Reklama

Reklama

Starosta Kingstownu

(seriál)
  • USA Mayor of Kingstown (více)
Trailer 2
USA, (2021–2025), 24 h 3 min (Minutáž: 34–66 min)

Hrají:

Jeremy Renner, Taylor Handley, Dianne Wiest, Derek Webster, Michael Reventar, Hugh Dillon, Aidan Gillen, Kyle Chandler, Michael Beach, Necar Zadegan (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Rodina McLusky vládne městu, ve kterém jsou věznice jediným prosperujícím byznysem, usilující o pořádek a spravedlnost tam, kde žádné nejsou. (SkyShowtime)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (67)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan tentokrát kombinuje to nejlepší z rané tvorby Davida Ayera a navrch přidává hodně působivý vězeňský narativ, který možná není kdovíjak originální, ale svou epičnost rozhodně nepostrádá. Vystavovat křehké hrdinky extrémním situacím je už takovým Sheridanovým trademarkem, takže aniž bych cokoliv bližšího prozrazoval, dočkáme se toho v míře vrchovaté i zde. Strašně se mi líbí, že Taylor Sheridan tak nějak úplně nezapadá do škatulky současného konvenčního mainstreamu, a přesto je divácky ohromně úspěšný (min. na amerických kabelovkách). Možná to bude tím, že až na výjimky není jeho tvorba podbízivá (zároveň ani moc optimistická) a dovede velmi nevybíravým způsobem reflektovat ty největší kriminální živly a postavy, které byste v reálném životě opravdu nechtěli potkat. Mayor of Kingstown je takovým nepěkným plivancem do tváře současnému společenskému diskurzu, kde se (zejména v popkultuře) bezpodmínečně hájí a proklamují nedotknutelná práva žen a jakýchkoliv jiných menšin. Kingstown se v podání Taylora Sheridana a jeho civilního antihrdiny Jeremyho Rennera skutečně stává novodobou džunglí, kde se naprosto běžně komunikuje prostřednictvím toho nejhoršího násilí a kde se uzavírají vzájemně prospěšné dohody ne za účelem lepších zítřků, ale pro elementární přežití. [85%] „I never believed in heaven or Hell. Or God or the devil. Still don't believe in God. But I believe in the devil. 'Cause he looked me right in the eye and every… every dream, every fear, every pain… he looked right past it at what he can take and he took it.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Privítajte kráľa televíznej seriálovej tvorby Taylora Sheridana. Je až neuveriteľné aké silné námety dokáže vyprodukovať, jeho dominancia je nesporná (1883, 1923, Yellowstone). Škoda že jeho režisérske počiny niesu tak dokonalé s výnimkou Wind River. __1.séria__ Jeremy Renner opäť v úlohe ušitej na mieru. Po troch dieloch maximálna spokojnosť, je to neskutočné dravé a drsné ale v optimálnych mierach. Až na posledné dva diely tejto série, kde to troška možno ujelo spod rúk pri obliehaní väznice, to šľapalo nad mieru dokonale. /100%/__ __2.séria - Opäť skvelý Jeremy Renner zachraňuje čo sa dá, aj keď dejovo to začína byť strašne kolísavé a nie až tak úderné ako by sme si želali. /70%/ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Maličko jsem ze začátku tápal, protože Sheridan odmítá prvních pár epizod ukázat všechny karty, jakmile je ale někdy během čtvrté epizody vyloží - tvle! Špinavý, krvavý The Wire ze zapadákova, kde jsou největší byznys věznice a každej chce kus žvance pro sebe. V centru pak stojí tragická figurka Jeremmyho Rennera, která to drží všechno pohromadě, až do chvíle, kdy to najednou exploduje. Výsledkem je dvouhodinové intenzivní akční finále s tím největším body countem, co jsem v seriálu zažil. Epický, sheridanovsky zlý, chytrý, nevtíravý, a fakt se těším na další řadu, protože tohle se viditelně teprve rozjíždí. 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kingstown je město o dvou obvodech. Tím prvním je svět tam venku a tím druhým je ten za mřížemi. Na křehkou symbiózu dvou nezdravě se prolínajících kružnic dohlíží Rennerův styčný důstojník, který ke zločincům stejně blízko jako k úřadům. Ale ani on není všemocný. Ze začátku jsem se v tom trochu motal a chvilku mi trvalo, než jsem zjistil co, kdo, proč a jak, ale když si to všechno sedlo, bavil jsem se tak, jak jsem u Sheridana zvyklý. Takže výborně. Promyšlený scénář, rozporuplné charaktery, brutalita prostředí a navrch kurevsky krvavá akce. Z posledních dvou dílů jsem si sedl na zadek. Sakra kam na to ten chlap chodí? 85% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

potom co si Sheridan vybral hned dvě slabší chvilky (slaboučké Bez výčitek a ještě horší Those Who Wish Me Dead) se nejspíš rozhodl pro nápravu reputace a vedle výborného 1883 přichází se Starostou Kingstownu.V jádru sice nenápadnou sérií, ale ve výsledku o to lepší a překvapivější. Začátek je sice lehce nepřehledný a vlastně ničím nevynikající, ale když se začnou odkrývat karty a rozjede se celé to zkorumpované a prohnilé soukolí, přijde nekompromisní, brutální a drsné drama, které se s nikým a ničím nemaže. Prakticky žádná postava tu není vyloženě kladná a nikdo tady nemá svoje jisté. V centru toho všeho pak stojí Rennerův Mike, což je správně nejednoznačný zmetek, který to někde hluboko myslí dobře a propojuje všechny ty figurky kolem. Rennerovi jeho role evidentně sedla a je pro něj jednou z nejlepších v kariéře. Osobně doufám, že dojde na druhou řadu, protože karty jsou zamíchané a rozdané dost zajímavě...90% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (4)

  • Když Mike (Jeremy Renner) pronásleduje dealera drog, je nucen zastavit u semaforu na červenou. Přitom si můžeme všimnout, že následuje ulice „Sheridan st.“, což je narážka na tvůrce seriálu Taylora Sheridana. (Guilemot)
  • Seriál se natáčel ve městě Kingston v provincii Ontario v Kanadě, kde se také narodil tvůrce a scenárista seriálu Hugh Dillon. (Punisher)
  • Když jdou bratři lesem vykopat peníze, povídají si o tom, kam by šli, kdyby opustili město. Mike (Jeremy Renner) řekne, že by nejraději šel lovit zvěř někam do Wyomingu. Ve filmu Wind River (2017) ztvárnil Rennner postavu lovce právě v této oblasti. (Guilemot)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama