Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná slow burn hororová série, která začne opatrným zkoumáním tajuplných videopásek a jemnými náznaky jakéhosi kosmického zla, které si hledá cesty do naší dimenze, a skončí jako poměrně rozmáchlá hororová sci-fi / fantasy, v níž už se nadpřirozenými prvky nešetří. Víc se mi každopádně líbila první půlka (nebo možná první dvě třetiny), která stylem a náladou odpovídá tvorbě režijní indie dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří jsou mimochodem podepsaní pod třetí a čtvrtou epizodou. V závěru už se tam s těmi nadpřirozenými prvky operuje imho dost divoce (tichá, nenápadná hrůza je pryč) a ztrácí se tak velká část děsivosti a zejména uvěřitelnosti (i co do konání postav). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

V poslední době se na nás sice valí desítky nových seriálů každý měsíc, ty hororové by se ale daly spočítat na prstech jedné ruky.Archive81 je jedním z nich a ačkoliv má slabší chvilky a ke konci se trochu utrhne ze řetězu, většinu času nabízí solidní žánrové řemeslo s hutnou atmosférou.Hlavně první polovina kdy není úplně jasné o co jde, jestli tu opravdu straší, nebo jen aktérům straší ve věži je hodně dobrá a tvůrci si hezky hrají s divákem a jeho očekáváním.Nejsem si úplně jistý jestli bych nutně potřeboval druhou řadu (konec je tomu sice nakloněn, ale zároveň hrozí, že by se celá série motala v kruhu), ale na druhou stranu hororovek je opravdu málo a pokud by se povedla jako ta první tak proč ne…75% ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica (ep 05 - 08) značne lepšia oproti prvej (ep 01 - 04), pri ktorej som sa niekoľkokrát zamýšľal či pozerať ďalej alebo nie, miestami som sa nudil, miestami som mal pocit až akéhosi "amatérskeho" hrania. Námet je celkom zaujímavý, potenciál to má tiež (čo naznačuje aj záver), avšak predložený materiál by sa podľa môjho názoru zmestil kľudne do nejakých 4, max 5 epizód bez toho, aby utrpel príbeh, a zároveň by šla hutnosť a kvalita o niečo vyššie. Takto je to také "rozvleklé". Musím však vyzdvihnúť prácu so zvukom, ktorá je parádna. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Archive 81 rozdelí publikum na dve skupiny. Tých, čo majú minimálne skúsenosti s filmami/seriálmi tohto typu námetu, u ktorých pôjde o 4-5* zážitky. A druhou skupinou budú tí, čo majú už nakukané, pre ktorých pôjde o zaujímavo/atraktívne pôsobiaci, ale vlastne neodvážny 3* zlepenec. Ďalej čítať až po pozretí 1. série. Spoilery: Začína to správne. Jemné načrtnutie viacerých postáv, nahodených veľa otázok a zaujímavá zápletka. Následné odkrývanie nejasných súvislostí, neustále pribúdajú ďalšie postavy a postupné zorientovanie sa v tajnostiach. Sprostredkovanie nových informácií je robené fajn spôsobom (sledovanie videokaziet, ktoré sa plynulo prehupne do minulosti v reálnom čase). Len teda dosť často sa niektoré veci dejú zbytočne opakovane (hlavná hrdinka má o niekoho starosť, skúsi tej postave poradiť, pomôcť, nevyjde to, v ďalšom diely to skúsi znova/rovnako, a potom znova/rovnako, bez nejakého zásadného dejového posunu). Vo výsledku mi celý ten proces objavovania dosť pripomínal film Telefon (2020). No a vyústenie prvej série zasa hádže dojmy inšpirácie seriálom Hranice nemožného. Určite prevládajú pozitívne dojmy. Problémom je, že v aktuálnej zlatej seriálovej ére, ide o síce  zaujímavý, ale ničím výnimočný seriál. Chcelo to viac odvahy. A úprimne sklamalo ma, že z toho chcú vytrieskať ďalšiu sériu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční a sympatický seriál, který se snaží kombinovat hned několik hororových žánrů (sekty, démony, scifi vetřelce, cestování časem, horror kazety a parazity), ale ve výsledku se v tom dle mého trochu ztrácí. První díly pěkně navnazují na rozuzlení, druhá polovina seriálu stále pokládá víc a víc otázek, na které čekáme ve finále odpovědi, jenže poslední díl nezodpoví téměř nic, a tak jakoby celá série vyšuměla do prázdna bez odpovědi. Zvláštní, netradiční, místy atmosfericky hutné, ale celkově takové hodně nejisté a neurčité... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama