Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vikingský princ z 11. století se plaví z Grónska do Severní Ameriky, aby nalezl svého otce – skandinávského krále, který se sem vypravil již dříve, avšak upadl do zajetí domorodců.

Když se král Eurich, Thorvaldův otec, dlouhá léta nevrací ze skandinávské kolonie ve Vinlandu (Grónsko), rozhodne se Thorvald (Lee Majors), že zorganizuje záchrannou výpravu. Spolu s dalším velitelem Ragnarem (Cornel Wilde) přijíždějí na místo a brzy zjišťují, že krále Euricha (Mel Ferrer) a jeho družinu zajali domorodci a odvezli je do sousední země. S pomocí spřátelené kmenové princezny a za komické asistence skandinávského šamana (Jack Elam) dokáže Thorvald svého otce najít, musí však ještě s domorodci svést nelítostný boj o jeho záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Fenomenální!!Ty krásné přílby-jak z fundusu na Džingischána,až na hlavního hrdinu,ten si pujčil zbroj patrně od Argonautů.Genderově vyvážený viking afroamerické pleti(v.r.1978-sic!)Indiánská stařena s hrůznou vycpatou vránou a parta záhadně oslepených náčelníků.A ti nádherní tlustoprdí původní Američané!!!!A-u Kroma-hudba barbarsky conanovská,jsem jen krůček před Vallhalou.A-pardon-Jack Elam v tajuplné roli. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Už když jsem na začátku viděl ty příšerný rohy na hlemách, věděl jsem, že bude zle. A taky bylo. Partička mizerných komparsistů tu hraje na honěnou se skupinou podobně mizerných indiánů a občas se střetnou v boji o to, komu zůstane pár zubožených otroků skandinávského původu. O nějaké choreografii bojových scén se samozřejmě nedá mluvit a tvůrci si toho byli nejspíš vědomi, takže pro zvýšení dramatičnosti použili spoustu zpomalených záběrů. Ale pochopitelně to udělali v těch nejméně vhodných chvílích (pokud vůbec nějaké vhodné byly), takže to působilo spíš směšně. A směšní byli i samotní herci s čestnou výjimkou indiánské holky, na kterou se dalo aspoň koukat. Velmi špatné. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Podivný slet událostí v podivném snímku, kde Vikingové vůbec nevypadají jako Vikingové (mezi nimi byli i černoši?) a kde indiáni vůbec nevypadají jako indiáni. S tou vysokou anorektičkou vypadající, jako by právě přišla z modelingového mola, to skutečně mysleli vážně? Výprava jednoduchá a scénář jakbysmet. Kdyby to byl TV film, dalo by se přimhouřit oko, ale na kinofilm je to skutečně průser. Celé to spíše vypadá jako divadelní představení v exteriérovém prostředí. Bojové scény snad předem nebyli ani připraveny a hned se jelo na ostro. Některé herecké výkony taktéž k uzoufání. Inu, tady se mistr tesař pořádně utnul. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Otče !! Tvoje oči !!" - "Velký Ódin bude mou myslí a ty, můj synu, mýma očima.." Óh, Ódine, proč jsi nás jen opustil ?? Proč jsi tohle dopustil ?? Nebo máš tak zvrhlý smysl pro humor ??Tohle Piercovi zkrátka nemůžu ani náhodou sežrat, protože podobně obludný film, za který by se rozhodně nemusel stydět ani Ed Wood, z jehož kousků však jeden cítil alespoň to nekonečné až dětinské nadšení, jsem snad skutečně ještě neutrpěl.. Dlouho jsem také neviděl hloupěji, nesmyslněji a zbytečněji užité bullet time efekty se zpomalovačkami na čele, což mrzí obzvlášť v souvislosti s více než slušnou kamerou mně zcela neznámého Roberta Betharda.. A Lee Majors je ještě dřevěnější než ta památná smrtelná tříska v řiti, v níž skončila rovněž i ta nejpromrhanější halda dolarů vůbec.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Už na prvý pohľad vidno, že sa nejedná o majstrovské dielo, žiadne známe herecké ani tvorcovské mená, napriek tomu nie je film tak zlý, ako uvádza tunajšie hodnotenie. Spracovanie pokrivkáva, to áno - vikingovia so svojimi (vymyslenými) rohami na helmách, zvláštne taktiky boja, banda tupších indiánov i potreba mať medzi vikingami černocha (!). Ale na druhej strane má tento historický dobrodružnák veľmi dobrú atmosféru, výpravu a množstvo bojových scén, pri krorých sa divák určite nebude nudiť. Zaujímavý je i stretom dvoch totálne odlišných kultúr, aj keď samozrejme, potenciál témy nebol celkom využitý. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama