Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který je pojmenován Life , jsem očekával asi více než tohle, nebo spíše ne? Absolutně náhodným úderem do ovladače byl tento snímek a vlastně se mi opětovně potvrdilo pravidlo, že náhoda je lepší nežli plán. Ale nyní k filmu. Všichni bystří diváci dokázali poznat, že je zde nakombinováno několik různých prvků z různých filmů z vězeňského prostředí. Nejvíce si Ted Demme zasedl na Frajera Luka. Na frajera jsem si taktéž rád zaspomínal při útěcích a boxovací scéně s gorilím mužem. Hlavní herci trochu nezvykle zvolení, ale šlape to o to více je škoda několika přemrštěných momentů a hluchých míst. - 5/10 - ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech přišel úpadek Murphyho herecké kariéry, buď totiž jeho projekty byly propadáky po komerční stránce nebo po obsahové, většinou však film propadl v obou aspektech. Rok 1999 mohl být pro Eddieho restart kariéry, protože nejprve šel do kin projekt Teda Demmeho Life, který byl rozhodně inteligentním filmem, který přechází z komedie do dramatu a naopak, scénář je sice plochý a předvídatelný, ale film rozhodně neurazí a Murphy ukázal, že to jde i vážněji. Navíc se autorům velmi vydařily masky hlavních představitelů. V létě 99 studio Universal nasadilo do kin další projekt s Eddiem, Bowfingera, ve kterém se Stevem Martinem zkoušeli resuscitaci svých kariér. Přestože se jednalo o zajímavé filmy, v tržbách to nebylo žádné velké posvícení. Platilo však, že jak Life, tak Bowfinger byly citelný vzestup kvality Murphyho filmů. Bohužel pro něho přišly katastrofální Zamilovaný profesor 2 a Dr. Dolittle 2, ve kterých opět spadl do trapných fórů a nechutností. A aby toho nebylo málo, tak v roce 2002 Eddiemu nejprve propadl v kinech Showtime, poté přišla finanční zkáza v podobě Pluto Nash a do třetice všeho špatného propadla v témže roce i buddy komedie I, Spy, kde hrál s Owenem Wilsonem. A star power Murphyho byla nenavrátně pryč, pak už za zmíňku stojí jen hlas oslíka ve Shrekovi. A teď k zpátky k Life, viděl jsem to na AMC a kdo čeká crazy komedii, ten bude zklamán, kdo vězeňskou komedii s nádechem dramatu, ten bude překvapen nenuceným Murphyho projevem. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Martin Lawrence se s Eddiem Murphym sice setkal již ve snímku Bumerang, ale tady mu už tentokrát bylo dopřáno daleko více prostoru. Ba co víc, vlastně se oba podělili o hlavní postavy příběhu odehrávající se ve třicátých letech. Což znamená v době rasové segregace vůči černošským obyvatelům. Naprosto každý vlivem účasti obou komiků očekával další výtečnou komedii, ale chyba lávky. Tentokrát oba vsadili na drama, což byl pro mnohé šok a snímek tak, svým způsobem, poslali k ledu. A přitom se zas až tak o hrozné počínání rozhodně nejedná. Životní etuda neprávem na doživotí odsouzených zdánlivě vypadajících kamarádů někde ve věznici mezi komedií a dramatem balancuje, což skutečně často vypadá, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, jak to tedy po žánrové stránce bude. Už jak film začne a objeví se Eddie se svou typickou užvaněností, komediální nadšení nemůže být na pochybách. Když se k němu přidá Martin, všemu dokonáno jest. Jenomže to netrvá dlouho a atmosféra se ubere k vážnějšímu tónu a do legrace již ve své podstatě nikomu náhle není. Děj nijak složitý není. Naopak je jednoduchý až hamba, ale jenom proto, aby bylo dostatek místa na odlehčení pomocí hlášek a přirozeného humoru. A to tu na správný vězeňský film je vše. Počáteční nevraživost mazáků k nováčkům, drsný dozorce, těžká práce vězňů, pokusy o útěk, sport a mnoho dalších. Jen se jedinou chvilinkou netlačí na pilu ve vážnosti či napětí. Na komedii tedy málo popcornového humoru, na drama málo vážnosti. Vznikl tak spíše vězeňský rodinný film cílený zcela na jinou strukturu diváků a když se to vezme kolem a kolem, nakonec proč ne. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se spíš smát ... což podle ústřední dvojice by měla být tutovka ... ale vlastně to bylo spíš smutné ... a jen málokdy k pousmání ... ale film dobrý ... jen sem čekal jinou náplň. ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který (i když má dost komediálních prvků) dokáže v některých úsecích působit dost vážně. Eddie Murphy je prostě Eddie Murphy a ještě se mi nestalo, že by mě v nějakém snímku sklamal. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Při hvězdné kombinaci Murphy & Lawrence jsem očekával chutnou hereckou baštu, bohužel se nic zázračného nedostavilo. Na druhou stranu je možná dobře, že se scénář nesnažil vtipkovat za každou cenu, a tak je film poměrně slušně stravitelný. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, které nenadchne neurazí. Duo Murphy - Lawrence šlape úplně v pohodě a nenudilo mě to ani na chvíli. ()

Loreleis 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si,že je to komiedie, ale na to se to točí kolem podstatných věcí. Ale dobrej film, doporučuji na volné odpoledne nebo večer, nic moc složitýho a úsměv se Vám na tváři objeví spontálně. DD - dost dobrý ()

skalicky 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý herecký vykon Murphyho,ale určitě se s tohodle filmu dalo vytáhnout více,příbeh to umožnoval..jinak ale příjemné překvapení 70% ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Zauijmavy film...ano je to nieco ako "Frajer Luke" v cernoskom podani a to sa mi aj velmi pacilo! Akurat sa mi nepacil celkovy sposob natocenia, ze niektore sceny boli matuce v zmysle ze viac by sa hodili do komedie ako tu pricom drama prevazovala...trosku to posobilo nesurodo. ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná komedie s Eddie Murphym, která se ale bohužel opravdu rozjede až v posledních 20 minutách, kdy si to rozdávají s Martinem Lawrencem jako staří páprdové. A možná by se na roli Martina Lawrence hodil spíš nějaký jiný černoch. I tak ale super zábava. 75%. ()

Reklama

Reklama