Reklama

Reklama

Oasis Knebworth 1996

  • Velká Británie Oasis Knebworth 1996 (více)
Trailer

Obsahy(1)

10. a 11. srpna 1996 se sešlo 250 000 mladých fanoušků v Knebworth parku, aby zhlédli Oasis zahrát dvě přelomové show, které utvářely dějiny. Tyto koncerty byly vyprodány během jednoho dne a vstupenky si koupilo přes 2 % Angličanů. Byla to doba, kdy se Velká Británie pomalu vzpamatovávala z období hospodářského propadu. Díky nárůstu sebevědomí v umění a kultuře se toto období pojmenovalo Cool Britannia, a právě raketový vzestup popularity Oasis reflektuje nově nalezenou jistotu a směr. Koncerty v Knebworth obsahují skladby od začátku do konce éry Oasis, včetně hitů „Champagne Supernova“, „Wonderwall“ a „Don't Look Back in Anger“, a staly se tak vrcholem kariéry této kapely a symbolem dané generace. Oasis Knebworth 1996 je příběh tohoto víkendu a speciálního vztahu mezi Oasis a jejich fanoušky. Je vyprávěn z pohledu diváků, kteří koncerty navštívili, přidány jsou rozhovory se členy kapely i organizátory. Režisér Jake Scott zaznamenal vystoupení v celé šíři a nabízí tak exkluzivní, dosud neviděné prvky. Jde tak o vynikající filmovou oslavu jednoho z nejdůležitějších koncertů posledních 25 let. (Aerofilms)

(více)

Recenze (20)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to víc muziky a méně keců, takhle je to dokument tak trochu hlavně pro ty, co tam tenkrát, v těch anglických polích, byli osobně. Ale jsou to Oasis (kurva Oasis!), v nejlepší formě, kdy vše, co přišlo poté, už se těm dvěma večerům nemohlo rovnat. Další důkaz o tom, že rockový koncert je to nejlepší místo na Zemi. A když jsem tam ty bastardy z Manchesteru viděl, jak byli mladí a plní (nasraný) energie, říkám si jediné- už se jako Oasis nikdy nevracejte. Ale tenkrát, och kámo, tenkrát to bylo... biblical. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už si fakt nepamatuju, kdy se to stalo, ale onehdy jsem na Oasis byla v Praze. Koncert super, ale pár let po totálním zblbnutí a už jsem byla krapet střízlivá. Tenhle dokument mě trefil jak rána palicí, která dokonale probere a vrátí to všechno zpátky. Vůně, ruchy, vzruchy tehdejších časů, atmosféra, která dík mobilum a udělátkum, co jen odvádí pozornost a plný zaujetí, už nemůže být nikdy tatáž. Je to zázračný, co se těm klukum povedlo. Upletli z ničeho zlatou pomlázku a tohle je dechberoucí svědectví. Nádhera, mám na krajíčku a nestydim se za to. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z těch, kdo v neděli 11. srpna 1996 seděli u rozhlasového přijímače, poslouchali přímý přenos koncertu Oasis v Knebworth parku v Českém rozhlase s "komentářem" Miloše Skalky a hbitě převraceli dobíhající kazetu na druhou stranu, aby se při nahrávání ztratilo co nejméně... Tu kazetu dodnes mám. A tento film k ní po 25 letech doplňuje obraz a nostalgický komentář aktérů i diváků, kteří měli to štěstí, že akci viděli naživo. Celý film je vlastně především o nostalgii a nekritickém fanouškovství (ostatně film produkovali sami bratři G. a nechávají vzpomínat především své fanoušky). Samotný koncert (resp. oba koncerty ze soboty i neděle) ukázali pouze fragmentárně. Z předskakujících (hvězdných) kapel obrazem připomenuli pouze Prodigy. Nicméně film jako dokument obstál velmi dobře, protože autenticky připomněl atmosféru té doby, bez přehnaného patosu a s kopcem dobré muziky. Víc jsem nečekal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Legendárna kontroverzná kapela, od ktorej sa mi páči tak každá druhá pesnička, ale treba uznať, že to boli poctiví hudobníci. Štvrť milióna ľudí v Knebworthe je toho dôkazom, hoci na lístky sa prihlásilo až 2 milióny priaznivcov. Pre fanúšikov pohladenie na duši, ale z odstupom nejde o dokonalý dokument. Pár zaujímavostí a väčšina času koncert. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Fucking brilliant. Dokonalý fan service. Atmosféra se dostala až do morku kostí a yes yes yes, jak bych to mohl minout, když jsem ten večer tehdy v neděli slyšel celý koncert live na Radiožurnálu a snad ho najdu ve sklepě i na kazetě. "This is history!" "This is history!" "Life is a game so play." "Hello!" "Yes, we are worth it." "Band at it's peak." Live forever. ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Průpovídky nebyli mimo, ale trochu moc zasahovali do písní. Ale ta atmosféra koncertu byla v kině trochu cítit. A jsou to sakra Oasis! Oasis v nejlepší formě. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Autorsky výborně pojatý dokument, který vtáhne diváka do atmosféry i prostředí dvojkoncertu. Po celou stopáž zajímavý, pestrý, autentický a se snovou atmosférou. Bylo to fakt velký- ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Oasis šílenství mě v devadesátkách minulo, ale jako asi každej v naší generaci jsem ve chvílích opilecké mladické nostalgie nad končícím mládím svahilštinou zpíval Wonderwall a Don't look back in anger. Proto jsem rád, že jsem viděl tenhle dokumentární záznam koncertu v Knebworth. Důležitý je slovo dokumentární, protože vám do písniček docela často mluví fanoušci, Noel, Liam a ostatní. Takže pro zarytýho fandu Oasis to může být docela rušivý element a zklamání. Pro mě jako nefanouška to bylo moc fajn, protože díky těmto proslovům to všechno víc šlape a člověk si uvědomí, jak obrovští byli Oasis, když byli na vrcholu. A i když už se po chvíli fanoušci opakují, svým - byla to bomba, bylo to to nejlepší, co jsem kdy zažil, tam se psala historie a podobně - těžko jim to mít za zlé, když to tak prostě je. Oasis jsou koncertně neskuteční, i když tam v podstatě jenom stojí a Liam do toho dělá debila. A když se dokument dotkne mobilů, internetu a doby, která je nenávratně pryč a která byla taková čistší, jednodušší a šťastnější, tak i kdyby to byla pouze iluze nostalgických fotrů a mamin, co museli dospět, je to iluze krásná a je to Oasis. Jediný, co mi maličko nesedělo byly "rekonstrukce" událostí, tedy nascriptované, nově natočené zážitky z vyprávění fanoušků, které byly trochu cheesy. Na druhou stranu byly docela organicky začleněny do dobových záběrů, takže někdy to bylo těžké rozeznat. Jo a nakonec - ty tuny materiálu, které museli tenkrát filmaři natočit, neskutečný. Pět nostalgických zdí s plakáty. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Oasis v čase svojej najväčšej slávy. Neočakávajte nejaké zásadné informácie, je to proste iba záznam z dvojdňového koncertu, plno skvelej hudby od nich z čias, keď nahrali ešte len prvé dva /ich objektívne najlepšie/ albumy, plno nostalgických kecov od účastníkov koncertov a obrovské množstvo škaredých angličaniek. Len tak námatkovo: Masterplan, Live Forever, Supersonic, Champagne Supernova a samozrejme Wonderwall a Don’t Look Back in Anger, všetko v plnom znení. Ja som si to užil. ()

missko 

všechny recenze uživatele

bezesporu jsem si užíval každou minutu toho dle hudebního dokumentu o mojí nejoblíbenější kapele. Záběry s jejich největšího koncertu byly opravdu famózní.Oasis na vrcholu své slávy dokázali něco nepředstavitelného a ano Oasis tímhle legendárním a přímo fascinujícím koncertem prokázali že jsou nejlepší kapele na světe, ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Neskutočná bomba! Oasis ma v štrnástich totálne dostali a priviedli ma k čaru rockovej muziky a tento dokument dokonale zachytáva to krásne čaro 90-tych rokov keď sa v hudba tvorili nesmrteľné veci. To sa dnešnej generácií už ani nemôže stať. Daný koncert som si sám nahrával na kazetak z českého rádia a pri spomienke jedného fandu na rovnaký moment...všetko sa mi v spomienkach vrátilo späť...skutočne nádherné spracované a emočne veľmi silné. Jeden z naj hudobných dokumentov...100% ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, že bych se dívala na dokument o koncertu a připadalo mi, jakobych tam vážně byla. Tady se to tvůrcům povedlo a já mám skoro až pokoncertní depku. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama