Reklama

Reklama

Starosta Kingstownu

(seriál)
  • USA Mayor of Kingstown (více)
Trailer 1
USA, (2021–2025), 24 h 3 min (Minutáž: 34–66 min)

Hrají:

Jeremy Renner, Taylor Handley, Dianne Wiest, Derek Webster, Michael Reventar, Hugh Dillon, Aidan Gillen, Kyle Chandler, Michael Beach, Necar Zadegan (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Rodina McLusky vládne městu, ve kterém jsou věznice jediným prosperujícím byznysem, usilující o pořádek a spravedlnost tam, kde žádné nejsou. (SkyShowtime)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (67)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dystopické městečko plné kriminálníků, kriminality a nasraných policistů a bachařů. A někde mezi nimi je rodina McLuskyů, která se snaží tenhle bordel držet jakžtakž pohromadě. Co by se tak mohlo posrat? Mezi první a druhou sérií je bohužel citelný kvalitativní propad, dvojka se prostě nějak táhne a i akce a logika je nějak horší. Overall jde ale o typického Sheridana, který mě vždycky bavil. Renner má charisma a jeho prakticky na míru postava a práce jsou skutečně zajímavé, přičemž i postavy z jeho okolí mají co nabídnout (krom matky, ta mě hodně irituje). Zhlédnuto v době, kdy se Jeremy víceméně učí znovu chodit, takže vůbec není jisté, jestli dostaneme 3. sérii, ale tu bych asi chtěl jen za předpokladu, že se vrátí kvalita první řady. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Maličko jsem ze začátku tápal, protože Sheridan odmítá prvních pár epizod ukázat všechny karty, jakmile je ale někdy během čtvrté epizody vyloží - tvle! Špinavý, krvavý The Wire ze zapadákova, kde jsou největší byznys věznice a každej chce kus žvance pro sebe. V centru pak stojí tragická figurka Jeremmyho Rennera, která to drží všechno pohromadě, až do chvíle, kdy to najednou exploduje. Výsledkem je dvouhodinové intenzivní akční finále s tím největším body countem, co jsem v seriálu zažil. Epický, sheridanovsky zlý, chytrý, nevtíravý, a fakt se těším na další řadu, protože tohle se viditelně teprve rozjíždí. 9/10 ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Projekty Taylora Sheridana už sleduji pozorně. Jeho filmy (Wind River a Sicario) se mi líbily hodně a z jeho minisérie 1883 jsem byl nadšený. Seriál Yellowstone už mám v pořadníku a jen čekám, až na něj budu mít více čas. Z těchto důvodů jsem se také nadšeně pustil do Mayor of Kingstown a rozhodně jsem zklamaný nebyl. Budu se jen znovu opakovat, když řeknu, že Taylor Sheridan je borec! Vybral si výtečné prostředí (zkorumpované město, které žije z provozu věznic), dobrý námět (snaha o relativní klid a mír), zvolil perfektní obsazení (především Jeremy Renner) a sám dodal uvěřitelný, pomalu se rozjíždějící, ale přímo skvěle gradující příběh. Po pomalejším a možná pro někoho lehce nepřehledném prvním dílu se všechno začalo rozjíždět a během několika dílů jsme byli naprosto chyceni v pavučinách důmyslně vyprávěného vrstevnatého a napínavého příběhu. Taylor Sheridan opět přinesl fungující filmový/seriálový svět při neuvěřitelné řemeslné zručnosti. Výtky jsou jen drobné. Jediná větší je možná až moc rychlý závěr a mírně otevřený konec, což je daň za úspěch. Ač mě svět seriál Mayor of Kingstown velmi bavil, klidně bych si další sérii odpustil. Byla by škoda, kdyby se vysoká kvalita rozředila jen kvůli dalším výdělkům. Dávám hodně velké čtyři hvězdy a doporučení na celou tvorbu Sheridana… svěží vítr v mainstreamu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

potom co si Sheridan vybral hned dvě slabší chvilky (slaboučké Bez výčitek a ještě horší Those Who Wish Me Dead) se nejspíš rozhodl pro nápravu reputace a vedle výborného 1883 přichází se Starostou Kingstownu.V jádru sice nenápadnou sérií, ale ve výsledku o to lepší a překvapivější. Začátek je sice lehce nepřehledný a vlastně ničím nevynikající, ale když se začnou odkrývat karty a rozjede se celé to zkorumpované a prohnilé soukolí, přijde nekompromisní, brutální a drsné drama, které se s nikým a ničím nemaže. Prakticky žádná postava tu není vyloženě kladná a nikdo tady nemá svoje jisté. V centru toho všeho pak stojí Rennerův Mike, což je správně nejednoznačný zmetek, který to někde hluboko myslí dobře a propojuje všechny ty figurky kolem. Rennerovi jeho role evidentně sedla a je pro něj jednou z nejlepších v kariéře. Osobně doufám, že dojde na druhou řadu, protože karty jsou zamíchané a rozdané dost zajímavě...90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sheridan je v seriálových vodách více doma než v těch filmových. Ukázal to s Yellowstonem a se zásadními výhradami i v Mayor od Kingstown. Opět vytvořil svět ve kterém je drsňák i starý prodavač v tabáku a diváka nijak nevodí za ruku. Naopak nechává své postavy vést cool slangové dialogy, kterým tuzemský divák má problém porozumět a přináší další a další scény, kde si kluci měří pinďoury. A to byl pro mě jeden z hlavních problémů. Každý dialog i jednotlivé scény jsou pouze na efekt a jen málo se děj posouvá někam dopředu a v rámci hlavní dějové linky, toho Sheridan nemá tolik, aby to stačilo na celých deset hodin. Neustále je tak docela banální děj vyplňován drsnými scénami, které jsou dobře natočené ale takové vyhoněné a pouze na oko. Závěr a celé vygradování je už jak z jiného seriálu a nepůsobí tak závažně, jak by asi chtěl. Ze začátku na mě Mayor of Kingstown, působil jako něco, co chci a co mi chybělo. Bohužel jsem s přibývajícími díly začal cítit scenáristickou bezradnost, díky které ty hezky natočené jednotlivé scény, nedají dohromady dobrý projekt. Po poutavém úvodu, mě to dost mrzelo. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (4)

  • Když jdou bratři lesem vykopat peníze, povídají si o tom, kam by šli, kdyby opustili město. Mike (Jeremy Renner) řekne, že by nejraději šel lovit zvěř někam do Wyomingu. Ve filmu Wind River (2017) ztvárnil Rennner postavu lovce právě v této oblasti. (Guilemot)
  • Seriál se natáčel ve městě Kingston v provincii Ontario v Kanadě, kde se také narodil tvůrce a scenárista seriálu Hugh Dillon. (Punisher)
  • Když Mike (Jeremy Renner) pronásleduje dealera drog, je nucen zastavit u semaforu na červenou. Přitom si můžeme všimnout, že následuje ulice „Sheridan st.“, což je narážka na tvůrce seriálu Taylora Sheridana. (Guilemot)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama