Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sully (Burt Reynolds) a Christy (Kathleen Turner) pracují už léta pro redakci zpravodajství jedné televizní stanice. Kromě toho, že jsou kolegové, jsou také bývalí manželé. Když se Christy vrátí z dovolené a oznámí, že se hodlá provdat za úspěšného podnikatele Blaina (Christopher Reeve) a zároveň skončit v práci, Sully se snaží vymyslet, jak ji přimět, aby pustila toho hezouna k vodě a zůstala v redakci. Když nezaberou všemožné triky, kterými se snaží Blaina znemožnit, uvědomí si, že jen jediná věc Christy přesvědčí. Reportáž, kterou nemůže nechat plavat. Možnost udělat rozhovor s mužem, který čeká v cele smrti na popravu, je tím pravým. SKVĚLÁ KOMEDIE S DIALOGY OSTRÝMI JAKO BŘITVA (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Osmá adaptace The Front Page. A posun? Teoreticky značný, prakticky nulový. Je zajímavé, že zatímco reálná žurnalistika se během těch sta let bouřlivě proměňovala, obraz novinářů v očích lidí mimo byznys zůstává pořád stejný. V tomto případě navíc i dost povrchní a nekonzistentní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si myslela, že Christopher Reeve byl už v době natočení tohoto snímku na vozíku, proto mě mile překvapilo, že se tady objevil v plné síle. Asi se mi to všechno nějak popletlo. Christie byla hodně kurážná reportérka a velká profesionálka. Měla taky dobrého parťáka, i když on to byl vlastně její nadřízený. Nevidím žádný důvod, proč by měl být tenhle film tolik zatracovaný. Patří mezi přesně ty komedie z osmedsátých let, které mám ráda. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1989 : NOMINÁCIE (2) : Najhorší herec - Burt Reynolds (spolunominácia za viacero filmov), Najhorší herec VR - Christopher Reeve. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tenhle film u mě přesně splnil to,proč byl natočen...I po tolika letech !Pobavil.Velmi.Turner byla a stále je vynikající herečka.Opravdi vás nezklame. V té době si ještě filmaři asi mohli dělat legraci z politiky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kathleen Turner, Burt Reynolds a Christopher Reeve v bláznivé komedii z televizního novinářského prostředí, která svým tématem není nic nového pod sluncem. Novinářská práce je hon za senzacemi v rámci konkurenčního získání pozornosti s cílem co nejvíce zvýšit sledovanost u zpravodajství televizního a prodeje u zpravodajství novinového. Můžeme si připomenout například ´The Front Page´ (1931), ´His Girl Friday´ (1940) nebo u nás hodně známý ´The Front Page´ (1974). Vše je to scenáristicky zpracováno na základě divadelní hry od Bena Hechta a Charlese MacArthura, podle kterého je i snímek tento, který se však pro změnu odehrává právě v prostředí televizního. Ve ztvárnění má samozřejmě každé desetiletí své přednosti a specifika, takže i každý snímek má své. Jako energický příval všeho možného i nemožného se tentokrát jeví dvojice Reynolds a Turner a Reeve už svou maličkostí působí jen jako doplněk. A v tom je asi problém největší. Námět je jasný. Poprava odsouzeného, šéf televizního zpravodajství v tom vidí mediální senzaci a snaží se tak do toho naverbovat svoji nejlepší reportérku coby bývalou manželku, která s touto prací už sekla a chce odjet pryč se svým novým partnerem. Tato vztahová sounáležitost v tom ale dost překáží, což zapříčiňuje diváckou nerozhodnost, která dějová linka je vlastně ta hlavní. Narážky na Supermana vlivem účasti Reevese sice nejsou špatné, ale zcela zbytečné. V jistém smyslu to komediální bláznivina je, ale moc v divácké paměti neutkví. Z nostalgického hlediska stojí za zhlédnutí, ale co si budeme povídat, verze s roku 1974, ve které excelují Jack Lemmon a Walter Matthau prostě vítězí. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Prostě osmdesátky... chvílema mi to přišlo skoro stejně praštěný jako Roseovi:). Tam to ovšem gradovalo do zcela jiného levelu. ()

pwc

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný remake původního námětu The Front Page, který byl zfilmován už v 1931, pak 1940 (His Girl Friday) a nakonec v 1974 (Jack Lemmon a Walter Matthau pod režií Billy Wildera). ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

U přerodu Burta Reynoldse z akčních filmů do žánru komedie sice člověk netrpí jako když se o to samé pokoušel Arnold nebo Stallone, ale že by se jednalo o dobré, natož vtipné dílo, tak to rozhodně ne. Kathleen Turner jako divoká novinářka toužící po lásce je příjemná, sekundující Christopher Reeves je zde jen do počtu. Je vidět že se tvůrci snažili do filmu narvat akci, dobrodružství i romantiku a díky tomu selhali v tom hlavním zde zamýšleném, humoru. Když k tomu připočtu neexistující chemii mezi herci, jedná se rozhodně o slabší filmový kus. ()

Reklama

Reklama