Reklama

Reklama

Starosta Kingstownu

(seriál)
  • USA Mayor of Kingstown (více)
Trailer 2
USA, (2021–2025), 24 h 3 min (Minutáž: 34–66 min)

Hrají:

Jeremy Renner, Taylor Handley, Dianne Wiest, Derek Webster, Michael Reventar, Hugh Dillon, Aidan Gillen, Kyle Chandler, Michael Beach, Necar Zadegan (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Rodina McLusky vládne městu, ve kterém jsou věznice jediným prosperujícím byznysem, usilující o pořádek a spravedlnost tam, kde žádné nejsou. (SkyShowtime)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (67)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Projekty Taylora Sheridana už sleduji pozorně. Jeho filmy (Wind River a Sicario) se mi líbily hodně a z jeho minisérie 1883 jsem byl nadšený. Seriál Yellowstone už mám v pořadníku a jen čekám, až na něj budu mít více čas. Z těchto důvodů jsem se také nadšeně pustil do Mayor of Kingstown a rozhodně jsem zklamaný nebyl. Budu se jen znovu opakovat, když řeknu, že Taylor Sheridan je borec! Vybral si výtečné prostředí (zkorumpované město, které žije z provozu věznic), dobrý námět (snaha o relativní klid a mír), zvolil perfektní obsazení (především Jeremy Renner) a sám dodal uvěřitelný, pomalu se rozjíždějící, ale přímo skvěle gradující příběh. Po pomalejším a možná pro někoho lehce nepřehledném prvním dílu se všechno začalo rozjíždět a během několika dílů jsme byli naprosto chyceni v pavučinách důmyslně vyprávěného vrstevnatého a napínavého příběhu. Taylor Sheridan opět přinesl fungující filmový/seriálový svět při neuvěřitelné řemeslné zručnosti. Výtky jsou jen drobné. Jediná větší je možná až moc rychlý závěr a mírně otevřený konec, což je daň za úspěch. Ač mě svět seriál Mayor of Kingstown velmi bavil, klidně bych si další sérii odpustil. Byla by škoda, kdyby se vysoká kvalita rozředila jen kvůli dalším výdělkům. Dávám hodně velké čtyři hvězdy a doporučení na celou tvorbu Sheridana… svěží vítr v mainstreamu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičková záležitost, ze které filmařské kvality, autentičnost a surovost stříká na kilometry daleko. Na první dobrou jde vlastně jen o příběh kriminálního města, ve kterém je zkorumpovaný doslova každý a ve kterém panuje podplacená policie spolu se třemi gangsterskými bratry, jež jsou zapleteni téměř do všeho. Každý díl pojednává vlastně o příběhových odbočkách, pokaždé se stane něco nového a ve hře přibývají další a další postavy, takže shrnout děj by šlo těžko, ale i přesto je celá série neskutečně poutavá. Vedlejší linky jsou vtahující a dechberoucí, všechny postavy se divákovi vryjou do kůže, nešetří se zde emocemi, napětím, nekompromisně drsnou akcí, SWAT zásahy, násilím ani atmosfericky hutnými momenty a když k tomu připočítám bezkonkurenční soundtrack a výkon Jeremyho Rennera, který by si zasloužil oskara, vychází mi jednoduše nadstandartní kousek, ve kterém Fuqua a Sheridan zanechali svůj rukopis parádně. Dokonalý důkaz, že film nepotřebuje vždy originální a inovující nápad, ale když se skombinuje umělecký talent režiséra, áčkové herectví, podmanivá hudba a kvalitní vizuál, jde i z minima vytřískat maximum. Jsem absolutně nadšený. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan nám predstavuje skvelý príbeh z Kingstownu, ktorý je poriadne drsný a pri ktorom sa budete skvelo baviť. Drogy, prostitúcia, väzenie , zabíjanie, výborné akčné scény a neskutočný Renner. Ten si hlavnú úlohu užíva na plno a je radosť naňho pozerať. Finále vygradovalo fantasticky a masaker vo väznici len potvrdil, že Sheridan vie čo robí. U mňa za plný. Tak druhá séria za mnou, a celkovo spokojnosť. Oproti prvej horšia, zaujímavé postavy dostali menej priestoru ako by bolo potrebné. Ťahá to však skvelý Renner a ohromne sa mi zapáčil aj Hugh Dillon. Finále ponúklo peknú prestrelku na začiatku, koniec však dosť odfláknutý. Som zvedavý, čo bude v tretej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kingstown je město o dvou obvodech. Tím prvním je svět tam venku a tím druhým je ten za mřížemi. Na křehkou symbiózu dvou nezdravě se prolínajících kružnic dohlíží Rennerův styčný důstojník, který ke zločincům stejně blízko jako k úřadům. Ale ani on není všemocný. Ze začátku jsem se v tom trochu motal a chvilku mi trvalo, než jsem zjistil co, kdo, proč a jak, ale když si to všechno sedlo, bavil jsem se tak, jak jsem u Sheridana zvyklý. Takže výborně. Promyšlený scénář, rozporuplné charaktery, brutalita prostředí a navrch kurevsky krvavá akce. Z posledních dvou dílů jsem si sedl na zadek. Sakra kam na to ten chlap chodí? 85% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Atypická "sheridanovka," ktorá si zo všetkých jeho svetov kúsok berie, rozumne a príhodne ich spája dohromady a vytvára z nich kvalitnú kašu nesúcu názov Mayor of Kingstown. Americká low-life žumpa par excellence, ktorej alfou a omegou sú prehnité, pokrivené a/alebo drsné charaktery. Pensylvánska špina z Oheň ohňom spolu s krvou pomazaným obrazom väzenskej spodiny Trestanca či Zločinca presiakla až sem a je z nej de facto desaťhodinové zrkadlo Michiganu. Renner hrá jak o život a aj keď sa jeho postava v scenári do hĺbky a komplexnejšie nerozpisuje, stvárňuje ju tak solídne, až súdnemu môže prísť ľúto, že častejšie hráva komiksovky než toto. A hoci sa môže zdať, že Sheridan po posledných dvoch filmoch stratil dych & šťavu a ubral plyn, týmto potvrdzuje tri veci – je opäť na koni, zvládne odviesť majstrovskú robotu aj mimo subžánru neo-western a tiež, že jeho bezchybne dokonalá American Frontier trilógia nebola náhodou... "The only good thing in your life just walked out of the room. All this filth that consumes you, just couldn't leave it." (♪♫ / ♪♫) (S1 9.1.2022-10.1.2022) (S2 18.3.2023-19.3.2023) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se natáčel ve městě Kingston v provincii Ontario v Kanadě, kde se také narodil tvůrce a scenárista seriálu Hugh Dillon. (Punisher)
  • Když jdou bratři lesem vykopat peníze, povídají si o tom, kam by šli, kdyby opustili město. Mike (Jeremy Renner) řekne, že by nejraději šel lovit zvěř někam do Wyomingu. Ve filmu Wind River (2017) ztvárnil Rennner postavu lovce právě v této oblasti. (Guilemot)
  • Když Mike (Jeremy Renner) pronásleduje dealera drog, je nucen zastavit u semaforu na červenou. Přitom si můžeme všimnout, že následuje ulice „Sheridan st.“, což je narážka na tvůrce seriálu Taylora Sheridana. (Guilemot)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama