Reklama

Reklama

Skupina anarchistických levičáků zvaná „Nada“ a vedená teroristou Buenaventurou Diazem unese amerického velvyslance Richarda Poindextera v bordelu v Paříži a přiveze ho na farmu na venkově. (JasonCZ)

Recenze (7)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tento film potrvdil moje ošívání a předtuchy. Chabrol je ale Chabrol, u něj je třeba se vždy přesvědčit, zda je to ono či ne. Ve srovnání s filmy a dokumenty spojené s RAF (nebudu zde rozebírat) je Chabrolův film chudý na myšlenkové pozadí, zaměřuje se převážně na akční stránku děje. Pokus o manifest je poměrně plochý a nezřetelný (alespoń v porovnání s Ulrikou Meinhofovou). Vyzdvihnout tu lze snad jen samotní význam pojmu "Nada". Nic se nestalo: Mezi tím, když jsou všichni živí a když jsou mrtví, není žádný rozdíl. Vše jde dál ve svých kolejích. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Skupina francúzskych anarchistov unesie priamo z bordelu amerického ambasádora. Chcú vyjednávať a v prípade, že ich chytia, vzdať sa. Policajný šéf však nemá v úmysle anarchistov pochytať, ale pozabíjať. Nie je to politický film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Riesi sa tam unos nejakeho Americana, neviem ani co ti Francuzi ziadali, len viem, ze policajny sef ich chce fyzicky zlikvidovat. Rezisersky sa pan Chabrol hodne predviedol, tempo bolo na urovni, dialogy mali hlavu a obcas ja patu ... za seba teda velka spokojnost . 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ľavicoví anarchisti a únos amerického veľvyslanca. Divoká zápletka s priemerným spracovaním, ktorá neurazí, ale ani nenadchne. Rovnako ako mladý Fabio testi v hlavnej úlohe. Nebyť politických motívov v pozadí a brutalnosti policajného vyšetrovateľa, bol by to tuctový podpriemer. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Abarchistický film o únosu amerického velvyslance z Bordelu je také anarchický. Nakonec nezbývá nic = nada, ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Záznam nezdařené teroristické operace bez režisérových oblíbených témat a dvorních herců je na povrchu cynickou fraškou, pod ním humanistickou obžalobou "dvou čelistí idiotské ocelové pasti" - to znamená násilí levicových extremistů a policejního státu. (Shodou okolností ve chvíli, kdy tohle píšu, Česká televize krmí diváky pečlivě kátrovanými informacemi o eskalaci palestinsko-izraelského konfliktu.) Chabrol soudí obě strany, a přesto nás nenechává na pochybách, ke které má srdcem blíž. ()

Reklama

Reklama