Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek Alice Nellis o stárnutí a strachu, o pochopení a přijetí, příběh ovdovělé ženy mě pomalu vtáhnul, ovšem potom až do konce nepustil.. Příjemným překvapením je pro mě Anna Cónová, která ztvárnila hlavní postavu tak přirozeným způsobem, že mě po pravdě posadila na zadek, moc pěkné, chválím.. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Pozeral som už celý film a doplním určite veľká kvalita na obrazovke. Objav roku na obrazovke je pre mňa úchvatná Anna Cónová (Jarmila) a ocenenie nejakou soškou by si okamžite zaslúžila. Niekedy nestačí u mňa len jedna hodina pozerania a občas si všimnem krásny film. Slabé miesto si tentokrát nevšimnete a klobúk dolu pred nádherným koníkom. Herecké obsadenie nemá chybičku. Nadšenie tu svieti na dlhé roky a nový rok by si zaslúžil na obrazovke mať tento krásny film -  BUKO. Tlieskam v pozore a mám 112 minút radosti... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí, že to nakonec všechno vyznívá jako geniální plán postavy hrané Miroslavem Krobotem, která zřejmě skvěle vidí dopředu i do stran. Jinak je film ve všech ohledech povedený. Když už něco zavánělo patosem, tak do toho vtrhla autistka Martha Issová. Ale ani ta nijak nezastiňovala Annu Cónovou, která celý film s přehledem utáhla. Alice Nellis je i po pauze pořád ve formě. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Laskavý a zároveň přemýšlivý film o tom, co nám v životě vlastně nejvíce chybí. A to je porozumění. Nebránil bych se kratší stopáži, ale nudu také rozhodně nečekejte. Velký prostor získal nedoceněný Martin Kubačák, Martha Issová jako vždy vynikající. Místy se je i čemu pousmát a pokochat se po krásné krajině Českého ráje. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Krásný pohodový film. Pro tvorbu Alice Nellis mám slabost a zde jsem dostal opět příjemnou podívanou podle osvědčené šablony. Velmi příjemné překvapení je tu obsazení, neokoukaní Anna Cónová a Martin Kubačák a k nim skvělá Martha Issová a výborná Petra Špalková. Shlédli jsme doma v plné sestavě a dostalo se mi mnoha vysvětlení, co a jak je ohledně koně v pořádku, takže i po této stránce to odfláknuté není. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natáčen ve vesnici Bořejov v okrese Česká Lípa. (raininface)
  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo 688 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o druhý nejsledovanější pořad večera. (rublik05)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama