Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

applause 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od seriálu nic moc nečekala, tak jsem dostala celkem slušnou podívanou. Tuplem, když teď stojí hororové věci za nic. Snímek má celou dobu skvělou hororovou atmosféru a pár lekaček. Místy mi dost připomínal Kruh i se tam tak jeden díl série jmenuje. Konec zajímavý, jsem zvědavá, co přinese druhá série. Doporučuji. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný hororový seriál, který zamotá hlavu. Jsou špičkové díly a pár o něco slabších. Přesněji 4 díly na 5* a 4 díly na 4*, takže bych potřeboval ještě jeden díl, abych to hodnocení mohl rozseknout. Když si ale vezmu závěrečné dva díly, kdy divák čeká boom a vlastně mělo jít o úplný vrchol a divák by měl být paf, tak to se úplně nekonalo. Přesto je spoustu věcí, které musím ocenit a pro hororového fanouška je tento seriál povinnost. ()

Reklama

Doldus 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je tu tolik povedené pastiše na Lovecrafta, avšak zatím jsme se nikdy nedočkali opravdu kvalitní čistokrevné adaptace. Budu se tedy muset utěšovat těmito dílky, které vzdávají mistru kosmického hororu čest a zárověň modernizují (spíše omlazují) jeho postupy. V tomto případě tu máme opravdu vše a něco navíc - okultismus, found footage, postupný propad do šílenství, interdimenzionalní havěť nebo i třeba spojitost s univerzitním prostředím (tomu obzvlášť Lovecraft holdoval) apod. A je to vcelku slušně vyvedené: efekty a práce s napětím či mystičnem velice dobrá. Některé herecké výkony a netflixovská zdlouhavost zase horší (ani nemluvím o všudypřítomné hororové nelogičnosti, tu už naprosto akceptuji). I tak si seriál dokáže udržet vaši pozornost, a rozhodně si ji tak zaslouží. Pro fanoušky žánru doporučuji. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Oceňujem hlavne určitú umiernenosť. Tá štruktúra pomaly odvíjajúceho sa príbehu, pripomínajúceho skôr mysterióznu okultnú detektívku s neurčitými znepokojivými náznakmi a plíživou atmosférou čohosi konšpiračného a zlovestného mimo záber, čo sa pomaličky odhaľuje, ma bavila. A bavilo ma to odkrývať viac, než keby šlo len o nejaký duchársky úlet, kde je možné všetko a ktorý by vršil len kopu nezmyslov na seba, z ktorých by sa nijak zmysluplne nevyhrabal nakoniec. Má to proste svoj xicht, svoj divný fantasmagorický svet, ale so svojimi vytýčenými pravidlami a dodržuje ich našťastie... a pri troche trpezlivosti a pozornosti, ktorú si to vyžaduje, som nikdy ako divák nemal pocit, žeby niečo nejak drhlo a "neštymovalo" a protirečilo si. Akurát záver je už tak nejak cez zaťaté zuby a skôr by som vítal uzavretý koniec, ktorý sa tu vyslovene ponúkal, než twist na ďalšiu sezónu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po přečtení premisy ihned namlsal ale už na konci první epizody jsem měl pochybnosti, kam se to bude posouvat dál. Řemeslně povedený projekt, který však tratí po příběhové stránce, nebo spíše, kam se tvůrci rozhodli, že se bude příběh ubírat. Z prvotní naděje až nadšení, velké nudné zklamání. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama