Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák (Shahrukh Khan) sice rád vtipkuje, ve skutečnosti se mu ale nedaří dobře. Chtěl se proslavit jako filmový herec, místo toho skončil bez peněz na ulici a ještě ho chce policie zavřít za potulku. Přimluví se za něj dobrosrdečná prostitutka (Deepa Sahi), která se rozhodla, že pro tuto noc zanechá svého řemesla a bude se bavit. Mladý pár se spolu vydá do nočních ulic, kde zažije mnohá dobrodružství a navíc se připlete i do pokusu o svrhnutí vlády. (rikitiki)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle teda byla pořádná šílenost. Tulák s prostitutkou se vydají na noční výpravu, která vrcholí dražbou Indie! Je to hodně stylizované, záměrně přehrávané, ale ta dvojice se mi moc líbila - hráli si spolu a blbi, dokud se nepřipletli do uměle vyvolaných nepokojů maskujících pokus o státní puč. SRK dostal za tu noc tolik nakládaček! Pořádně do slízla i Deepa. A ten záporák, který stál proti nim - plešoun s namalovanou kobrou na hlavě a ďábelským smíchem, kterým se motivoval v zrcadlové místnosti, takže se v ní odrážel bezpočtukrát. I jeho nástupce, který marně toužil po lehké děvě - no, jenomže on jí nabízel pouze bohatství, psychické problémy poděděné po otci a moc, zatímco Tulák ji dokázal rozesmát. SRK tam má fantastickou řeč ve vězení. Konec je na několikátý pokus - někteří lidi prostě neumějí zhebnout na první dobrou. SHRNUTÍ: V Indii je asi vážně možné všechno. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film s množstvom nadsádzky a irónie. Primerane prehnaný, teatrálny a hudobný ako to už u Bollywoodu chodí. Piesne sú veľmi pekné. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vážně nešlo! Dle vcelku dobrého hodnocení a ohlasů jsem se těšil na řádnou jízdu. Netušil jsem však, že se poslední hodina stane nefalšovaným utrpením. Přitom začátek nebyl vůbec špatný. Skvělý padouch jako ze starých bondovek a připomínající též záporáka z Mr. India. Píseň střídala píseň a zvláště ta, v niž je popisována situace a poměry v Indii, byla neuvěřitelně upřímná a sociálně kritická. Většinou se setkávám s tím, že je vše v Indii krásné a super, takže jsem byl příjemně šokován. Jako celek byla první část zajímavá, nevšední a prostě jiná, než na co jsem zvyklý, což je jenom dobře. Pasáž s tím „nejslabší, máte padáka!“ a kostřičkami pobavila. Musím říci, že bylo velmi dobře našlápnuto. Když poté přišla studená sprcha a nějaký brutální výbuch v hlavách tvůrců. Totálně ujeté, jakoby z té nejbrakovější knihovny, splácané dětskou lopatičkou na pískovišti bořící hranice soudnosti. Byla nám bez uzardění předložena zkáza a zoufalství jako regulérní děj. S.R.K. jako „hasič“, „parašutista“ a zachránce celé Indie..., tak to na mě bylo už moc. Asi jsem se měl bavit, inu pravý opak. Hudebně jiné, než jsem čekal a bez vyložených hitů, avšak zajímavé sdělením. Když filmu konečně! odzvonilo, tak jsem byl totálně otrávený a znechucený. Na indické filmy mám zcela jiné měřítko hodnocení, protože si v nich vždy najdu něco, co mi nedokáže nabídnout žádná jiná světová kinematografie. Proto až na vyjimky nedávám méně než jsou dvě hvězdy a přesně takové hodnocení přiděluji nyní. Kdyby tuto šílenost natočili západním způsobem v USA byl bych nemilosrdný. První třetina za čtyři hvězdy, druhá za tři a poslední jasný odpad!. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Ocenuju, ze se reziser vyprdl na dobove konvence a v ulicich (studiich) Bombaje rozjel velkolepou divadelni show, ktera nejen ze nenudi, ale prinese dost solidnich satirickych hlodu (takovy vyprodej Indie za rupku a propichovani naostrenou vlajkou fakt stoji za to). Amrish jako vzdy King. ()

Reklama

Reklama