Reklama

Reklama

Záchrana

  • USA The Rescue (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

The Rescue rozpráva príbeh, ktorý šokoval svet v roku 2018: zdanlivo nemožná a odvážna záchrana dvanástich chlapcov a ich trénera uväznených hlboko v zatopenej jaskyni na severe Thajska. The Rescue odhaľuje riskantný svet jaskynného potápania, ohromnú odvahu a súcit záchranárov a vzájomnú ľudskosť medzinárodnej komunity, ktorá vznikla, aby chlapcov zachránila. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám zcela otevřeně, že mě tvůrci tohoto dokumentu hravě zmákli.. Silný příběh o záchraně malých fotbalistů a jejich trenéra, odhodlání a houževnatost jeskynních potápěčů a celého týmu dobrovolníků a všech ostatních, no a neuvěřitelné se stalo skutečností... Jednu to vede k zamyšlení, když lidé opravdu chtějí, nezáleží na národnosti, nezáleží na tom, jakou řečí se mluví, nezáleží na rozdílnosti názorů a přece to dokáže fungovat a účinně zasáhnout... Krásná záležitost se slzama v očích, dech beroucí, strhující... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Kterak se last minute dovolená v Thajsku pro partičku speleologických podvodníků zvrtla v regulérní thriller při lovu na jeskynní Divočáky. Dobře napsaný, dramatický, silně napínací thriller, v němž se od začátku až neuvěřitelně sere úplně všechno, co se posrat může, nechybí v něm i nějaký ten padlý hrdina, love story či nezbytný hepyj end (tudíž vůbec nepřekvapí, že po právech na popsané události v Holém Údu skočili jako slepice po flusu). Thriller, kterému by se ovšem měli klaustrofobici a neplavci raději vyhnout jak Mel G. synagoze. Třeba takový já splňuji obé, pročež mi nyní nezbývá než před protagonisty v čele s tou grupou platfusáckých britských asociálních magorů smeknout a odejít se pokusit vyhrabat někde po šuplatech zbytky ventolinu. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dokument působí spíš jako hranej film, a to si myslím, že je chyba, jakkoli hezky se na to kouká. To je jediný ale, který mám v rukávu, jinak samozřejmě síla námětu je taková, že by zamaskovala i to, kdyby kamera stála na vejšku. Ponaučení mně z toho vyplývá asi takový: nesměj se divnejm lidem, protože většinou jsou to právě divný lidi, co tě přijdou zachránit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdový příběh, o tom žádná, ale jeho forma mě nijak neuchvátila. Malá část filmu sestává z autentických záběrů, o něco větší část z hraně dokumentárních záběrů, největší část pak okupují mluvící hlavy. A hlavně bych uvítal míň takového toho tradičního západního vytahování se a popleskávání sama sebe po ramenou za to, že kdyby nepřišel moudrý a statečný bílý muž těm bezradným a zaostalým Siamcům na pomoc, ti kluci by se ven živí nedostali. Ovšem ano, ona je to určitě pravda a ti záchranáři byli vážně hrozně stateční, já bych to jejich dobrovolnické dobrodružství v zatopené jeskyni nezvládl ani náhodou. Takže když nad tím tak přemýšlím, nejvíc mě asi znechutil jakýsi odporně patetický cajdák při závěrečných titulcích. Ale takové věci, stejně jako stavbu i celkový ráz filmu, mívá holt na svědomí líbivostí (a tím pádem i ziskovostí) motivovaná produkce. Čtvrtá za ten příběh, který bych si docela dokázal představit i v podobě celovečerního širokoúhlého dramatu. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré, v některých ohledech i lepší než výborné hrané drama Rona Howarda a to bylo bez debat pěti-hvězdičkové. Toto téma se opravdu povedlo 2x zpracovat na špičkové úrovni. A obě verze mají spoustu společného. Je to vyprávěno z pohledu jeskynních potápěčů, amatérských bláznů, kteří se potřebují pohybovat ve stísněných prostorách, bez přístupu vzduchu, s obrovským adrenalínem, bez kterého si připadají jako kdyby nežili. Po shlédnutí obou filmů krásně vyzní porovnání reálné postavy s hlavní rolí obsazenou Viggo Mortensenem, jenž přesně zahrál introvertního solitéra. Emoce jsou tady ještě intenzivnější než ve filmu, skvělé záběry, úzkost, beznaděj. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku, Veľkej Británii a Austrálii. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama