Reklama

Reklama

Velké rozčarování

  • USA The Big Chill
Trailer

VOD (1)

Soucitná komedie zkoumající životy sedmi spolubydlících z koleje, kteří se setkávají na pohřbu přítele. Následuje společný víkend s drogami, sexem i přehodnocováním jejich minulosti. Z hvězdného obsazení jmenujme alespoň Toma Berengera, Glenn Closeovou a Meg Tillyovou. (Lucernafilm Video)

Recenze (43)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra navozená jak režisérem, tak civilními (výbornými) výkony všech účastníků setkání. Chvílemi se na vás ta vzájemná soudržnost celé partičky přenese a připadáte si jako na setkání po letech s vlastními přáteli..... Jak Glenn Close nemusím, tak tady předvádí jeden z nejmilejších výkonů, jaký jsem v jejím případě viděl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohodlně a mlčky se usaďme do rohu místnosti, abychom nerušili víkendové vzpomínání party bývalých spolužáků, kteří už dávno zašlapali do prachu země své mladistvé ideály. To mi připomíná, že se blíží také můj sraz s bývalými maturanty, snad to bude bez pohřbu a naopak s výborně vybranou hudbou jako v případě Kasdanova kousku!! Tři až čtyři *.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sympatická konverzační komedie, kterou zdobí velmi civilní a přesné herecké výkony (hlavně díky mužskému osazenstvu jde o jeden z nejpovedenějších castingů osmdesátek), několik velice vtipných dialogů a náramný soundtrack, který rovněž patří k těm vyloženě památným. Jen mi přijde, že se Kasdan mohl za doprovodu těch skvělých songů více režijně odvázat (jako v povedené úvodní sekvenci) a že mohl zaparkovat tu pohodovou vztahovou šarádu v trochu výraznější a hlubší pointě. Je to spíše ke 3*, ale za ty herce, dramatický jemnocit, příjemný humor a Meg Tilly s pružnou hot postavou to vytáhnu na slabé 4*. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film. Civilní atmosféra vytvářená zcela přirozenými a neokázalými hereckými výkony vytváří chvílemi až pocit, že divák je součástí děje. Všechno je zde uměřené, humoru není moc, ale je v podtextu stále přítomný, stejně jako vážné podtóny vznikající už samotným důvodem setkání protagonistů, dramatická linka si udržuje stálý rytmus a napětí, aniž na sebe upozorňuje - výsledek je naprosto uvěřitelný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo ste chceli vedieť o frustrovaných tridsiatnikoch v 80tych rokoch a báli ste sa opýtať. 80te roky boli zlo, takže bývalým deťom kvetín sa dostáva časom, hádajte čo, veľké rozčarovanie. Ich pocity sú samozrejme univerzálne, takže podobne sa začínam cítiť aj ja a moja generácia. Kasdanovi sa podarilo natočiť akúsi všeobecnú úprimnú výpoveď jednej generácie. Ktorý režisér si to dnes môže povedať? A ktorý sa o to vôbec pokúsil? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Každá generácia hercov by mala mať takýto film. Sú dosť mladí, aby vyvolávali univerzálnu nostalgiu, ale nie zase teenageri, ktorí pôsobia nevybúrene. Je ich dosť veľa, aby sme skutočne mohli hovoriť o generácii, no nie toľko, aby vznikol problém vytvoriť dostatočný priestor pre každého z nich. Keby sa aj náhodou pre nejakého diváka nenašla konkrétna postava na stotožnenie, príbeh, ktorý ich necháva spomínať na minulosť, tiež vyvoláva nostalgiu. Obsadenie dokáže prekvapiť z dnešného pohľadu škatuliek, do ktorých sa tu prítomní herci vyprofilovali dekádami, lebo najsympatickejšie sa vo filme chovajú známi záporáci Glenn Close a Tom Berenger. Aby som však nezabudol, R.I.P. William Hurt. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickove herecke obsadenie a renomovany reziser slubovali skvely filmovy zazitok. Ale mna to nenadchlo. Vôbec mi nesadla ta parta ludi a tym padom ma nezaujimali ich problemy. Jedine co ma zaujalo bol skvely soundtrack. Uz len kvôli hercom mi to je luto a pravdepodobne to ostatnym sadne podstatne lepsie ako mne. Takze aj ked film v ziadnom ohlade nie je priemerny, tak mna bavil len priemerne. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenár skvelý, herci až tak nie. A to aj napriek tomu, aká elita sa tu zišla. Dialógovka, ktorej by to viac ladilo na divadelných doskách. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Slušne napísané, slušne zahrané, trochu pomalé a rozvláčne, koncept mierne obohraný, ale celkovo príjemný filmový zážitok. Neurazí, nenadchne. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem zapomněl, jakmile dojel poslední titulek. Není to špatné a pár scén (stejně jako pár cynických hlášek) mě zaujalo, ale celkově je to dost nuda. Partička přátel, kteří společně studovali v 60. letech, a jsou tedy silně ovlivněni drogami, sexuální nevázaností a vůbec vším, co šedesátky přinesly, se sejde na pohřbu jednoho z nich a řeší, kde se stala chyba; co se za těch 20 let změnilo... Nezní to tak špatně, ale bohužel je film natočen tak nějak nezajímavě. Snažil jsem se postavám přiblížit, ale nešlo to - nechápal jsem, o čem se baví, co pořád řeší. Zkrátka za celou dobu mě příběh ani na chvíli nevtáhl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád konverzační filmy, které jsou založené na zajímavém příběhu, ale především mají k dobru skvělé herce. A tady snad ani jeden herec nebyl vybrán špatně, ale všichni dokonale sedli svým rolím, a to jak muži, tak i ženy. Tohle je taková filmová balada o tom, jak je život zkurveně krásný. Ať tak nebo tak, vždycky ho stojí za to žít, protože se můžete smát. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Co se vleče, neuteče a tady to fakt utíkalo velmi pomalu. Hvězdami našlapaný film, poměrně solidní téma zmršené prapodivným chováním všech zúčatněných, prostě ani ťuk! Ano soundtrack výborný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len dalsia ukecana spolocenska konzervacka a zas jak tak pozeram zmykanie medziludskych vztahov dostalo neprirodzene vela priestoru. Plus prazdne tlachacky o medziludskych vztahoch. Nudna zivacka, ktora pravom zapadla v sedivom priemere : 55 % ()

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama