Reklama

Reklama

SILVER STREAK je rychlík směřující napříč státy do Chicaga. George Caldwell je jedním z cestujících a původně měl v plánu prožít klidnou několikadenní cestu, ale to jen do chvíle, než se seznámí s půvabnou spolucestující Hilly (Jill Clayburgh) a uvidí padat mrtvolu z vlaku. Od tohoto momentu se jeho cesta změní v jedno velké dobrodružství... (5150)

(více)

Recenze (30)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný krimikomedie. Nikdy jsem neviděl lepší Gene Wilder (bavič), navíc když to bylo o tom, tak Wilder-Pryor fungoval výtečně. Jejich spolupráce tady je úplně jiný kafe než ve filmu Nevidím zlo, neslyším zlo/1989. Režisér Arthur Hiller už několikrát mě zklamal, častěji neřeší kvalitu, příběh nezvykne být řádně dodělaný, ale tento film je jako když do lokomotivu v jednom kuse házíte uhlí. ...V menší roli i Richard Kiel, ale jako vždy, nedá se ho nevšimnout. 5/5 ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem jako dítě viděl film, kde rozjetej vlak na slepý koleji rozbourá nádražní halu v Chicagu a připadlo mi to děsně cool. Dlouhý léta to ale bylo všechno, co jsem si pamatoval a až teď na to znovu narazil. Scenárista se musel vyřádit, ale pro mě to bylo místy zmatené, zvláště v momentech, kdy se v ději motalo několik osob s vícenásobnou identitou. Celkově jsem se ale docela bavil a hlavně scéna s šerifem byla výtečná. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrně zábavná i chytrá komedie s docela slušným obsazením. Gene Wilder mi silně připomíná Pierrea Richarda, ale o něco více mi sedí. Pěknou Jull Clayburgh je fajn stejně jako až v poslední třetině filmu se objevující Richard Pryor a jeho komediální talent. Celkově je to průměrná zábava, která se chvílemi až moc opakuje (jasně, borec 3x vypadne z vlaku a vždy ho opět nějak dožene:)). Pravděpodobně je i film minimálně zapamatovatelný, protože zde nejsou extra silné vtipy ani momenty. Tedy snad kromě "krém+rádio+čepice"... PS: závěrečná cesta vlaku by se v ČR nestala... ať žije kontrola bdělosti strojvedoucího:) ()

magu 

všechny recenze uživatele

Keď sa rozpojí vlak, zastanú obe jeho časti, nie iba zadná... Ale možno v Júesej to majú inak vymyslené. Ďalšie železničné chyby radšej hľadať nebudem. Inak celkom zaujímavá detektívka odohrávajúca sa vo vlaku. Wlder s Pryorom k sebe pasujú. Nenudil som a škoda, že medzi železničnými fanúšikmi je tento film takmer neznámy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix žánrů. Začíná to jako příjemná romantická komedie, kde se nakladatel ve vlaku zamiluje do sekretářku, tahle idylka je ovšem přerušena mrtvolou za oknem. A do komedie přichází zajímavý thriler s klasickým schématem (hrdinovi nikdo nevěří, hrdina je považován za vraha). Nálady a žánry se i nadále střídají, výborné hlášky, scény (maskování za černocha), running jokes hrdina 3* vypadne z vlaku což vždy okomentuje doprdele práce :D, je tu parta figurek včetně z bondovek vypůjčených Jamese a Kiela. Po půlce filmu se objevuje Wilderův budoucí parťák Pryor a dodá filmu novou šťávu. Ale zároveň jsou tu napínavé scény, slizký záporák a vše kulminuje nečekaně akčním a katastrofickým finále. Wilder kterého nepovažuji za nijak úžasného kupodivu bez problémů zvládá obyčejného chlápka, smolaře i téměř akčního hrdinu. A celkově na u nás neznámý film překvapivě výborná záležitost. Hiller byl výborný režisér. Solidní 4*. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama