Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o FRAJERa LUKEa na černošský způsob. Dva typové se náhodou namočí do průseru a jsou odsouzeni na doživotí. Scenáristicky hodně schizofrenní - chvílema se to tváří jako osudové drama, chvílema jako komedie. Obojí dohromady nefunguje a za některé odfláknuté pasáže by si tvůrci filmu zasloužili nakopat. Ale jestli chcete vidět, jak bude Eddie Murphy vypadat v devadesáti, tak to zkoukněte. Ta maska je dokonalá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož film natočil Ted Demme, o kterém jsem tehdá také psal, nemohu jinak než hodnotit pozitivně. Doživotí je totiž ve skutečnosti supr komedie, kde hlavní roli hrají Eddie Murphy a Martin Lawrence. Také je to jedna z nejlepších komedií právě s nimi. Možná by na první pohled mohlo vypadat, že film je stoprocentně pro černošskou menšinu, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí si uvědomit, že režisér je běloch. Každopádně ke komedii samotné. Já se u ní bavil, dokonce jsem jí viděl víckrát jak jednou a natočené je to také s vervou. Bůhví kde by Ted Demme byl, kdyby neskončil, tak jak skončil. Rozhodně měl nakročeno na jednoho z nejlepších režisérů doby, leč to nestihl. Alespoň tu na něj jsou vzpomínky, jako je právě tento film, které se jen tak neztratí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wyclef Jean: 1. 25 To Life - Xzibit/Juvenile/Nature/Ja Rule/Reptile [4:03] ,2. It's Like Everyday - DJ Quik [4:26] ,3. Stimulate Me - Destiny's Child [4:13] ,4. Fortunate - Maxwell [4:59] ,5. Lovin' You - Sparkle [3:57] ,6. Every Which Way - Talent [4:05] ,7. It's Gonna Rain - Kelly Price [4:02] ,8. Discovery - Brian McKnight [4:19] ,9. Follow The Wind - Trisha Yearwood [4:28] ,10. Why Should I Believe You? - Mya [4:09] ,11. What Would You Do? - City High [3:32] ,12. What Goes Around - Khadeja [4:27] ,13. Speechless - The Isley Brothers [4:52] ,14. Life - K-Ci & Jo Jo [3:43] ,15. New Day - Wyclef Jean [3:59], ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích Eddie Murphy a Martin Lawrence. Zachraň se, kdo můžeš. Ani jednoho z těchto dvou "herců" nemam rád, takže jsem od filmu čekal to nejhorší. Překvapivě jsem to nevypnul a dokoukal jsem to až do konce. Ale ten film je takovej dost nevyváženej. Připadalo mi, jak kdyby tvůrci netušili, jestli chtěj točit komedii nebo vězeňský drama. Scénář je celkově dost slabej, i když najde se tam i několik málo dobrejch vtípků. Nejzajímavější na celym filmu tak zustává sledovat stárnutí hlavních postav. Kdyby v tom hrál někdo jinej, než Eddie Murphy a Martin Lawrence, tak bych možná dal i 3 hvězdičky. Upřímně řečeno jsem to těm dvěma přál, že je nespravedlivě zavřeli na doživotí. Jestli se chcete podívat na nějakej film o negrech v kriminále, tak radši zkuste např. tohle. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledný Murphyho pozerateľný snímok pred dlhou odmlkou kvality, v ktorom ešte predvádza niečo, čomu sa hovorí herecký výkon. Lawrence nadpriemerne vystúpil so svojho tieňa a tak je radosť pozerať sa na túto dvojicu. Príbeh je akýmsi zjednodušeným a hlavne vtipným variantom na The Shawshank Redemption, aj keď je pravda, že pokus o dramatickú líniu tiež nebol zlý, ale nebol dotiahnutý do konca. Dialógy sú zo začiatku pomerne svieže, miestami originálne, ale po čase si uvedomíte, že je to len spŕška doberačiek a podpichovačiek na tú istú tému stále dookola. Nieže by to nebolo vtipné, ale nie vždy dosiahli požadovanú úroveň. Myslím, že keby mal film režiséra a scenáristu z prvej ligy, ktorí by trošku pomohli príbehu, vyšperkovali by dialógy a zamerali sa viac na charaktery postáv a dramatickosť deja, tak by neostalo len pri oscarovej nominácii za masky. 75%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až na pár výnimiek výlučne černošská vec, ktorá s menom E. Murphy láka, ale s M. Lawrencom som mal odjakživa problém. Príbeh tie nesympatie prebil a tak som i toho Lawrenca nakoniec akceptoval. Takmer 2/3 filmu sa odohrávajú vo väzení a jeho blízkom okolí "palebnej línie" , kde sa nájde miesto i pre humor. Asi najviac som sa zasmial pri scéne hľadania otca medzi nastúpenými černochmi v rade. Keďže príbeh nám dvojicu hlavných hrdinov približuje od 30. rokov až po súčastnosť, logicky museli prísť na radu masky, ktoré z nich urobili starcov. Nepôsobili tak rušivo ako som si myslel a pre akýkoľvek film je dobre, ak sa nezaoberáme detailami, ale vnímame príbeh. Tu to celkom vyšlo. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov Eddieho Murphyho po roku 1990 a asi najznesiteľnejší film s Martinom Lawrenceom. Film je síce komédiou, ale ani tak neútočí na bránicu, ako skôr pripravuje pohodovú južanskú atmosféru. Nebolo veľa pasáži, kde som sa smial, ale iba o tom komédie nie sú. Life je ako stvorený na pohodový večer pri TV. PS: tie masky, ktoré zobrazujú hercov v jednotlivých vekoch, sú jednoducho geniálne a dokonalé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dojemná komedie mapující život dvou věznů odsouzených na doživotí až do současnosti. Skvělé herecké výkony zde předvádějí Eddie Murphy a Martin Lawrence, kteří dokazují, že zvládnou i náročnější role. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Má se to asi tak... Až mi bude devadesát!!!, tak bych chtěl mít koule na to, abych alespoň vstal z postele a šel na záchod! Natož, abych měl plán, jak se v tomto plodném věku dostat z vězení. 70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel s velkými obavami, protože jsem dostal alergii na typický americký humor po jistých špatných zkušenostech. Tohle je ovšem něco jiného, co jako celek funguje výborně. Po dramatické i humorné stránce vydařený film a práce maskérů je fantastická. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Skvělý film ve vězenským prostředí s Eddiem Murphym. Něco byla sranda, něco bylo zase smutné. Dost slušný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je to docela směšný ale tenhle film stojí převážně na výkonech Murphyho a Lawrence, kteří zde předvádějí výkony, které se dají nazývat hereckými. ()

Reklama

Reklama