Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)
  • Po dotočení tohoto filmu byl Tim Burton vyhozen od Disneyho - kvůli tomu, že příliš plýtval penězi. (ČSFD)
  • Frankenweenie byl po deseti letech své existence (roku 1994) uveden na DVD a později i na Blu-Ray. (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)
  • Film Tim Burton natočil pre Disneyho detský kanál, avšak zodpovední ho pokladali za príliš temný, pochmúrny a tým pádom nevhodný pre detského diváka. (lilina133)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama