Reklama

Reklama

Odpíchnout se

  • Česko Krok vpřed (více)

Paula prepustia z väzenia za ozbrojenú lúpež a pridelia ho pracovať k Murphovi, mužovi, ktorému zomiera syn. Obaja muži si počas práce vymieňajú svoje názory, hovoria o svojich pocitoch a postupne sa zbližujú. Paul sa snaží krotiť svoju výbušnú povahu a Murph sa chce sám pred sebou ospravedlniť za chyby, ktoré urobil pri výchove syna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně nudný a otravný film, ve kterém akorát filozofují dva maloměští metaři totálně o ničem (chvílemi jsem to musel přetáčet), věkově od sebe oddělení, mladší z nich bývalý kriminálník, snaží se odpíchnout ode dna, ale moc se jim to nedaří, trochu akce nakonec, která ovšem film neutáhla, třičvrtě filmu je čistý odpad. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Film ode dna až po víko doslova napěchovaný životním moudrem. Pan režisér a scénárista v jedné osobě tam to moudro napřed naházel vídlema a pak na tý haldě skákal a skákal, aby se všechno moudro utemovalo a vešlo se ho tam co nejvíc. Takže nás čekají obligátní chlapské rozpravy o životě, plné takového toho nezávislého mlčení (dramatická pauza, se tomu říká, Bedříšku). Což suma sumárum čítá: filozofování o karmě a pravidlech lidské společnosti, homosexualitě, vyvržencích, mezilidských vztazích, zvířatech, snech a v nich ukryté symbolice, sexu, zábavě, bezdomovcích, mládeži, kriminále a nápravě charakteru v něm, nutnosti vlastnit auto, nadnárodních korporacích, vztahu mezi přírodou a člověkem, stáří, smrti, víře, zhýčkaných parchantech a lidech v politice, co je správné a co špatné, jak se mění charakter doby, konzumerismus ...a v neposlední řadě taky o Wal-Martu, o němž se dozvíme to nejhlubší poselství, že "na něco je dobrej a na něco ne." A ve vší té nikam nevedoucí (ovšem ne nezábavné) rozborce zapomněl pan Gilroy, že by se jeho film mohl občas taky někam Odpíchnout. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Dva Buddhadásové se vznášejí na obláčku filozofických rozjímání a za pochodu a posedu diskutují o způsobu jakým ve své skromné přirozenosti nakládat se životem, vážit si bližního svého i sama sebe. Snímek je provzdušněn několika pěknými momenty chlapské upřímnosti, myšlenkových flow outů a proměnou postav směřující ke katarzi. To vše pod záštitou dvouhodinového hereckého dialogu mezi Schreiberem a Beattym, se kterými celý film cestujeme jako příruční zavazadlo po parcích, lavičkách, lesících a sledujeme jejich názorové konfrontace. Zatímco prvnímu jmenovanému je vyhrazena převážně úvodní část filmu, v druhé polovině už se příběh věnuje hlavně postavě Murphyho, řešícího otcovské problémy. Dvě hodiny pobytu v tomto žánru, vyžadují trochu trpělivosti a ochoty, přenést se přes fakt, že s každým dalším dialogem "o hovnu" příjdete o pár vlasů na hlavě ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Přesně takový druh americké konverzačky mi sedne jak studený obklad na vyvrknutý kotník. Už jen když jsem uviděla tvář Lieva Schreibera, tušila jsem, o jaký filmový zážitek se bude jednat. Člověk si ho nezapamatuje z nějakých blockbusterů, i když v nich taky hrál, ale spíš z amerických nezávisláků, jejichž názvy si člověk občas ani nepamatuje - spíš jen jejich atmosféru a Schreiberovu filmovou kreaci v nich. Tentokrát mu byl rovnocenným hereckým partnerem Ned Beatty. Dialogy jim plynuly z úst tak přirozeně, že se nemůžu ubránit dojmu, že to nebylo ze scénáře, ale to je určitě jen můj mylný dojem - v titulcích je uveden i scénárista:-) Mimochodem v jedné osobě i režisér. Prostě autorský film jak vyšitý! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemný a laskavý snímek, který mi přilnul k srdci. Ačkoliv příběh není v podstatě vůbec žádný, tak si mě snímek získal především díky naprosto věrohodným a přirozeným dialogům a zajímavým myšlenkám, na kterých je celý film postaven, které mi zaimponovaly a podnítily mě k zamyšlení. Z konverzací dvou hlavních postav jsem vůbec necítila šustění papíru, jen vítr života. Krutý, studený, lehký a hřejivý, ale vždy silný a neúprosný. Možnosti života, jeho chyby, naděje či výčitky. Vždy se můžeme ohlédnout zpět, ale nic tím nemůžeme změnit. Ned Beatty a Liev Schreiber k sobě skvěle pasovali, coby dva poměrně odlišní lidé se svými vlastními chybami a výčitkami, jichž se dopustili a které v nich stále přetrvávají. Lieva jsem viděla v mnoha filmech, ale svou postavou zde si mě naprosto získal. Děkuji České televizi, že jsem v rámci Amerického nezávislého léta, mohla tento snímek zhlédnout v původním znění s titulky. Myslím, že nejspíš neupoutá ty, kterým jsou bližší spíše akční filmy, spádový děj či jednoduché dialogy. Hodně se zde mluví a přemítá, což může některým po nějaké době připadat nezáživné a stále stejné, bez výraznějšího zvratu. Mě se však tento film velmi zalíbil. Jen kdyby člověk věděl, kolik knih či stránek má ještě před sebou. Ale čemu by to vlastně pomohlo. Dopředu v knize života listovat nemůžeme a možná ani nechceme a zpětně si jen můžeme pročítat stránky popsané našimi příběhy, zmáčené našimi slzami či roztrhané naším hněvem. Vše z toho, co jsme prožili, pro co jsme žili, co nás utvářelo, už není. Jen nostalgie... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama