Reklama

Reklama

O synkovi, který se učil bát

(TV film)
  • Německo Von einem, der auszog, das Fürchten zu lernen (více)

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak se Michal díky lásce ke krásné princezně konečně naučil bát. Hrnčířův syn Michal má jednu zvláštnost - neumí se bát. Otce to znepokojilo, a tak zašel za kostelníkem, který mu slíbil, že synovi strach určitě nažene. Michal se ale vůbec nepolekal, a tak se rozhodl, že půjde do světa hledat, co mu nažene strach. Dostane se do bažin, kam se nikdo jiný neodvažoval, a ani setkání se dvěma strašidly ho nevyvede z míry. K večeru přijde do hospody, kde se dozví o strašidelném zámku. Král a jeho dcera už léta žijí ve stanové osadě, protože zámek obývá strašidlo. Král slíbil princezninu ruku tomu, kdo ho ze zámku vyžene. Michal se vypraví za králem a zjistí, že jeho dceru už zná, potkali se předtím v lese. Princezna se do něj zamilovala, a tak se ho snaží od návštěvy zámku odradit, avšak marně. Na zámku se Michal setká se strašidlem, které ho vůbec nevyděsí, dokonce uhádne jeho hádanku. Ještě musí ale najít cestu ze zrcadlového bludiště... (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jak jsou naše pohádky čím dál tím slabší, ty německé jsou čím dál tím lepší a někdy i vtipné, což je tenhle případ. Beatbox mě naprosto dostal. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z německých pohádek rozhodně jedna z těch lepších. Místy velmi vtipné, vládkyně démonů byla opravdu děsivou ukázkou přehnaného make-upu a mě by jen zajímalo, jaké techtle mechtle s démony měla princezna. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Novodobé pohádky moc nemusím. Před Německou produkcí se musím oklepat většinou předem. Ale tohle bylo hodně zábavné vyprávění klasické pohádky. Vtipné a nápadité. Dokonce i závěrečná hádanka byla pěkně složitá a zajímalo by mě, kdo na ni vůbec dokázal přijít. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná recestní věc. Věřím, že kdo tuhle pohádku úplně nepochopí, může ji vnímat, jako ujetou a trapnou. Ale kdo má rád výstřední humor, míň, než tři hvězdy nemůže téhle pohádce dát. Výborně jsem se bavila a dlouho jsem nic takového neviděla. Hned jsem si vzpomněla na mou oblíbenost "Princezna nevěsta" 60 % ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama