Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádní pocta Frankiemu Steinovi, která sice někde kolem devatenácté minuty na čas ztratí dech, ale na závěr ho naštěstí zase dožene, nasadí do plic a... znovu potěší každého Burtonovce se vším, co k Timovi až dodnes patří. Tahle se skládá hold. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipný hororový kraťas vzdává hold monster hororům, filmům Eda Wooda a navíc v něm lze vysledovat mnoho rysů vlastních pozdějšímu Střihorukému Edwardovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1milión║ krásne poctivý Burton akého dnes(2013) už len ťažko nájdeme, nuž čo sa stalo z týmto excentrikom, strašne vyprchal(Alica v krajine zázrakov, Temné tiene), v tejto snímke potvrdil svoj niekdajší talent pre ponurú atmosféru, zafixovanú v strašidelno roztomilom príbehu, malá veľká maškrta /100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Těžko si při sledování Frankenweenie odmyslet, jak moc Tima miluju a jak moc žeru určitou typickou náladu, kterou dokáže prodchnout jakoukoli blbinu... Z určitého pohledu se jedná o 29 minut trvající disneyovský blábol se sentimentálním koncem, ale z mého pohledu se jedná o burtonovinu čisté duše a jasné stopy – práce s atmosférou prozradí mistra na sto honů. Vizuální citování Frankensteina citlivě transponované do infantilních not si též můžeme přičíst k velkým dovednostem mága Tima... Celek mě neuvěřitelně baví citem pro jemný humor, morbiditu, nadsázku... a vůbec, proč to rozebírat, když to Tim točí přesně pro mě. Pět hvězdiček na hrobeček. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako krátkometrážní snímek je to příjemné a plné nápadů. Podle posledních zvěstí, by zrovna tento kraťaš, příštím filmem Tima Burtona a mě to moc neláká. Na 28 minutách bylo řečeno všechno. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá černobílá filmová blbůstka alias Burtonova poklona klasickému hororovému snímku Frankenstein, jehož velký díl inspirace lze nalézt i v Burtonových dílech pozdějších (např. Střihoruký Edward, jenž má s Frankenweenie prakticky totožnou základní dějovou osu). Záměrná infantilní stylizace filmu a Burtonova obsese ve všem romantickém (mluvím o romantismu v jeho klasickém, primárním významu) posouvá tenhle snímek mimo běžná rámcová měřítka. Navíc nadsázka, specifický humor ... Boris Karloff tu dostal podobu psa Sparkyho:-) Z tohoto filmu je také patrno, jak velkým je Tim Burton režisérem, hlavně ve vytvoření atmosféry... A ten krátký amatérský snímek na začátku filmu nám prozradí, že nejhorším režisérem všech dob nebyl Ed Wood:-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Fascinace smrtí patrná od úvodu tvorby - to je Tim Burton. Rozehra k pozdějšímu vrcholu kariéry v podobě Střihorukého Edwarda navíc nepostrádá vtip, kupu nápadů a citací a kouzelné několikanásobné finále, bohužel jí něco chybí, asi víc originality. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem myslel, ze to bude parodie, jenze to co Burton predvet, je dokonala pocta klasickemu hororu. Jiste je tu spousta originalnich a svezich napadu a par veci tu je spis sparodovanych (golfovy mlyn, ozivovani autobaterkama), takze se odlisujou od klasickeho Frankensteina, ale to je jedine dobre. Po vizualni strance je to paradni, i presto, ze to je cernobile, proste Burton. Atmosfera paradni, hodne jsem se nasmal, kdyz pes strasil sousedy. Pes je opravdu hodne vostrej, jeste lepsi nez klasickej Frankenstein. Druhy Burtonovo kratsi film dopadl opet na vybornou a ja mu nemam co vytknout. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výtečná a láskyplná pocta klasickému Whaleově filmu jasně prokazuje Burtonův originální vizuální styl a sklony k mile podaným morbidním tématům. Zajímavostí je, že režisér byl pro "nevhodnost" svého filmečku vyhozen od Disneyho. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pěkná pocta Frankensteinovi. Pěkný dárek pro Burtonofily. Pěkná filmová jednohubka. Zkrátka "pěkné" snad po všech ohledech. Sice není tak plná atmosféry a neodsýpá tak rychle, jak by při své stopáži mohla, ale koukalo se na to pěkně. Vážně mi ale vrtá hlavou, jak z toho chce Burton udělat celovečerák... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě lze souhlasit s tím, že je to roztomilý kraťas, který je variací na legendu hororového žánru jménem Frankenstein. Zároveň je to film z počátků kariéry známého režiséra a animátora Tima Burtona, který jasně naznačil směřování jeho tvorby, to znamená komediálně laděné fantastické příběhy, kde se může výtvarně vyřádit a kreativně využít své animátorské řemeslo. Když se to ale vezme kolem a kolem, tak oproti jeho zralejším počinům, jako je Ospalá díra, to má ještě své mouchy. Není to zkrátka přes pár šikovných nápadů dost propracované. Navíc pokud srovnám tenhle film s jeho Alenkou v říši divů, které se v každém druhém komentáři předhazuje přílišná vstřícnost k Disney Studiu, tady se projevuje vliv producenta ještě výrazněji a po nějaké temnotě a osudovosti hororové předlohy není ani stopy. Je to zkrátka takový miloučký filmový zákusek pro celou rodinu. Celkový dojem: 65 %. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ač se to nemusí na první pohled zdát, tento film je opravdu vynikající. Scénář, režie, kamera, herci.... A nakonec i skvělá pocta žánru. Burton prostě umí a vždycky uměl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemná a fajn polhodinová prkotinka, na Disneyho trošku temné, no záver tomu nenasvedčuje. Burtonovská originalita bola cítať od začiatku a vidíme, že svoje si tu určite presadil. Navyše Shelley Duvall bola na scéne asi dve minúty, takže ani za ňu veľa strhávať nemusím. 75%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle Burton mě zas až tak nenadchnul, sci-fi pohádky příliš v oblibě nemám. Film na mě působí tak nějak zatuhle, až skoro nudně. Možná, že kdyby byl animovaný, bylo by to lepší. Hlavně jen aby to doma děti nezkoušely na svých pejscích a kočičkách. 50% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na tomhle raném Burtonově snímku je krásně poznat, že možná není kdovíjaký režisér, ale že je především tvůrce s úžasnou imaginací. Nemyslím si, že ta schematičnost byla úplný záměr, vtěsnat svou představivost do filmového formátu dělalo už tady Burtonovi evidentně trochu problémy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné, ale tehdejšímu rozhodnutí Disneye se vůbec nedivím. K nové verzi je tohle samozřejmě povinností a nebudu se zlobit, pokud se takhle oživí i další Timovy počátky. Ovšem ten gag s cvičící Barbie měli nechat i v nové verzi. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Frankenweenie" je kvalitný filmový kúsok, ale nejde mi do hlavy ako sa vtedy ešte neznámemu režisérovi Timovi Burtonovi podarilo presvedčiť producentov z Walt Disney Pictures, aby mu poskytli peniaze na natočenie tohto snímku. V žiadnom prípade to totiž nie je veselý, univerzálny rodinný film ako u nich býva zvykom. Je to do detailu premyslená retro variácia na béčkové horrory z polovice dvadsiateho storočia. Majstovská práca. Hlavnú detskú úlohu výborne stvárnil Barret Oliver, pre ktorého to bolo najúspešnejšie herecké obdobie v jeho živote. Pretože v tom istom roku si zahral aj hlavnú úlohu v úspešnom fantasy "Nekonečný príbeh". **** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak trochu smutný a nepříjemný film, dokazující, především ve střední části, naprostou tupost lidských organismů (sousedů). Jinak je ale snímek správně šílený a nabízí spoustu herců, kteří podle jména velkému počtu lidí patrně nic neřeknou, ale své obličeje provařili alespoň v jednom velkém a notoricky známém filmu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=r34yz-xC4xQ Chlapec Vincent príde o svojho miláčika psa Sparkyho. Pohreb sa koná na štýlovom cintoríne ala Tim Burton. Thumb Up. V škole ako náhle učiteľ predvedie čo dokáže elektrický prúd s mŕtvou žabou, Vincentovi hneď skrsne v hlave nápad hodný jeho priezviska - Frankenstein. A tak zanedlho začne behať po byte pozošívaný Sparky s elektródami v krku. Susedom (kto by si nespomenul na zaprdených obyvateľov predmestia z EDWARD SCISSORHAND) naženie poriadny strach a tak začína hon na Frankensteinovo monštrum. Burtonova milá pocta FRANKENSTEINovi. ()

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama