Reklama

Reklama

Mohabbatein

  • Indie मोहब्बतें (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Raj Malhotra byl jako student vyhozen z jedné prestižní školy, protože si otevřeně vyznali lásku s ředitelovou dcerou. Ta v žalu nad ztracenou láskou spáchala sebevraždu. Po letech se však Raj do školy vrací, tentokráte jako učitel hudby, s předsevzetím udělit jednu životní lekci a změnit poměry, které panují pod stále stejným konzervativním vedením. Výrazně mu v tom pomohou tři nový studenti, kteří si brzy najdou i zajímavější objekt zájmu, než jen studium. (berg.12)

(více)

Recenze (9)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak som to nejak zvládol a kupodivu musím skonštatovať, že som si to napriek stopáže, statobe, kvantom muzikálových sekvencií a hereckého prehrávania vlastne celkom užil. Bachchan, SRK a Raika boli jasné triumfy od začiatku, ale trojica mladých študákov (debutujúcich mladíkov: Hansaj, Shergill a dokonca aj U.Chopra) príjemne zahriali na duši a o kráse ich polovičiek ani nevravím. Celkovú naivitu by som radšej neriešil, lebo takto sa holt točí na stredovýchode a mne to vyhovuje. Dávam jednu dole za minutáž. Pretože obdobne trval Lagaan a ten toho dokázal vypovedať 3x toľko... ale ok, hovorím. Zviezol som sa. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Trojitá šlehačka s cukrovou polevou na vrchu a morálními jahůdkami uvnitř. Tohle opravdu vyžaduje už poněkud otrlejšího a zkušenějšího bollywoodského diváka. Film je jinak zpracován solidně, ale nic zvláštního v sobě opravdu nenese. Pokud ovšem nepočítám jednu z nejtrapnějších muzikantských rolí, kterou jsem v případě Shahrukh Khana viděl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Postupně se probírám zážitkovou filmografií Aish Rai a poměrně často se setkávám s Amitabhem, se SRK již méně. Mohabbatein mě ovšem zaskočil svým rozvrstvením, protože naplnit 216 minut pouze dvěmi hlavními liniemi a jednou vedlejší, je přeci jenom poměrně řídké. A pojí-li celý korpus jediný kampus, děje je skutečně poskrovnu. Osobně bych si navíc vystačila jen s přímočarým opáčkem na téma - vaším zetěm se stanu, protože lásku vaší dcery si plně zasloužím a zároveň vám dokáži, že vyjít vstříc pokroku neuráží vámi respektované tradice. Což nakonec vedlo k plně a uspokojivě rozehranému trojúhelníku půvabné, zdrženlivé a romantické Aish, tradičního stoického Bachchana seniora a sympatického SRK, který si tentokráte střihl učitele hudby a image doplnil jemnými obroučky. Co bych cele pominula je ilustrativní a doplňková zápletka studentů SRK, kterým jeho láska k hudbě pomůže učinit pokroky ve vlastním milostném životě. Protože ač jsem s tím po Dhoomu dvojce nekalkulovala, jsem alergická na Udaye Chopru. Za co tedy ty výsledné kladné body? Skutečně, Aish to rozbalila ve velkém až po přestávce a dočkat se jí bylo náročné, ale tak hudební složka byla nadoblačná a to mě v závěru ukonejšilo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

SRK je ten nejnešťastnější Amorek pod sluncem, přesto se snaží zprostředkovat lásku třem párům, které to z různých důvodů nemají právě jednoduché. Situaci mu ztěžuje, že se vše odehrává na univerzitě, která je snad zakamuflovaným Zmijozelem a v jejím čele stojí samotný Salazar. ____ SRK hraje velice sympaticky, jeho hrdina nemá chybu, Amitabh je dostatečně odstrašující i monumentální a trojice zamilovaných je taky fajn. Snímek o lásce se přesto utápí v mírné atmosféře smutku, vizuálně zpodobněné usychajícími a větrem hnanými listy, které rámují jednotlivé scény. Přesto se najde místo i pro lehký humor. Vysoko hodnotím taneční scény, které často u indických filmů přeskakuji, ale choreografie vášnivých i žárlivých tanců v tomhle filmu mě uchvátila. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film, napriek tomu, že veľa ľudí ho zbožňuje, nemusím až tak veľmi. Je tak šialene tragický a bezmocný a zbytočne submisívny. ()

Petjaa 

všechny recenze uživatele

V tomhle snímku bollywood (Indie) nevtíravě ukazuje, co je důležité a správné... láska, věrnost, tradice, řídit se svým srdcem a že pravda vždy vyjde najevo; pokora, respekt............ Prolínají se tu tradiční prvky s moderními, tak jak to dnes skutečně a nevyhnutelně je. SRK zde ztvárnil roli podobně jako v Chak de! India, a to se stejným výkonem a přesvědčením - na výbornou. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve mně vzbuzuje rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsem se zasmála Shahrukhovo hláškám a šklebíkům, samozřejmě jsem si i pobrečela, hlavně u závěru filmu. Ale stejně tak můžu říct, že jsem se u filmu i dost nudila. Musím říct, že kdyby ve filmu nehrál právě SRK, bylo by to zcela nedívatelné. A i přesto, že tenhle film nepatří mezi mé oblíbené, tak naopak Shahrukhovo postava Raje Aryana Malhotry patří do mých čtyř nejoblíbenějších filmových postav tohoto dokonalého herce ( 1. Raj Kapoor z Rab Ne Bana Di Jodi, 2. Ram Prasad Sharma z Main Hoon Na, 3. Rahul Khanna z Kuch Kuch Hota Hai a 4. Raj Aryan Malhotra z Mohabbatein). Je to film, který si jednou za čas pustím, ale rozhodně ne tak často, jako jiné snímky se SRK. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Adityova snaha překonat ty nejblbější filmy svého otce. Je tam spousta věcí, které by nahrávaly aspoň lol sledování tohohle veledíla (SRK učitelem hry na housle, které evidentně vidí poprvé v životě a netuší chudák, za co se drží, Amitjiho celá postava, 3 zákony Gurukulu...), ale bohužel neúnosný patos na skoro 4 hodiny, nic-moc-songy-až-na-jeden a strašlivé trio mladých milovníků (a je pro SRKa trochu smutné, že už se mezi ně nepočítá ;)) tomu zábavnému faktoru poněkud překážejí. ()

Reklama

Reklama