Reklama

Reklama

Odpíchnout se

  • Česko Krok vpřed (více)

Paula prepustia z väzenia za ozbrojenú lúpež a pridelia ho pracovať k Murphovi, mužovi, ktorému zomiera syn. Obaja muži si počas práce vymieňajú svoje názory, hovoria o svojich pocitoch a postupne sa zbližujú. Paul sa snaží krotiť svoju výbušnú povahu a Murph sa chce sám pred sebou ospravedlniť za chyby, ktoré urobil pri výchove syna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý film založený v převážné míře na dialozích mezi dvěma zaměstnanci komunálních služeb. Jeden z nich má krátce před důchodem, spoustu životních zkušeností, je vyzrálý, ale taky životem tak nějak opotřebovaný. Ten druhý v podání přesvědčivého Lieva Schreibera má za sebou pár životních kotrmelců včetně pobytu ve vězení, pocit frustrace ze svého dosavadního života, upřímnou snahu ho změnit, ale taky výbušnou povahu, která ho věčně svádí ke konfliktům. Jeho starší kolega pro něj představuje záchytný bod a během krátkého času mezi nimi vznikne chlapské přátelství. Takový malý film, nenápadný, bez velkých gest, akce nebo zlomů, ale přitom emocionálně působivý. Charaktery se tříbí díky na první pohled malým konfliktům a příhodám. Celkový dojem: 75 %. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Dva Buddhadásové se vznášejí na obláčku filozofických rozjímání a za pochodu a posedu diskutují o způsobu jakým ve své skromné přirozenosti nakládat se životem, vážit si bližního svého i sama sebe. Snímek je provzdušněn několika pěknými momenty chlapské upřímnosti, myšlenkových flow outů a proměnou postav směřující ke katarzi. To vše pod záštitou dvouhodinového hereckého dialogu mezi Schreiberem a Beattym, se kterými celý film cestujeme jako příruční zavazadlo po parcích, lavičkách, lesících a sledujeme jejich názorové konfrontace. Zatímco prvnímu jmenovanému je vyhrazena převážně úvodní část filmu, v druhé polovině už se příběh věnuje hlavně postavě Murphyho, řešícího otcovské problémy. Dvě hodiny pobytu v tomto žánru, vyžadují trochu trpělivosti a ochoty, přenést se přes fakt, že s každým dalším dialogem "o hovnu" příjdete o pár vlasů na hlavě ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde se "nic neděje a jen tam mluví" mám rád a proto mě tento snímek tak bavil. Právě propuštěný Liev Schreiber a "starý pardál" Ned Beatty vedou během práce rozhovory o všem, ale hlavně o životě. A přitom zažívají všelijaké situace (tak např. se hned první den povede Lievovi urazit Neda, protože nevěděl, že jeho syn je gay) a pak se stále omlouvá. A právě ty situace a především ty rozhovory "o všem a zároveň o ničem" mě bavily. Ne na plný počet, ale na čistých 80 %, to je bez debat. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Drama, které jsem nedokoukal. Dialogy o duchovnu, sebenalezení a tak podobně, mi jsou blízké a občas byla radost je poslouchat. Jenže film na začátku si stanoví své tempo a příběhová linie se absolutně nevyvijí. Prostě veškeré dialogy maj stejnou strukturu, jen se kecá v jiném prostředí při jiné činnosti. Hlavní herecké duo fajn, ale scénář moc netlačí na pilu a emoce zde nejsou. Chybí mi nějaké finále, cíl ke kterému by film směřoval. Hodina mi stačila, hodnotit nebudu. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Působí to jako filmové ztvárnění divadelní hry. Prakticky pořád jen dva herci, samé dialogy a žádný pohyb. Typicky americká klišé, tvářící se jako životní moudra. Nejvíc mne iritovalo, že jsem ty dva zahradníky za celou dobu neviděla ani chvíli pracovat. S takovou pracovní morálkou by si místo asi dlouho neudrželi. Ale na to, jak nevděčné to byly role, zhostili se jich oba dost dobře. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama