Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (758)

May 

všechny recenze uživatele

Většina filmařů se drží svého „zažitého“ žánru, ale to rozhodně není případ Tima Burtnona. Edward Scissorhands, Beetljus, Sleepy Hollow všechny tyhle filmy se od sebe liší žánrem, ale přesto jsou v hlouby své duše stejně podivné a tajuplné. A ani Mars Attack není výjimkou; mimozemšťané snažící se vyhladit lidskou rasu, pojatí ale s vtipem, nejedná se o slizké hobotnice jako v Independent Day a ani nic podobného jako je/byl Alien, ale o „sympatická“ zelená stvoření s originálním jazykem. Když jsem byla malá, vyděsil mě tenhle film k smrti, za každým závěsem jsem čekala zelenou příšerku s pistolkou:) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejcáklejších vesmírných dobrodružství, které kdy vzniklo, představí vizionář Tim Burton. Jak šíleně bychom dopadli, kdyby byl Jack Nicholson prezidentem, a na planetu Zemi se zrovna rozhodli zaútočit emzáci? Proč můžeme být rádi, že máme mozkovnu ukrytou v lebce? A škodí klasická hudba zdraví? Všechny odpovědi naleznete právě a jen zde, stejně jako rozdováděného Michaela J. Foxe, Pierce Brosnana nebo Dannyho DeVito. Fakt úlet! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V úvodu filmu běžící hovězí pečeně, pak nastupuje plejáda holywoodských hvězd. Od přistání Marťanů už to je zábavná a vtipná parodie na scifárny Dnem nezávislosti počínaje. Mimochodem, oba filmy vyšly ve stejném roce, to asi nebude náhoda. A taky design Marťanů s legračními dětskými pistolkami byl úžasný, za hudbou praskající hlavy se zeleným mozkem hvězdu přidávám. "Uaágagagagagaga!" Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VYHeZCEFwhI ()

Galerie (159)

Zajímavosti (41)

  • Scenárista Jonathan Gems nabídl Burtonovi dva koncepty, a to Mars útočí! a "Dinosauři útočí!". Dohodli se, že příběh o dinosaurech by byl příliš podobný filmu Jurský park (1993), a tak začali pracovat na prvně jmenovaném. (Olík)
  • Všechny armádní uniformy, tanky, jeepy a děla pocházejí z padesátých let. (fannah)

Reklama

Reklama