Reklama

Reklama

11. září: Prezidentův válečný kabinet

  • USA 9/11: Inside the President's War Room
Trailer
USA, 2021, 90 min

Režie:

Adam Wishart

Hrají:

Jeff Daniels (vypravěč), Colin Powell
(další profese)

VOD (1)

Prožijte události 11. září 2001 očima prezidenta Bushe a jeho nejbližších spolupracovníků, kteří podrobně líčí rozhodující hodiny a klíčová rozhodnutí onoho dne, jenž vstoupil do dějin. (Apple TV+)

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tomu chlapíkovi niekto ešte verí? Už len to, ako dostal tú informáciu o útoku a on si len pohupával hlavou, ako by o tom vopred vedel. Vojnový zločinec Bush by mal byť interviewovaný v cele a nie ako ctihodný pán na prezidentkom dôchodku. Pád dvojičiek, to stále si myslí niekto, že to nebolo riadené? Takto krásne a plynule bude padať oceľová stavba? Bolo o tom natočených už milión dokumentov a oni nám tu budú tvrdiť, že ona sa vplyvom požiaru roztavila... Každopádne bol tento dokument zaujímavý z toho pohľadu, že poskytol monitoring minútu po minúte a vypovedali tu priami aktéri a niektorí si možno ozaj myslia, že to všetko bolo tak, ako to prezentoval Bush. Ale informačne sa treba naozaj pýtať mnohé otázky a vyhľadať si aj iné zdroje. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na šokující den od jeho hlavních politických aktérů, což je zde ta hlavní deviza - obsahuje exkluzivní rozhovory s řadou velmi prominentních postav. Sám George W., Condoleezza Rice, mrtvolný Cheney a poradenský spol. Cenná časová osa bezprecedentní situace; strach, nejistota a jednotlivá rozhodnutí mezi Bílým domem a Air Force 1. Přistání všech letadel, informační ruch, "sestřelte United 93", spor o návrat do DC, projev a okamžitě zvolený bojovný tón. Říkej si o Bushovi co chceš, ať byla následující válka proti terorismu sebevětší fail, takhle má vypadat pevný krizový leadership. 20 let poté, po Netflix (x) i Apple s dobrým příspěvkem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja musím priznať, že na mňa tá reakcia toho amerického Hitlera - Busha, pôsobí po bezprostrednom oznámení naozaj vierohodne. V dnešnom svete, keď každý vidí, že totálne senilný Biden, asi ťažko rozhoduje o osude viacerých veciach (Covid, Ukrajina, atď. .. ) pričom je len čistou bábkou "kohosi", naskytuje sa otázka, či Busch ako osoba, taktiež rozhodoval o veciach, ktoré Amerika po celom svete napáchala. Plusom dokumentu je chronologické vyobrazenie krokov, no akonáhle príde na samotné "havárie", ako v Pentagone či v samotnom Shanksville, to už dôveryhodnosť dokumentu rapídne upadá. Tu však treba dodať, že jeho zámerom nie je prezentovať dôkazy o teroristickom akte a mapuje len reakcie a pocity priamych aktérov okolo Busha. Ako za mňa to vyslovene zlý dokument nie je, akurát sa človeku ťažko počúva henta mäsiarska huba z "Čierneho domu": Condoleezza Rice, pričom chýbal už len ten, čo mal dávno za vojnové zločiny visieť: Donald Rumsfeld. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bushe sice moc nemusím, ale tady si získal mé sympatie. Taky je velké plus, že je konečně vidět i jiný úhel pohledu na celou událost. Nicméně pořád by to mohlo mít o krapet lepší. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trošku jiný úhel pohledu,tentokrát prostřednictvím samotného Geroge W.,členů jeho kabientu a štábu.Nic zásadně nového se tu člověk nedozví,názor na Bushe (ať už je jakýkoliv) vás to taky změnit nepřiměje,ale pro připomenutí oněch událostí a pidi rozšíření obzorů je to solidní dokument...70% ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Dokument napínavější než průměrný americký akční film, protože tvrdá realita mnohdy poráží sebebláznivější fikci. Obraz jednoho dne, který drtivě zásahl, ovlivnil a změnil celý svět (ostatně mě jakožto třináctiletého výrazně také). Fascinující portrét muže a jeho týmu, muže, který nikdy nebyl žádný intelektuál, ale spíše kovboj. Jenže kovboj se srdcem na správném místě a Texasan se železnou vůlí. Poslední dobrý republikánský prezident, kontroverzní osobnost, jehož job approval v rámci Gallupova šetření po 11/9 vystřelil na nejvyšší hodnotu v historii měření, pro levičáky či konspirační lobotomy ztělesnění zla, pro mě správný chlapík, vtipná osoba a neskutečný frajer, vůdce. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Znamenité povídání o jednom z nejdůležitějších dní moderních dějin. Tenzně, jakoby vteřinu po vteřině. A minimálně z té politické perspektivy profesionálně a věcně (né že by snad profesionálové nedělali chyby). S komentářem Jeffa Danielse, který má nejen přes Newsroom k pravici docela blízko (i když není republikán ale libertarián). Snad drobná výtka k teatrálnosti některých zpovídaných novinářů (bez toho emočního přehrávání bych se klidně obešel). Naštěstí jim střídmá stopáž nezavdává prostor k větším exhibicím. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Apple tv přišel na dvacáté výročí útoků s tímto kouskem, který zvolil docela originální formu, kdy chronologicky seřadil filmové záznamy z onoho dne od novinářů, kteří ten den doprovázeli prezidenta USA, proloženo dobovými záběry a současnými rozhovory s v.i.p. účastníky včetně Bushe. Nevím jak moc mu ty mluvící hlavy nahrávají, ale jinak je tady Bush vyobrazen jako opravdový frajer s chladnokrevnou hlavou a vůdcovskými schopnostmi se s tou krizovkou poprat. ()

Reklama

Reklama