Reklama

Reklama

Popular

(seriál)
USA, (1999–2001), 31 h 32 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Leslie Bibb, Carly Pope, Tamara Mello, Christopher Gorham, Sara Rue, Bryce Johnson, Tammy Lynn Michaels, Ron Lester, Leslie Grossman, Lisa Darr, Scott Bryce (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(43)

Obsahy(1)

Brooke McQueen (Leslie Bibb) je populární. Je krásná, je vrchní roztleskávačka a randí s quarterbackem fotbalového týmu. Samantha McPherson (Carly Pope) je outsider. Píše do školních novin, čas tráví s partou školních odpadlíků, svých nejlepších přátel, a ze všeho nejvíc nesnáší nadřazenost populárních. Zlomyslný osud tomu chtěl, aby se dva protipóly popularity střední školy naučily spolu vycházet, když se do sebe matka Samanthy a otec Brooke šťastnou náhodou zamilují. (Tom Riddle)

(více)

Zajímavosti (13)

  • V seriálu bylo plno vtipných narážek na lesbičky (díky jedné z hlavních postav, učitelce Bobbi Glass), a padlo v něm i jméno Melissy Etheridge, známé americké rockové zpěvačky. Tammy Lynn Michaels, která hraje Nicole, je ve skutečném životě lesbička a sedm let byla manželkou Melissy. V roce 2010 se pár bohužel rozvedl. (Tom Riddle)
  • Leslie Bibb i Leslie Grossman jsou původně brunety, ale aby zapadly do rolí "populárních blondýnek", vlasy si odbarvovaly. (Tom Riddle)
  • Ředitelka Hallová byla ve druhé řadě nahrazena novou postavou, ředitelem Kruppsem. To se bohužel stalo proto, že herečka Diana Bellamy, představitelka Hallové, zemřela. (Tom Riddle)
  • Peggy Lipton a Ray Wise si spolu kdysi zahráli v kultovním seriálu Městečko Twin Peaks. Když se tady poprvé spolu objeví na scéně, začne hrát upravený soundtrack z onoho seriálu. (Tom Riddle)
  • Ryan Murphy v seriálu prvně spolupracoval s herci, kteří se stali jeho oblíbenci. Leslie Bibb (Brooke), Leslie Grossman (Mary Cherry), Bryce Johnson (Josh), Lisa Darr (Jane), Adria Dawn (April), Hank Harris (Emory) a Lindsay Hollister (Bertha) si všichni později zahráli v Murphyho kultovním seriálu Nip/Tuck. Jane Lynch si zase spolupráci s Murphym zopakovala, když jí obsadil do jedné z hlavních rolí v jeho největším hitu, seriálu Glee. (Tom Riddle)
  • I když se občas pohybuje někde v pozadí, třetí roztleskávačka Glamazonek, Poppita Fresh, v druhé sérii seriálu nemá žádnou vlastní scénu. Herečka (Anel Lopez Gorham) totiž otěhotněla, a zajímavým faktem je, že otcem jejího dítěte je Christopher Gorham, který samozřejmě hraje Harrisona. (Tom Riddle)
  • V jednom díle si Harrison vyrobí falešnou občanku na jméno "Ryan Murphy". To je samozřejmě tvůrce a hlavní scénárista seriálu. (Tom Riddle)
  • Protože Mary Cherry byla neustále tolik energetická a živá, Leslie Grossman měla dohodu, že každý čtvrtý týden v měsíci bude mít volno na odpočinek. (Tom Riddle)
  • Leslie Grossman (Mary Cherry) nerada natáčela ve vysokých podpatcích, které Mary Cherry tak ráda nosí, a tak kdykoli byly scény, kdy byly její nohy mimo záběr, přezouvala se do tenisek, nebo chodila naboso. (Tom Riddle)
  • Holčičí záchody se jmenují "The Novak" a jsou na nich fotky všech královen plesu. Jméno je inspirováno zvykem, kdy filmové hvězdy darují školám peníze. Scénáristé zjistili, že Kim Novak darovala peníze škole v Santa Monice, kde byl seriál natáčen, a tak jej pojmenovali po ní. (Tom Riddle)
  • Producenti seriálu nevěděli, kdy bude seriál zrušen. Prý jim bylo nařízeno dělat co nejvíce cliffhangerů, aby měli naplánované příběhové linie pro případnou třetí sérii. Ta se nakonec bohužel nekonala. (Tom Riddle)
  • Tamara Mello (Lily) se zase ucházela o roli Sam. (Tom Riddle)
  • Carly Pope (Sam) se původně ucházela o roli Brooke. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama