Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět. První díly namotají, pak to celé hezky pomalu prohořívá, divák čeká co z toho vypadne.. aby to na konci zahodilo všechen svůj potenciál a do finiše to doběhlo jaksi nedomrlé, neorganicky komplikované a vlastně už i trochu otravné. To tam fakt nemají někoho kdo by si řekl "Tak a teď namísto suchého, ruined finále rozpoutám stříkající kosmické orgie." ? Fakt je tak těžké dát do toho koule, trochu diváka překvapit, zabrnkat pořádně na tu Lovecraftovskou strunu kterou to celou dobu jen tak naznačuje, že by tam mohla být..? ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Atmosférou nejpůsobivější a příběhem nezajímavější série od dob zrušení OA. Způsob vyprávění proplétající dvě časový osy dvou osob, kdy každá řeší svojí záhadu, je vtahující a originální zároveň. Navíc se tady pohybujeme ve vodách cosmic hororu, ve kterym se snoubí psychicky pohnutý postavy s nedefinovatelným "zlem" z jiných světů, kde divák v určitých chvílích nemá šanci tušit, co je manifestací oněch psychických poruch a co součástí skutečný reality. Čím víc se pak blíží finále, tím větší mindfuck se rozpoutává. Herecký obsazení plný neotřelých a talentovaných tváří a znepokojující soundtrack to všechno jenom podtrhuje! ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Oceňujem hlavne určitú umiernenosť. Tá štruktúra pomaly odvíjajúceho sa príbehu, pripomínajúceho skôr mysterióznu okultnú detektívku s neurčitými znepokojivými náznakmi a plíživou atmosférou čohosi konšpiračného a zlovestného mimo záber, čo sa pomaličky odhaľuje, ma bavila. A bavilo ma to odkrývať viac, než keby šlo len o nejaký duchársky úlet, kde je možné všetko a ktorý by vršil len kopu nezmyslov na seba, z ktorých by sa nijak zmysluplne nevyhrabal nakoniec. Má to proste svoj xicht, svoj divný fantasmagorický svet, ale so svojimi vytýčenými pravidlami a dodržuje ich našťastie... a pri troche trpezlivosti a pozornosti, ktorú si to vyžaduje, som nikdy ako divák nemal pocit, žeby niečo nejak drhlo a "neštymovalo" a protirečilo si. Akurát záver je už tak nejak cez zaťaté zuby a skôr by som vítal uzavretý koniec, ktorý sa tu vyslovene ponúkal, než twist na ďalšiu sezónu. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zo seriálu cítiť sympatický retro feeling a vyzerá, že found footage nie je úplne mŕtvy, stačí šikovný prístup, zručné osoby a kvalitný výsledok sa môže dostaviť. /Produkované Jamesom Wanom, to som až dodatočne zistil, ale to nemení nič na veci plus dva diely odrežírovalo osvedčené duo Anson & Moorhead (Synchronic, Spring a iné)./  Dobre namiešaná kombinácia (možné SPOILERY) - found footage, k tomu interdimenzionálne presahy, ktoré ignorujú pojem čas, okultizmus, ľudské obete, záhadný osudový čb film (to evokovalo jednu epizódu Masters of Horror - Cigarette Burns), sekta... (koniec možných SPOILEROV). Prosto koktejl, kde všetko je dohromady vhodne namiešané a chutí to dobre. (Nuž a zaváňa to pravdepodobným záujmom tvorcov o druhú sériu.) Za štyri dávky hviezdneho prachu, chcel som napísať, štyri hviezdy. ;) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční a sympatický seriál, který se snaží kombinovat hned několik hororových žánrů (sekty, démony, scifi vetřelce, cestování časem, horror kazety a parazity), ale ve výsledku se v tom dle mého trochu ztrácí. První díly pěkně navnazují na rozuzlení, druhá polovina seriálu stále pokládá víc a víc otázek, na které čekáme ve finále odpovědi, jenže poslední díl nezodpoví téměř nic, a tak jakoby celá série vyšuměla do prázdna bez odpovědi. Zvláštní, netradiční, místy atmosfericky hutné, ale celkově takové hodně nejisté a neurčité... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)
  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)

Reklama

Reklama