Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (987)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caroline Thompson .. Copak jsem to objevil. Můj v mládí opravdu velmi oblíbený snímek a zatím bez hodnocení. Při sentimentální vzpomínce si vybavím sebe, jak sedím u televize a s úžasem sleduji temný, citlivý a silně dojemný příběh. Úchvatná, bezchybně krásná stylizace doplněná výbornou režii, okořeněná jedním výtečným hereckým výkonem pana Deppa a příjemně doplněná krásnou hudbou. Přiznávám, poddával jsem se tomu a dostalo mě to. Díky Time.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná životní role pro Johnnyho Deppa, který se se svou postavou dokázal opět neskutečně ztotožnit a výhradně díky němu nabývá celé vyprávění mnohem větších filmových rozměrů. Se samotným příběhem už to taková sláva není, Burton sází spíše na klasiku a není tak přelomový jako v jiných dílech, ale zároveň stále dokáže diváka okouzlit dokonalým skloubením vizuální stránky s jednoduchým, skoro až dětským příběhem. Zde navíc perfektně zafungoval kontrast mezi vyjukaným a "zvláštně" vyhlížejícím Edwardem a skutečnou nenasytnou džunglí lidské společnosti, který Burton vykresluje tak, jak to umí jen on- nápaditě, hravě a s obrovským nadhledem. Střihoruký Edward je film, který se potřebuje strefit přímo do divákova srdce, a pokud se mu to povede, své místo si v něm uchová již napořád. U mě to však bylo TĚSNĚ vedle.. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by nebyl tím, čím je, kdyby do hlavní role nebyl obsazen Johnny Depp. Dovedete si představit jinou tvář, která je smutná, zasněná a dojímavá tak, jako ta jeho?Ta, která ve vás probudí účast a i z těch největších cyniků vydoluje aspoň ždibec empatie s osudem Edwarda, který, ač měl srdce na dlani, dostával od více či méně bizarních figurek zaprděné bezchybné čtvrti kapky jen proto, že byl jiný...... ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Prečo vlastne sneží, starká? Odkiaľ sa berie sneh?“ Temná rozprávka vychádzajúca zo schémy Kráska a zviera, kúzelný Tim Burton a o nič menej dojímavý Danny Elfman na vrcholoch svojich síl, prvá veľká úloha pre Johnnyho Deppa (nikto iný by sa tam nehodil) s peknučkou Winonou Ryder, bohužiaľ posledný zárez Vincenta Pricea, a takto by som mohol pokračovať až po pána policajta, proste tie postavičky ulízaného pestrofarebného predmestia versus štýlovo strašidelný zámok a Edward, jeho pohľady, prepichnutá vodná posteľ, výtvory záhradnícke či kadernícke, pokus o vlúpanie a následný prechod k temnejšej časti filmu, odhoďte zbrane (že by si tu Singer našiel scénu do X2, ktorú drsnejšie rozvinul), neštvaný Edward ničiaci steny domu, strhávajúci si šaty a prepichujúci kolesá na autách a samozrejme tanec pod umelým snehom, to všetko je proste čarovné. Ach, tá hudba. Makeup a efekty samozrejme Stan Winston. Môj obľúbený film. Naposledy videné: 11.7.2009 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dojemný, milý film, ale na druhou stranu, zas taková emocionální pecka to z mého pohledu není. Johnny je ve své roli výborný a rozhodně si ji může zapsat na seznam těch "nezapomenutelných", ostatní postavy jsou však spíše karikatury a Winonino "vyznání" a vůbec její city nejsou dostatečně důvěryhodné. Příběh samotný ale může velmi dobře fungovat jako kritika společnosti, maloměšťáctví a z tohoto pohledu je pro mě osobně film mnohem cennější než netradiční romantika/moderní pohádka s "tak trochu jiným" hrdinou. 4* a Depp si u mě zase zvýšil renomé. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (65)

  • Na konci filmu, když Kim (Winona Ryder) v hradu běží za Edwardem (Johnny Depp) po schodech nahoru, tak je pod jedním z velkých oken vidět člen štábu. (Vojtino)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Reklama

Reklama