Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

MM11 

všechny recenze uživatele

Komerčně s tím filmem vytřeli podlahu, ale je to nepochopitelné. Ač Murphy s Lawrencem slibují při každém svém novém trháku jen trapas a stejné schéma, jejich společný projekt dopadl podstatně lépe a takový osud si ani trochu nezasloužil. Vězeňský děj přebujelou bláznivinu neslibuje, proto se mezi žánry rotuje, což však nevadí a umírnění komici těží dokonce víc než v případech, kdy přehnaně tlačí na pilu. Neúspěch asi tedy pramení ze špatné taktiky producenta - na typické diváky M+L moc vážné, pro náročnější je vyhýbání se těm dvěma pravidlem. Smutné... ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Docela dobré, těch 70% bych řekl, že celkem sedí, ale já bych to viděl na poctivých a dobrých 60% - a to na Murphyho není málo. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to hodnotí, na 3 to není, ale na 4 také ne. Nakonec mě přesvědčilo to překvapení. Takovouhle slušnou komedii jsem od Murphyho a Lawrence opravdu nečekal. Vtipné, pohodové, prosluněné... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie v rukou dvou ukecaných negrů, kterým to parádně hláškuje a zároveň jeden z nejlepších filmů obou herců. Konec, kdy jsou oba staří je už čistě na vážno. Masky jsou skvělé. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnocení... skutečně vcelku zábavný film, který však nepřekročí očekávání, v žádném případě však ani v nejmenším nezklame.... Své minimální ambice plní téměř až s precizností..... 80% uniklo jen velmi těsně... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Občas jsem se skvěle bavil (přečtení dopisu negramotným vězňům nebo scéna "víš jak to sem pašujou?") ale vadilo mi, že film se nedržel komediálního žánru, ale místy si hrál na vězeňské drama (zastřelení vězně na útěku)...A o vyústění zápletky s šerifem Pikem už vůbec nemá cenu hovořit...To se musel někde scénárista ožrat nebo projít lobotomií...Přesto 70% a celkem příjemné překvapení. A určitě film nevypněte hned s titulky, některé hlášky z natáčení (např. ta Murphyho o mobilu v roce 1932) jsou vtipné:-) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......nie,nebolo to zlé,ale ani dobré.....skôr nuda bez humoru...ono to vlastne nevedelo čo to chce byť či komédia (vtipu moc nebolo) alebo väzenské drama (tak to sa podarilo ešte menej )..... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pôvabná horkosladká komédia. Lawrence a Murphy tvoria zábavný tím. A sú obklopení podporným hereckým súborom, ktorý robí väzenské prostredie príjemnejším, než je v skutočnosti. 7/10 ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl že Murphy a Lawrence jsou takový recept na zábavu , ale bohůžel ne . Sice to je několikanásobně ohraný koncept , ale mě se to pořád líbí jenže tady to opravdu nefungovalo a nebylo to ani vtipné . ( 10.6.14/MAC ) ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jako by se nevědělo, jakým směrem se vydat. Obsazením komedie a místy potvrzující to scénář. Pak zase smutné prvky drama, ale né s vážnou hloubkou, která by dodávala kontrast celé věci. A odkaz Martina Luthera Kinga? Úplně žánrový krok vedle! Na konec ale Se super muzikou Jeana Wyclefa 70 %! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Gibson (Eddie Murphy) je malý zlodějíček, který se živí krádežemi peněženek na pánských záchodcích. Claude Banks (Martin Lawrence) je právě jedním z okradených. Tak či onak, oba jsou zrovna bez peněz, a nemaj na zaplacení útraty v klubu mafiána Spankyho. Ale ten má na mafiána měkké srdce, a dá jim ještě poslední šanci - přivézt mu zásilku alkoholu ze západního pobřeží. Po cestě ale oba mládenci přijdou o přidělené peníze, a zároveň připletou k vraždě, což znamená - Doživotí v místním kriminále. A komu by se chtělo tak dlouho sedět ? ... Taková normální komedie, která pobaví, neurazí ale zároveň také dlouho nezůstane v hlavě. Oba hlavní protagonisté podávají standardní (Murphy oproti svému standardu dobré) výkony (hlavně jejich stárnutí je dost dobré - však byl také film nominován na Oskara za masky)... Typicky průměrná krimi-komedie... ()

Reklama

Reklama