Reklama

Reklama

SILVER STREAK je rychlík směřující napříč státy do Chicaga. George Caldwell je jedním z cestujících a původně měl v plánu prožít klidnou několikadenní cestu, ale to jen do chvíle, než se seznámí s půvabnou spolucestující Hilly (Jill Clayburgh) a uvidí padat mrtvolu z vlaku. Od tohoto momentu se jeho cesta změní v jedno velké dobrodružství... (5150)

(více)

Recenze (30)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Arthur Hiller /Rodina Addamsova 1964/ natocil len dalsi nudny film Us proveniencie zo 70. rokov. Film, v ktorom sa toho deje zufalo malo, Gene Wilder /Bonnie a Clyde/ miestami prehraval, nijako to od priemeru potom nezachranil ani Clifton James /bondovky Live and Let Die a Man with the golden Gun/. Nudna a nicim nezaujimava filmova produkcia 70. rokov, film pravom zapadol v sedivom, sivom priemere : 50 % ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem jako dítě viděl film, kde rozjetej vlak na slepý koleji rozbourá nádražní halu v Chicagu a připadlo mi to děsně cool. Dlouhý léta to ale bylo všechno, co jsem si pamatoval a až teď na to znovu narazil. Scenárista se musel vyřádit, ale pro mě to bylo místy zmatené, zvláště v momentech, kdy se v ději motalo několik osob s vícenásobnou identitou. Celkově jsem se ale docela bavil a hlavně scéna s šerifem byla výtečná. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrně zábavná i chytrá komedie s docela slušným obsazením. Gene Wilder mi silně připomíná Pierrea Richarda, ale o něco více mi sedí. Pěknou Jull Clayburgh je fajn stejně jako až v poslední třetině filmu se objevující Richard Pryor a jeho komediální talent. Celkově je to průměrná zábava, která se chvílemi až moc opakuje (jasně, borec 3x vypadne z vlaku a vždy ho opět nějak dožene:)). Pravděpodobně je i film minimálně zapamatovatelný, protože zde nejsou extra silné vtipy ani momenty. Tedy snad kromě "krém+rádio+čepice"... PS: závěrečná cesta vlaku by se v ČR nestala... ať žije kontrola bdělosti strojvedoucího:) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor se zde objeví bohužel až v poslední třetině a právě jeho společné výstupy s Gene Wilderem patří k tomu nejlepšímu. Scénka s "krémem na boty, parukou a rádiem" neměla chybu a musí se vidět.. Později spolu natočili ještě komedie BLÁZNI VE VĚZENÍ, NEVIDÍM ZLO, NESLYŠÍM ZLO (r. Arthur Hiller) a LHÁŘI a v nich už byly jejich role rovnocenné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Akční komedie s příjemným Genem Wilderem a pár minut si také zahrál Richard Pryor, ale netvoří tu zas až tak sehranou dvojku. Jde o zcela standartní komedii s pár akčníma scénama a hlavně velmi solidními kaskadérskými kousky. Ale jinak je to spíše nudná komedie o vlaku, který si to uhání směr Chicago a občas z něj hlavní hrdina vypadne (nebo je vyhozen), aby se zase jako bumerangem vrátil. Jinak nic moc. Hudba: Henry Mancini ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama