Reklama

Reklama

Hitlerovy peníze

(seriál)
  • Česko Hitlerovo utajené zlato (více)
Česko, 2020, 4x48 min

Režie:

Max Serio

Obsahy(1)

Kdo financoval Hitlerovu činnost? Odkud získal peníze a podporu, aby se mohl v roce 1933 dostat v Německu na vrchol moci? Tento investigativní miniseriál odtajní finanční toky proudící do Hitlerových rukou a odhalí jeho tajné partnery a experty ze světa financí, kteří mu umožnili získat peníze k dosažení počátečních úspěchů a bez kterých by se nestal nejmocnějším mužem Evropy. Skryté poklady, bankovní konta, ale nejen to! Seriál pro diváky rozplete tajnou finanční síť, kterou Adolf Hitler opředl Evropu a další části světa, aby materiálně podpořila jeho sen o dosažení světovlády. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (6)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála "odlišných" pohledů na druhou světovou válku, jež se nezaobírá samotnou válkou jako takovou, či mapováním a ukázkou postupu na bojové frontě ani Adolfem Hitlerem, či jeho pohlaváři, ale ukazuje divákovi jinou stranu války, kde se hraje vysoká politika bankovního sektoru a ekonomiky z pohledu financování Třetí říše, kde je potřeba sehnat finance na zbrojení, volby i další aktivity s ní spojené. V dokumentu se podíváte v průběhu let na postup získávání finanční prostředků pro financování začátků dělnické strany (NSDAP) až po válečné reparace po ukončení II. světové války. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První díl začíná tím, že Hitler "jako umělec by se neuživil a v zadlužené stranické kase bylo tolik peněz, že se chtěl zastřelit". V druhém díle Nacistický hospodářský zázrak se popisuje způsob financování mimořádně zadluženého Německá válečnou rozpínavostí a zabavováním majetků Židům. Kdo se v Německu snažil své úspory převést do zahraničí, musel z nich zaplatit 85 procentní daň. Dozvíte se třeba také, že zabráním Československa získal Hitler vojenský materiál pro polovinu své armády a vybavil jím třicet divizí. V čtvrtém dílu jsem se nedozvěděl nic nového. Opět naštve, že Američané, kteří mají k fašistům blízko, odsoudili po válce jen hrstku nacistů. Ve státech u nich doma  dávají tisícileté tresty, ale výrobcům planu, který zabil miliony dali pár měsíců vězení, nebo je propustili... ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Veľmi ambiciózny, informáciami nabitý český dokument s poprednými európskymi historikmi, mediálne známymi z iných dokumentov. Skvelá práca. ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele

Je tam dost nepřesností. Zkrátka lží. Taková ta americká pravda. Film je to Český s americkýma popiskama, americkýma komentátorama. Tady je to akorát sestříhaný. A režisér je typický Čech z Moravy ()

Reklama

Reklama