Reklama

Reklama

Noci v Tennessee

  • USA Tennessee Nights

Obsahy(1)

Mladý britský právník se dostává do nebezpečné kauzy, jejíž součástí je také bankovní lupič a pohledná mladá stopařka. Ukazuje se, že v jádru případu je vražda. Thriller režírovaný Švýcarem Nicolasem Gessnerem jakoby zhmotňoval všechny hrůzné okamžiky dřívějších snímků z amerického Jihu jako Vysvobození (Deliverance, 1972) nebo Polda a bandita (Smokey and the Bandit, 1977). Paranoidní anglický právník Wolfgang Leighton (Julian Sands) přijíždí do USA kvůli jednoduchému úkolu v Nashvillu. Během pouhého jednoho týdne však zažije tajemnou honičku v autě, kdy se jej neznámí lidé snaží vytlačit ze silnice, nakrátko se ocitá ve vězení, protože je obviněn z vraždy, a nakonec se musí obhajovat před hrozivým jižanským soudcem Prescottem (Rod Steiger). V dalších rolích se objevují Stacey Dash, Ned Beatty, Denise Crosby a Brian McNamara; ve filmu uvidíme i americkou hudební legendu Johnnyho Cashe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

2kocour 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který nechává po shlednutí v divákovi určité otazníky ohledně skutečné podstaty vztahu dívky k mládému právnikovi, ale i tak se mně hodně libí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako docela zajímavej thriller s klasickou zápletkou, kdy se někdo k něčemu náhodou připlete, dostane se tak do problémů a postupně už vůbec neví, komu může věřit a kdo všechno po něm jde. Nejedná se sice o nic, co bych už neviděl jinde, ale celkově se mi ten film zamlouval. Jenže pak přišel poněkud hloupej konec, kterej nechal spoustu věcí bez vysvětlení. To mi dost pokazilo dojem z celýho filmu. Ale ty 3 hvězdy si to zaslouží. S nějakym trochu promyšlenějšim závěrem by to bylo možná i za 4. ()

Reklama

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Úplný blábol. Film bez pointy, plný bezobsažných dialogů, nesmyslných vedlejších postav, s děravým scénářem. Naprostá ztráta času. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama