii kvality Karan našťastie pokračoval ďalej). Herecké obsadenie hviezdne, scenár so zaujímavou zápletkou, esencia indickej teatrálnosti (občas až príliš), pestré kulisy, a príjemný soundtrack - to všetko ťahá tento film vpred. Akurát chudáka Amana (Salman) mi bolo poriadne ľúto, no jemu ten pátos z nešťastnej Lásky akosi chtiac nechtiac pristane. 4* ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ďalšia klasika s Kajol, tento film spadá do kategórie, potrebujem si poplakať, pustím si ho.... je absolútne jedno či ste ho videli prvýkrát alebo 228... Proste civíte na obrazovku, nemusíte už ani čítať titulky, lebo presne viete čo kto v ktorom okamihu povie a napriek tomu vám tečú slzy ako hrachy a keď skončia posledné titulky, pokojne by ste zostali sedieť a nechali film začať bežať od začiatku. Kto toto nevidel nepozná Bollywood. Kto tento film nemá rád nemá rád Bollywood. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Asi iba dve veci budem niekedy schopný k tomuto filmu napísať: "Tak potom prosím... Ešte nechoď!" a "...no music...". Za všetko ostatné a podstatné nechávam hovoriť moje hodnotenie. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Tak toto je bollywoodská komedie jak víno, vůbec jsem se při té délce nenudil. Dlužno dodat, že dvojka SRK a Kajol na mě funguje a oba jsou zde praštění, přesto však sympatičtí. Oblíbenkyně Rani hraje bohužel hraje druhé housle, navíc tady má divnou vizáž. Taky je fajn, že když už hrozilo, že film přepne do melodramatické hlušiny, děj se přesune do dětského tábora a jede se vesele dál. Myslím že oprávněně tento snímek patří v Indii mezi nejoblíbenější, já si ho také užil. Navíc mi docvaklo pár vtipných narážek z Om Shanti Om. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

U Bollywoodu je problém v jedné věci. Člověk musí shlédnout alespoň 20-30 filmů z této produkce, aby mohl hodnotit co bylo dobré a co slabší. A především indie je prostě svá, velmi naivní - se svým specifickým humorem, který nemusí každému sednout. V Kuch Kuch Hota Hai nechybí SRK a Kajol, což je dobrý základ, nechybí lehce přeslazená lovestory, nádherná sárí, taneční scény a hlavně konečný happyend. Pohodový film, který se hodí na zpříjemnění nedělního odpoledne. Rocková scéna je fakt dost ostrá :-) http://www.youtube.com/watch?v=sheZ-Xy1N_w ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co mají rádi Bollywood, bude tenhle film lahůdkou. Krásně naivní, střeštěné a sladké, ale takové to prostě je. A Shahrukh Khan je jedno velké charisma. Chápu, proč je takovým fenoménem a jeho obsazení znamená trhák. S Kajol by mu to jiskřilo, i kdyby to nebylo v plánu.:-) U tohohle filmu jsem si ani nevšimla té šílené stopáže, kterou disponuje většina bollywoodských snímků, prostě to jelo jak namydlenej blesk.:-) ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Malej Anjali zomrela mama pri pôrode, ale zanechala jej listy. V deň svojich ôsmich narodenín sa z toho posledného dozvedá, ako sa jej rodičia zoznámili a o priateľstve svojho otca s uličníckou Anjali. Mama ju na konci listu žiada, aby našla svoju menovkyňu a dala ju dokopy so svojim otcom, keďže mala pocit, že sa votrela do ich začínajúceho príbehu lásky. Prvá polovica je americký romantická komédia o vysokošlolských študentoch prenesená do Indie, tá druhá je klasický Bollywood. Asi najlepší z Karanových filmov, ktoré som videla... ale to ešte nehovorí nič o jeho kvalite :p 50% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Svěží, vtipné, zábavné, barevné, souznící... Zkrátka jsem se celé tři hodiny výborně bavil a klidně bych si to ještě natáhl na další hodinku. Moc pěkně se na to dívalo, písničky zní možná trochu staromódně, ale stále stojí za to. ()

SmisekPA 

všechny recenze uživatele

Něco se děje mezi nejlepšími přáteli SRKem a Kajol (což je realita i příběh tohoto povedeného snímku). Neznalá bollywoodských filmů (a jejich krále emocí, energie a empatie v podobě SRKa), jsem se bez jakéhokoli očekávání připojila na čistou linku lásky mezi stanicemi: herecké superstar, hlavní hrdinové filmu a diváci. Absolutně mě síla filmu a SRKa srazila na kolena - cítila jsem se jako by do mě narazila parní lokomotiva! Uzavření kruhu mezi hravou studentskou láskou, dramatickým založením mladé rodiny a konečným naplněním lásky z dob studií mě bavilo, i když retrospektivní prvky snímku z něj odebraly nabízející se překvapení z konečného vyvrcholení (jako u mého úplně prvního bollywoodského filmu "Dil se"). Něco se začalo dít i se mnou, po zjištění, že SRK hraje sám sebe: skvělého tátu se srdcem na dlani, věrného a zodpovědného partnera, dobrosrdečného a úspěšného člověka ve všem nač sáhne. Zajímavostí filmu je, že sokyně v lásce k SRKovi si svou roli preferované a odmítnuté dámy prohodí v dalším úspěšném snímku Kabhi Khushi Kabhie Gham... Á propos ne všichni Khanové jsou stejní: Salman Khan, v realitě na rozdíl od SRKa nedisponuje silnými stránkami jako ve snímku - ani v nejmenším... ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, kde hraje Shah Rukh Khan. Tohle byl jeden z prvních, které jsem viděla. A Rahul Khanna je jedna z mých nejoblíbenějších postav tohoto excelentního herce. Příběh je krásný, plný romantiky. A hodně se mi líbí vedlejší dějová linka, a to, jaký vztah má tatínek Rahul se svou maloiu Anjali. Právě proto tuto postavu tak miluji. Je to dojemné, jak se ti dva mají moc rádi. Je pravda, že první polovina filmu je o něco horší, než ta druhá. U konce jsem brečela jak želva. Bravurně natočené. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Songy jsou super, to ano, ale zbytek je teda strasna sragora (navic dost urazejici i na mistni pomery) - uprimne netusim, jak mohl KJo natocit MNIK, kdyz zbytek jeho portfolia tvori takovehle kusy. Hodila jsem si korunou, jestli je horsi KKHK nebo K3G a vyhralo tohle - K3G je aspon uz tak absurdni, ze se mu musi clovek smat, u tohohle se chce spis brecet nebo jine slovo na b. (Hodnoceni je ciste za hudebne-choreografickou slozku filmu.) ()

Reklama

Reklama