Reklama

Reklama

Starosta Kingstownu - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, (2021–2022), 8 h 46 min (Minutáž: 47–66 min)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som vyslovený fanúšik obdobných námetov (drogy a pod.), nie som teda žiadna cieľová skupina, no toto je fakt až do morku kostí solídne prešpikovaná korupcia veškerého druhu. Som fakt milo prekvapený, ako ma samotný seriál zaujal, no hlavne, že si dokázal udržať moju pozornosť. Posledná epizóda je pre mňa z určitého pohľadu uzavretia niektorých vedľajších príbehov, ale aj toho hlavného trochu scifi, no aj tak musím hodnotiť ako vysoký nadpriemer a určite nepohrdnem ani druhou sériou. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Mami, my neporušujeme zákon. Jen ho ohýbáme. Aby byl mír.“ Protože krysy v kleci musejí být spokojené. V Kingstownu komplex sedmi různých věznic pohání místní ekonomiku. 20 tisíc ztracených duší, bez naděje, bez budoucnosti. Dva bratři (a mají ještě třetího) tu vystupují v křehké pozici, když řeší problémy pro příbuzné vězňů, dozorce ve věznicích, místní policii a zločince. Tam vykopají tašku plnou prachů pro lupiče, který si odpykává doživotní trest, tam doručí důležitý vzkaz, tam utěší ženu, jejíž bratr sedí v cele smrti. Jsou pojítkem ztracených duší se světem, který je nechce. Byznys ale musí se vším všudy převzít drsný samotář, který se nebojí ušpinit ruce. Prvních pár dílů příběhově nevyloží moc karet na stůl, ale po stránce audiovizuální to diváka dokáže přitáhnout. Když pominu vzrůstající napětí v mužské věznici, tak výraznější dějový oblouk představuje až postava mladé prostitutky Iris. Další linie, které se zdají být zajímavé, se dílčích úspěchů nedočkají. Často velká ramena, ale… Taylor Sheridan, který si vybudoval vlastní značku v podobě drsných látek, alespoň umí napínat, protože si z pozice diváka nelze být jistý, co přijde v následujícím okamžiku. Poslední dva díly (vzpoura v polozapomenutém a společností odříznutém místě) silné, ale mohly být mnohem silnější.   ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sheridan je (ne)korunovaný král Paramount network. Každý jeho seriál na této stanici a streamovací službě Paramount+ má obří úspěch a co víc, jsou to kvalitní věci, které přesně cílí na můj vkus. A Mayor of Kingstown je další z těch kousků, jež jsem sice v době premiéry vynechal, jsem ale hrozně rád, že jsem se k tomu nakonec dostal a tak blízko před druhou sérií, protože je to po Yellowstonu a jeho spin-offem další skvěle napsané drámo s totálně božím Jeremy Rennerem, kterého žeru už hezkých pár let a tak dokonale vypointovaným příběhem, že jsem byl až překvapený, jak rád jsem se k dalším dílům vracel. Jen tak dál. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív zmíním to, že místama je to dění fakt hodně over top v porovnání třeba s Shield, které bylo místama až dokumentární. Nicméně jakožto někdo, kdo miluje Banshee, tak mi stačí když dostanu kvalitní herecké výkony se zajímavým námětem, výborné dialogy a důraz na detaily. Jo a takovej bonbonek - špičkové akční scény. Já teda fakt nepočítal s tím, že se to zde bude hemžit taktickou CQB akcí. Je zde fakt hardcorová SWAT jednotka. Jsem naprosto fascinovanej, kolik detailů mají co se týče výbavy. NOČNÍ VIDĚNÍ, chrániče na uši, tlumiče, oslepující granáty, hafo zásobníků. Výborná byla i koordinace a jejich vzájemná komunikace, a zbraně zde opět působí jako šrotovací mašiny (scéna, kdy mukl otevře poklop aby dostal dávku z plného automatu co mu roztrhá tělo patří k nejdrsnějším, které jsem kdy na plátně viděl, to mi fakt zvedlo žaludek) a ano, je zde tedy hodně gore, krvavé průstřely a zbraně jsou i hlasitý. Lacike věděl moc dobře, proč mi tohle doporučit ;-) a mimo akci je zde vrstevnatej děj, herecké výkony (ano Jeremy Renner v každé scéně při každým dialogu a mimice absolutně dominuje), jsou fenomenální a to platí i o samotném audiovizuálu, hodně pestré na barvy, ale né moc přestylizované, furt to má dost syrovou, až urbanovou atmosféru. Dialogy mají místama filozofickej nádech a slovní přestřelky umí vzbudit solidní napětí. Jediné co mě (až na pár výjimek) nebavilo, byla hudba, která mě občas rušila a pár drobností (nějaké zbytečné scény, trhliny ve scénáři apod) - jinak ale můžu v klidu doporučit tuhle jízdu. Je to nařachané detailama, kvalitní filmařinou a i zajímavými charaktery. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Se1/2024) / Rovno poviem, že očakávania boli vcelku vysoké. Extra produktívny Taylor Sheridan vyprodukoval ďalší seriál a tentokrát sa z westernu presúvame do policajno-gangstersko-väzenskej drámy. Na papieri to znie nadupane. A prvá séria vôbec nie je márna. Prvých pár dielov mi trochu trvalo zorientovať sa vo vzťahoch a dynamike rôznych frakcií, ale ku koncu série už všetko do seba zaklaplo. Herecky aj príbehovo tomu šéfuje Jeremy Renner a výber to bol dobrý. Prva séria je drsná, mačovská a napínavá zábava. (85%) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Když Mike (Jeremy Renner) pronásleduje dealera drog, je nucen zastavit u semaforu na červenou. Přitom si můžeme všimnout, že následuje ulice „Sheridan st.“, což je narážka na tvůrce seriálu Taylora Sheridana. (Guilemot)
  • Když jdou bratři lesem vykopat peníze, povídají si o tom, kam by šli, kdyby opustili město. Mike (Jeremy Renner) řekne, že by nejraději šel lovit zvěř někam do Wyomingu. Ve filmu Wind River (2017) ztvárnil Rennner postavu lovce právě v této oblasti. (Guilemot)

Reklama

Reklama